Haberler

Haiti Depremi Google Earth'te

12 Ocak'ta Haiti'de Gerçekleşen 7.3 Şiddetindeki Deprem, Ülkede Yaşayan Birçok Kişinin Hayatına Kaybetmesine Yol Açtı. Google Earth, Depremden Sonra Ülkede Yaşananları Yayınladı.

12 Ocak günü Haiti'de yaşanan deprem, ülkede binlerce insanın ölümüne yol açtı. Binaların yetersiz sağlamlıkta olması şüphesiz ki ülke çapında hasarı artırdı ve ölü sayısının artmasına sebep oldu.

Google, harita yazılımı olan Google Earth'ü güncelleyerek, depremi bir de uzaydan görüntüledi. Görüldüğü üzere, Haiti'de işler hiç de iyi değil.

Google Earth'ün çektiği fotoğraflar, dün sabah 10.27 itibariyle görüntülendi. Depremden önce ve sonra diye ayrılan görüntülerde yıkım daha net bir şekilde görülebiliyor.

Haiti'de dünya çapında yardım kampanyaları başlatıldı. Google, YouTube, Facebook gibi dünyaca ünlü siteler, ülkeye yardım etmek için Unicef, Care gibi yardım kuruluşlarıyla ortak çalışarak düzenlediği düzenlediği bağış kampanyalarıyla, bir nebze olsun Haiti'ye destek olmayı amaçlıyor.

Google'ın Haiti Kampanyası

Yazan :
SDN -

Kaynak: Shiftdelete.net / Teknoloji

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title