Haberler

Haiti'de Bilanço Ağırlaşıyor! Ölü Sayısı 842'ye Ulaştı

Güncelleme:

Karayipler'i vuran Matthew Kasırgası'nın Haiti'deki bilançosu giderek ağırlaşıyor. Yetkililer, ülkeyi yıkıp geçen kasırga nedeniyle 842 kişinin yaşamını yitirdiğini açıkladı.

Reuters'in geçtiği son dakika haberine göre, Karayip ülkelerini yıkıp geçen ölümcül Matthew Kasırgası Haiti'de 842 can aldı. Yetkililer, ölü sayısının artmasından endişeleniyor. Arama kurtarma ekipleri binlerce evin kullanılamaz hale geldiğini, afet bölgelerinde enkaz altında kalanlara ulaşmaya çalıştıklarını belirtiyor. Yaklaşık 61 bin kişi acil durum sığınaklarına yerleştirildi.

HIZ SAATTE 230 KİLOMETREYE ULAŞTI

Kasırga Haiti'yi hafta başında vurmuş olmasına rağmen, ülkenin özellikle güneydoğuyla iletişimi kesilmiş olduğu için felaketin boyutu yeni ortaya çıkıyor.

Kasırganın hızının, Haiti üzerinde saatte 230 kilometreye ulaştığı belirtilmişti.

Bölgede bulunan BBC muhabiri Tony Brown, Haitililerin yıkılan evlerini onarmaya çalıştıklarını, hükümet ya da ordudan bir yardım gelmediğini bildiriyor.

350 BİN KİŞİ YARDIM BEKLİYOR

Birleşmiş Milletler ülkede 350 bin kişinin insani yardıma ihtiyacı olduğunu açıkladı.

Bahamalar'da ağaçların yerlerinden söküldüğü ve elektriğin kesildiği haberleri geliyor.

KASIRGA DOMİNİK'İ DE VURDU

Haiti'nin komşusu Dominik Cumhuriyeti'nde de kasırgada yıkılan binalar ve toprak kayması nedeniyle en az dört kişi hayatını kaybetti.

Kasırga Küba'nın doğu ucunda da etkili oldu. Baracoa kentinde onlarca ev zarar gördü. Matthew Kasırgası, Karayipler'i etkileyen son 10 yılın en kuvvetli kasırgası.

3 MİLYON KİŞİ TAHLİYE EDİLİYOR

Haiti ve Küba'yı vuran kasırga, Bahamalar üzerinden bugün ABD'nin doğu kıyılarına ulaştı.

ABD'li yetkililer Florida, Georgia ile Güney ve Kuzey Carolina eyaletlerinde yaşayan kişilere evlerini terk etmeleri çağrısı yapmıştı. Bugün ise yetkililer ABD'nin güneydoğu kıyılarında yaşayan 3 milyon kişiyi tahliye etmeye başladı.

Bu sabah Florida'ya yaklaşan kasırganın şiddeti 4'ten 3'e indirildi.

OBAMA'DAN AÇIKLAMA

ABD Başkanı Barack Obama, "Kentinizde tahliye emri varsa ciddiye almalısınız" yönünde açıklama yaptı. Florida ve Güney Carolina'da acil durum bölgesi ilan edildi.

ABD'de halka en az 3 gün yetecek kadar su ve gıda stoğu yapmaları söylendi. Ayrıca olası elektrik kesintilerine karşı cep telefonlarını şarj edebilecek yedek pil bulundurmaları istendi.

ABD ordusu da bölgeye ek asker ve dokuz helikopter gönderildiğini açıkladı. Florida eyaletinden kaçmak isteyen ABD'lilerin oyotollarda uzun kuyruklar oluşturduğu görüldü.

Matthew'un 2005'teki Wilma kasırgasından sonra bölgeyi vuran en büyük kasırga olabileceği belirtiliyor.











Kaynak: Haberler.com / Dünya

Karayipler Florida Haiti Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title