Haberler

Hak-İş Genel Başkanı Arslan: "Taşeron sistemin kaldırılması çalışma hayatına dair en büyük reformdur"

Güncelleme:

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, taşeron sistemin kaldırılmasının cumhuriyet tarihinde çalışma hayatına dair yapılan en büyük reform olduğunu söyledi.

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, taşeron sistemin kaldırılmasının cumhuriyet tarihinde çalışma hayatına dair yapılan en büyük reform olduğunu söyledi.

Konfederasyona bağlı Hizmet-İş Sendikası ile Süleymanpaşa Belediyesi arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı.

Mahmut Arslan, Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezi'ndeki imza töreninde yaptığı konuşmada, sözleşmenin belediye ve işçilere hayırlı olması temennisinde bulundu.

İşçileri, çalışanları mağdur etmemek için sendika olarak çalışmalara devam ettiklerini ifade eden Arslan, "Yaklaşık 15 yıldır gerek belediyelerde, gerekse kamudaki taşeron sistemin sona ermesi için büyük bir mücadelenin içindeydik. Bu mücadelenin her aşamasından Hak-İş olarak hükümetimizle, bakanlıklarımızla, Cumhurbaşkanımız ile doğrudan temas kurarak bu taşeron sisteminin belediyeler açısından da sürdürülebilir olmaktan çıktığını, mutlaka değişmesi gerektiğini paylaştık." diye konuştu.

Arslan, işçilerin haklarını savunmaya devam edeceklerini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Belediyelerimiz bütün hizmetlerini taşerona veriyor, taşeron da ihaleyle işi alıyor sonra da bunlara yüzde 18 KDV ödeniyor. Bu işleri belediyemiz kendi çalışanlarıyla yapsa maliyetin daha düşük olacağına inandık. Bir de işçilerin işlerine olan aidiyet duygusunun da artacağına inanıyorduk. Bugün kamuda, üniversitelerde, yerel yönetimlerde yaklaşık 1 milyon kişi taşeron sistemden kurtulup kamunun ve belediyenin çalışanı oldular. Bu çok büyük bir reformdur. Taşeron sistemin kaldırılması cumhuriyet tarihinde çalışma hayatına dair yapılan en büyük reformdur."

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel de her zaman çalışanın hakkının verilmesinden yana olduklarını ve bu sözleşmeyle en düşük işçi maaşını 3 bin 500 liraya getirdiklerini ifade etti.

Konuşmaların ardından toplu iş sözleşmesi imzalandı.

Kaynak: AA / Ekonomi

Mahmut Arslan Cumhuriyet Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title