Haberler

Halk Oylamasına Doğru - Eski TBMM Başkanı Şahin

Eski TBMM Başkanı ve AK Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, "Suriye'de şu anda, kendilerini süper güç olarak ilan eden iki ülkenin bilek güreşi yaptığını" belirterek, "Suriye'ye kim hakim olacak?

Eski TBMM Başkanı ve AK Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, " Suriye'de şu anda, kendilerini süper güç olarak ilan eden iki ülkenin bilek güreşi yaptığını" belirterek, " Suriye'ye kim hakim olacak? Ellerinde haritalar, kaça bölecekler? İran, Irak, Suriye ve Akdeniz'e ulaşan bir koridor oluşturmak istiyorlar." dedi.

Karabük'ün Eskipazar ilçesinde, Gençlik Merkezi'ndeki halk oylaması bilgilendirme toplantısında konuşan Şahin, anayasa değişikliğiyle getirmek istedikleri Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni, ülkeyi son 50 yılda yöneten önemli devlet adamlarının da arzu ettiğini ancak bir türlü gerçekleştiremediklerini anlattı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bir radyo programında yaptığı konuşmayı cep telefonundan dinleten Şahin, "Kılıçdaroğlu diyor ki, 'Cumhurbaşkanı bir partiden, başbakan başka bir partiden. Aynı partiden olsa bile sorun çıkıyor. Bu böyle olmaz, mutlaka sorun çıkar.' İşte biz de Kılıçdaroğlu'nun isabetle söylediği gibi bu sorunu ortadan kaldırmak için bu iki görevi tek şahısta birleştiriyoruz. Tabii Sayın Kılıçdaroğlu bu sistemin başbakanlığı kaldırdığını bilmiyor. Okumamış ki. Bu sözlerini bir radyoda yeni söyledi daha. Başbakanın olmadığını bilmiyor bu sistemde." diye konuştu.

"Sevr'i hiçbir zaman gündemlerinden çıkarmadılar"

Türkiye'nin bulunduğu coğrafyadan kaynaklanan beka sorunu yaşadığına dikkati çeken Şahin, şunları kaydetti.

"Suriye'de şu anda, kendilerini süper güç olarak ilan eden iki ülke bilek güreşi yapıyor. Suriye'ye kim hakim olacak? Ellerinde haritalar, kaça bölecekler. İran, Irak, Suriye ve Akdeniz'e ulaşan bir koridor oluşturmak istiyorlar. PKK'nın kolu PYD, orayı güvenlik altına almak istiyor. 100 yıl önce hazırlayıp, Osmanlı'nın son döneminde imzalattıkları ama Meclis-i Mebusan'dan geçmediği için yürürlüğe girmemiş olan Sevr'i hiçbir zaman gündemlerinden çıkarmadılar."

Şahin söz konusu güçlerin 100 yıl önce "Büyük Ermenistan" ve "Büyük Kürdistan" hedeflerini gerçekleştiremediklerini vurgulayarak, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Hala gündemlerindedir. Fırsat bulsalar bunu da uygulayacaklar. Türkiye'de şu anda güçsüz bir yönetim olsa, üçlü dörtlü bir koalisyon hükümeti olsa, kendi aralarındaki ihtilaflar nedeniyle baskılara dayanamaz ve geçmişte olduğu gibi 'Evet efendim, siz ne buyurursanız efendim, nasıl takdir ederseniz?' derdi. Böyle hükümetler Türkiye'de çok gelmiştir. Ama şimdi onların plan ve projelerini, amaçlarını bilen, Türkiye'nin bölünmez bütünlüğü konusunda hassas bir yönetim var, bir cumhurbaşkanı var; Recep Tayyip Erdoğan."

Kaynak: AA / Güncel

Kemal Kılıçdaroğlu Mehmet Ali Şahin Karabük Suriye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title