Haberler

Haluk Ulusoy: Bana Karşı Büyük Bir Kıskançlık Var

Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy, Fenerbahçe-beşiktaş Derbisinin Ardından Siyah Beyazlı Kulübün Hakem İsmet Arzuman ile Federasyon Başkan Vekili Affan Keçeci'yi İstifaya Davet Etmesi ve Sivasspor Maçına Paf Takım ile Çıkacağını Açıklaması Üzerine Basın Toplantısı Düzenledi.

Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy, Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinin ardından siyah beyazlı kulübün hakem İsmet Arzuman ile Federasyon Başkan Vekili Affan Keçeci'yi istifaya davet etmesi ve Sivas spor maçına PAF takım ile çıkacağını açıklaması üzerine basın toplantısı düzenledi.

Federasyon'un Levent'teki merkez binasında gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan Başkan Haluk Ulusoy, Türkiye'de son dönemlerde yeni bir adet oluştuğunu ifade ederek, "Her maçtan sonra hakem hataları nedeniyle her türlü futbol kurulumuza ciddi sözel saldırılar yapılmakta. Kişiler ve kurullar şaibe altında bırakılmaktadır. Türk futboluna, futbolun içindeki kurullara kimsenin bunu yapmaya hakkı yoktur. Türk futbolu 100 yıldır bu kulüplerle, bu federasyonla, bu hakem kurulu ile bu günlere gelmiş, tarihi başarılar yaşamıştır. Bugün Avrupa'da 3 kulübümüz dişe dişe mücadele yapıyorsa, Milli Takımımız dünya futbolunda futbol ekolü olarak konuşuluyor ve tartışılıyorsa bu kurullar sayesindedir. Dolayısıyla bu kurulları eleştkirirken çok dikkat edilmeli. Amacını aşan yorumlara yer verilmemeli. Bu kurulları zan altında bırakmak kimsenin haddi değildir" dedi.

Bu dönemde hala hakem hatalarını tartışarak Türk futbolunun ileriye götürülmeyeceğini belirten Ulusoy, "Türk futbolunun ileriye taşınmasında federasyonun başkanı ve yöneticilerinin yanı sıra kulüplerin de başkan ve yöneticilerinin de sorumluluğunun olduğu herkesin kabul edeceği bir husustur. Bazı kulüp yöneticilerinin sorumluluklarını bilmeden hezeyan içinde yaptıkları bir konuşmanın, kime ne faydası vardır. Bu nedenle sıkıntı ve şikayetlerimizi kulüpler, Federasyon ve MHK'nin kurumsal kimliklerini zedelemeden, hakemlerin kendilerine olan güvenlerine zarar vermeden ve sürekli onları hedef tahtasına koymadan çözmek zorundayız. Unutmayalım ki bu kulüpler yine bu hakemlerle başarılar kazanacaktır" diye konuştu.

Kulüp yöneticisi ve futbolcusunun yaptığı hatalar gibi, dünyanın her yerinde hakem hatalarının da olduğunu vurgulayan Haluk Ulusoy, "Herkesin hata yapabileceğinin kabul edildiği ortamda futbol oyunun bir parçası olan hakemlerin hata yapmayacağını düşünmek mümkün değildir. Önemli olan bu hatalarda artniyet olup olmadığıdır. Biz Federasyon olarak hataların arkasında değiliz, ama hakemlerin ve MHK'nin arkasındayız. Türkiye'nin en deneyimli ve en bilge hakemi MHK'nin başında. Bütün MHK üyeleri de şerefli ve namuslu insanlar. Hiçbir hakemimizin namusundan ve şerefinden de zerre kadar şüphe duymuyorum. Bir hakemin bir maça nasıl atanacağının da prosedürü bellidir. Türkiye Futbol Federasyonu bakkal hesabıyla çalışmıyor. 100 yıllık bir geçmişi var, köklü bir kurum. Kim nereyi nasıl etkileyecek. Diyelim ki onun bunun keyfine göre hakemleri üçer beşer attık, biz bu ligi hangi hakemlerle bitireceğiz. Hangi hakem korkusuzca düdük çalabilecek. Hiç şüphesiz ki kulüplerimizin de arkasındayız. Ama her kim ki bu hataların spor ahlakı ve Fair-Play dışında oluştuğunu ve maksatlı olduğunu söylüyorsa, belge ve bilgisini kamuoyuyla paylaşmak zorundadır. Eğer bunu yapmıyorsa, en az bu fiilleri işleyenler kadar suçludur.

Buradan Federasyon Başkanı olarak ilan ediyorum ki, eğer böyle bir belge ve bilginin Federasyon'a iletilmesi halinde sorumlular hakkında her tür yasal zeminde gereğini yerine getirmezsem, ben de bu yasal sorumluluğu kabul ediyorum. Eğer böyle bir belge ve bilgiye dayanmadan, MHK'yi, Federasyon'u, futbol ailesinin kurullarını ve futbolun barış kimliğini bozanlar en az onlar kadar sorumludur" şeklinde konuştu.

TFF Başkanı Haluk Ulusoy, istenildiği takdirde hemen toplantı yapmaya hazır olduklarını da belirterek, şunları söyledi:

"Bugün kulüplerimize ve Kulüpler Birliği'ne çağrıda bulunmak istiyorum. Eğer amaç üzüm yemekse, bağcıyı dövmek değilse, MHK, hakemlerimiz, yönetim kurulumuz ve kulüplerimizle birlikte sıkıntı ve şikayetleri tartışmak üzere acil bir toplantı yapmaya hazırız. Bu sıkıntı ve şikayetleri her zaman varolan futbol sistemi içinde dinlemeye, çözüm yolları üretmeye zaten hazırız. Diyelim ki Kulüpler Birliği ve sorumluları, genişletilmiş, her tarafın hazır bulunduğu bir toplantıda tartışmak istiyor. Buyursun, istesinler, yarın ya da Perşembe günü acilen bu toplantıyı yapalım. Hatta eğer istiyorsa medyadan spor müdürü arkadaşlarımız da bu toplantıya katılsın. Kamuoyu önünde idda ettikleri sıkıntıları tek tek masaya yatıralım. Buyursunlar, her şey açık, şeffaf. İstesinler biz buradayız.

Kamuoyumuzu ve medyamızı bu çağrının takipçisi olmaya çağrıyoruz. Türk futboluna, onun insan kaynağına ve hakemlerine güvenimiz sonsuzdur. Biz hataların arkasında değiliz. Hiçbir zaman da olmadık, ama kurulların arkasındayız. Türkiye Futbol Federasyonu ve onun kurulları bizden önce vardı, şimdi de var, bizden sonra da olacak. Bundan hiçkimsenin şüphesi olmasın. Bu kurulun itibarını, geleceğini korumak Federasyon başkanından, kulüp malzemecisine kadar herkesin görevidir. Herkesin sağduyulu davranması gerekiyor. Bu kurulun geleceğini tehlikeye atan, futbolun geleceğini tehlikeye atar. Futbolun geleceğini koruma konusunda kararlı olduğumuzu daha önce kanıtladık. Bundan sonra da kanıtlayacağımızdan hiç kimsenin şüphesi olmasın."

"BEŞİKTAŞ'A YAKIŞMAZ"

Ulusoy, Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören'in "Türkiye'de iki takım yaratılmak isteniyor" şeklindeki demeciyle ilgili olarak, "Bu düşünce çok yanlış. İki takım yaratılmak isteniyor çirkin bir laf. Belgesi ve bilgisi olan kim varsa ortaya koymalıdır. Beşiktaşsız bir Türkiye ligi olamaz. Beşiktaş ile her zaman gurur duyduk. PAF takımı ile sahaya çıkacağına inanmıyorum. Beşiktaş'a yakışmaz diye düşünüyorum. Çok anlamsız geliyor. Böyle bir yanlışın içinde olacağına inanmıyorum. Onlar, heyecan ile yapılan açıklamalar" dedi.

"İSTİFA SÖZ KONUSU DEĞİL"

Federasyo'un istifa etmesinin gündemde olmadığını söyleyen Ulusoy, "Biz bir toplantı yapalım diyoruz. Kulüpler MHK ve biz bir araya gelip, sıkıntıları ve istekleri konuşalım. Federasyo'un bir genel kurul yapma olasılığı da yok.

FIFA'nın son yazdığı mektubu biliyorsunuz. Görev sürem boyunca kalmak için ve hizmet etmek için buradayım. İstifa etmek gibi bir düşünce yok. Önemli maçlarımız var. Milli maçlar öncesi birlik beraberliğe ihtiyacımız var"

şeklinde konuştu.

"ERTELEME İÇİN BAŞVURU GELSEYDİ KABUL ETMEZDİK"

Haluk Ulusoy, Fenerbahçe ve Beşiktaş maçının ertelenme talepleri içinse iki kulüpten de resmi bir talep gelmidiğini, gelse de bu maçın yine aynı tarihte oynanacağını söyledi. Ulusoy şöyle konuştu:

"Olmayan bir müracat var. Bunu anlamak mümkün değil. Ne Fenerbahçe, ne Beşiktaş asla ve asla Federasyon'a başvurmadı. Sözle dahi hiçbir şey duymadık. Gazetede yazanlara dayanarak karar alınmaz.  Burası bakkal düzeneği ile işlemiyor. Gazetenin her yazdığına itibar edip masaya yatıramayız ki. Böyle bir talep gelseydi asla ertelemezdik. Artık ülkemizde takımlar 3 günde 1 maç oyanamaya alışmak mecburiyetinde. Liverpool takımı 18 günde 6 maç oynuyor. Onun futbolcusu da etten tırnaktan yapılmış. Geçerli bir sebep olmadan asla maçları ertelemeyeceğiz."

"BENİM OLDUĞUM YERDE YABANCI HAKEM OLMAYACAK"

Ulusoy, ayrıca hakem atamalarında kesinlikle bir etkisinin bulunmadığını söyledi. Futbol Federasyonu Başkanı ayrıca Fenerbahçe - Beşiktaş maçının hakemi İsmet Arzuman ile Gaziantepspor - Galatasaray maçının hakemi Yunus Yıldırım'ın 1-2 hata dışında iyi bir maç yönettiklerini söyledi.

Ulusoy, yabancı hakeme de kesinlikle karşı olduğunu söyledi. Haluk Ulusoy şu ifadeleri kullandı:

"Bugüne kadar hangi maça hangi hakemi atandığını, atandıktan sonra görüyorum. Hilmi Ok'a, hangi hakemi hangi maça atadınız diye sormuyoruz. Kendisine inanıyorum. Onunla yoluma devam edeceğim. Türk hakemlerine güvenim sonsuz. Yönetimler, başkanlar biraz daha sağduyulu olurlarsa, daha iyi niyetli yaklaşımda bulunurlarsa hakemlerimiz bugün yaptıkları hatadan arınacaklar. Yabancı hakemi asla ve asla görmek istemiyorum. Avrupalı hakemler hata yapmıyor mu? Yapmayacak diye bir garanti var mı? Benim olduğum yerde yabancı hakem olmayacak. Kulüpler Birliği, Federasyon, MHK bir araya gelelim. İstekler, sıkıntılar nedir. Beraber ortaya koyalım. Ben açığım. Ne gerekiyorsa daha güzel düşünelim. Ben buna hazırım. Bizim istediğimiz Adana'daki düdük ile İstanbul'daki aynı olsun. Bunun eğitimi var. Bunu ben yapamam. Bu işin uzmanları var. Maçların en az hata ile yönetilmesini sağlayacaklar. Ben inanıyorum ki bu hatalar çok az bir düzeye gelecek. Bu eğitimle olacak. İsmet Arzuman konuşmak istiyorsa konuşabilir. MHK'dan da bir izin alın. Benim tarafımdan da bir mahsur yoktur dedim. Hilmi Ok'un da konuşmasını istiyorum dedim. Bülent Demirlek hakkında bir prosedür yürüdü.

Tahkim Kurulu süreci beklenmek zorundaydı. Tahkim Kurulu bizim aldığmız kararı bozdu. Saygı duyuyoruz. Burada üzülmemiz gereken aslında biziz. Ama kurullarımıza saygı duyuoruz"

"ARZUMAN'IN HAKEMLİĞİ BIRAKMASINI İSTEMİYORUM"

İsmet Arzuman'ın hakemliği bırakıp bırakmayacağı ile ilgili bir soruya ise Ulusoy, "İsmet Arzuman'ın hakemliği bırakmasını isteyen Beşiktaş kulübü başkanın söylemine cevap verdim. Hakemleriminizin arkasındayız. Arzuman'nın hakemliği bırakmasını istemiyorum. Böyle bir beklentim yok" dedi.

"İŞ YÜREKTE VE BEYİNDE BİTİYOR"

"Hakemler ile ilgili yapılan eleştirilerin önüne geçmek için daha ciddi yaptırımlar uygulamayı düşünüyor musunuz?" sorusuna Ulusoy, "Disiplin talimatları aynen yerine geliyor. Çirkin söz söyleyenler hukuk kurulumuz tarfından disiplin kuruluna yollanıyor. Biz geldiğimizden beri cezaları hep artırarak gidiyoruz. Para cezaları hak mahrumiyeti. Kulüpler ile bir araya gelip bu sorunları hep beraber çözmenin yollarını aramalıyız. Avrupa'da böyle şeylerin olması mümkün değil. Maalesef ülkemizde 7 gün 7 gece hakkımızda yorumlar yapılıyor. Ne kadar disiplin cezası uygularsanız uygulayın, iş yürekte ve beyinde bitiyor" diye konuştu.

"REY VERENLER BANA BOZULMUŞSSA, DEMEK Kİ BEN İYİ BİR YOLDAYIM"

Futbol Federasyonu Başkanlığı yaptığı dönemde kendisine yakın birçok kişi ile arasının açılması ile ilgili bir soruya ise Ulusoy, "Bu kadar üretim yapılan bir yerde insanın hata yapmaması mümkün değil. Ben hizmet etmek istiyorum. Bana rey verenler bana bozulmuşsa demek ki ben iyi bir yoldayım. Benim aram iyi olsun diye karşımdaki kişiye bir düşünce içinde olmuş olsaydım, aram hiç kimse ile bozulmazdı. Benden beklentilerinin yanlış olduğunun kanıtı ortada. Ben herkese aynı mesafedeyim. Bana karşı bir kıskançlık var. Hep kötüleme karalama. Ben bunlardan yılmıyorum. Ben ülkemi seviyorum. Türk halkı ve genel kurul istediği müddetçe yapacağım. Beni kimse yıldıramaz. Gazetede okuyorum, Haluk Ulusoy, Yıldırım Demirören'den  özür diledi yazıyorlar. Yıldırım Demirören ile tek bir kelime etmedim. Ne kadar çirkin ve yakışıksız. Buna benzer neler var" yanıtını verdi.

"HER MAÇA GİDECEĞİM DİYE BİR KURAL YOK"

Ulusoy, neden maçalara gitmiyorsunuz sorusu içinse şöyle konuştu:

"Ben sezon başında maçlara gittim. Her maça gideceğim diye bir kural yok. Onun haricinde küfürden çekiniyorum diye bir şey yok. Bazen maalesef oluyor 3-5 kendini bilmezin küfürü. Bundan çekinecek bir karaktare sahip değilim."

"BÖYLESİNE NAMUSLU BİR İNSANLA BERABER OLMAK HERKESE NASİP OLMAZ"

Ulusoy, son olarak Futbol Federasyonu Başkanvekili Affan Keçeci ile ilgili, "Affan Bey ile birebir toplantı yapmadık. Bu da yalan bir haber. Beraberce benim odamda oturduk. Birçok yetkili kişi vardı. İstifa edeceği gibi şeyler konuşulmadı. Böyle bir şey olsaydı da asla kabul etmezdik. 30 senelik dostum kardeşim. Onunla aynı ortamda olmanın zevkini, huzurunu, şerefini yaşıyorum. Böylesine namuslu şerefli bir insanla beraber olmak herkese nasip olmaz" dedi.

AFFAN KEÇECİ: "BANA GÖREV İÇİN RİCADA BULUNAN KİŞİ DEMİRÖREN'DİR"

Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören'in istifasını istediği Başkan Vekili Affan Keçeci, "Mensubu olduğum bir camianın başkanı tarafından istifaya davet edilmemden ötürü üzüldüğümü ifade ediyorum. Bana bu göreve gelmem için ricada bulunan kişi Yıldırım Demörören'dir. Ben kendisine başvuruda bulunmadım. Ben merak ediyorum. Yıldırım Demörerien ne gerekçe ile istifaya davet ediyor. Benim ne yapmam gerekiyordu  da yapmadım bunu açıklasın.

Ülkemizde şu anda 151 tane profesyonel takım var. Biz seçildikten sonra Haluk Ulusoy başkanımızla yaptığımız ilk toplantıda, kendisi mevcut yönetim kurulu içinde herkesin gönlünde bir kulüp yatmakta. Herkes bu formasını kapının dışında bırakacak dedi. Herbirimizden söz aldı. Verdiğim söze bugün de sadığım, yarında sadık kalacağım" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

Bakmadan Geçme

14 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 14 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 14 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Sözleşmeli öğretmenlik yeni mülakat puan dağılımı ne 2024? 14 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 14 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 14 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 14 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 14 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 14 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Aston Villa Liverpool maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) A.Villa Liverpool maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 14 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 14 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 Barcelona Real Sociedad maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Barcelona R.Sociedad maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Barcelona Real Sociedad maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona R.Sociedad maçı kaç kaç, canlı maç skoru!
İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title