Haberler

Hakkari'de İlk Kez Bayanlar Futbol Kulübü Kuruldu

Hakkari Valiliği'nin Destekleriyle Türkiye Futbol Federasyonu Hakkari İl Temsilciliği Tarafından Kurulan Bayanlar Futbol Kulübü, Lig Maçlarına Hazırlanıyor.

Hakkari Valiliği'nin destekleriyle Türkiye Futbol Federasyonu Hakkari İl Temsilciliği tarafından kurulan bayanlar futbol kulübü, lig maçlarına hazırlanıyor.

Yaklaşık 2 ay önce kurulan kulüpte 12-18 yaş arasında 20 genç kızın bulunduğu belirtildi. Teknik Direktörlüğü'nü Hakkari Futbol İl Temsilcisi Adnan Aykut'un yaptığı kulüpteki bayanlar, kiralanan özel bir halı sahada günde 2 saat boyunca antrenman yaparak maçlara hazırlanıyor. Hakkari Vali Vekili Ali Hamza Pehlivan ile Vali Yardımcısı Abdullah Uçgun, Adnan Aykut ve Antrenör Cemile Timur nezaretinde halı sahada çalışmalarını sürdüren bayanları ziyaret ederek, bayan futbolcularla futbol oynadı. Vali Vekili Ali Hamza Pehlivan ile Vali Yardımcısı Abdullah Uçgun'un ayrı takımlarda oynadığı maç 2-2 berabere sona erdi. Yapılan karşılaşmanın ardından Vali Vekili Pehlivan bayanlara baklava ikram etti.

Konuyla ilgili basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Hakkari Vali Vekili Ali Hamza Pehlivan, "İlimizde sporun her dalında kulüpleşmeye doğru gidiyoruz. Bunu yaparken de sadece erkekler klasmanında değil, bayanlarında sporun her dalını yapabileceklerini göstermek adına Türkiye Futbol Federasyonu İl Temsilcisi Adnan Aykut öncülüğünde bir futbol takımı kuruldu. Takımın kuruluş aşamasında bir takım eksiklikleri vardı. Valilik olarak bu eksikliklerin tamamlanması konusunda maddi destekte bulunmaya çalıştık. Vatandaşlarımızdan da karınca kararınca belirli destekler aldık" dedi.

Pehlivan, bir gazetecinin "Hakkari gibi bir yerde kızların futbol oynamasına ailelerinin ne gibi bir yaklaşımı olur?" sorusunu ise, "Biz spora çalışma ve disiplin boyutu ile bakıyoruz. Aliler de bu yönde bakıyorlardır. Aileler de çocuklarına vermeleri gereken desteği sağlayacaklardır" diye yanıtladı.

Vali Yardımcısı Abdullah Uçgun ise, yanına aldığı Hatice Yaşar isimli genç kıza, oynadıkları maçta üstün bir performans sergilediği için ünlü yabancı futbolcu Messi'nin ismini verdi. Uçgun, "Messi ile futbol oynamanın mutluluğunu yaşadım. Hakkari'de gerçekten ilgi gösterilerek araştırıldığı zaman çok kabiliyetli sporcuların olduğunu görüyoruz. Bunlardan bir tanesi de Türkiye'de çok az olan ancak Hakkari'de kurulmuş olan bayan futbol takımının Messi'si Hatice Yaşar'dır. Bu kızımızın Messi'den kalır bir tarafı yok. Sadece bayan olması fark ediyor o kadar. Bayan futbol takımımıza katılacakları ligde başarılar diliyorum. İlimizde spor adına güzel şeyler oluyor. Bayan futbol takımımız muhakkak adından söz ettirecektir. Artık Hakkari denince akla sadece bayan futbol takımı gelecektir" dedi.

Takımın kurucusu ve teknik direktörü Hakkari Futbol İl Temsilcisi Adnan Aykut da, kurdukları kulübün yapılacak futbol liginde büyük başarılar elde edeceklerine inandıklarını belirterek, "Bayanlar futbol takımının Doğu ve Güneydoğu'da sadece Malatya ve Hakkari'de var. Biz bir ilke imza atarak ilimizde ilk kez bir bayan futbol takımı kurduk. Takımın oluşmasında bize destek sağlayan sayın valimize teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

(NT-AC-OK-S)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title