Haberler

Haftalık - Piyasaları Veri Dolu Bir Hafta Bekliyor, Tarım Dışı İstihdam Belirleyici Olacak (2)

Deniz Yatırım Başekonomisti Özlem Derici, "ABD tahvil piyasalarının seyri ve gelecek hafta açıklanacak olan ABD tarım dışı istihdam verisi belirleyici olacak" dedi ve bu verinin her ay giderek daha da önem kazandığını vurguladı.

Deniz Yatırım Başekonomisti Özlem Derici, "ABD tahvil piyasalarının seyri ve gelecek hafta açıklanacak olan ABD tarım dışı istihdam verisi belirleyici olacak" dedi ve bu verinin her ay giderek daha da önem kazandığını vurguladı.

Tarım dışı istihdam verisiyle birlikte açıklanacak reel ücretler verisinin de ABD Merkez Bankası'nın ( Fed ) faiz kararlarını etkileyen önemli göstergelerden biri olacağını belirten Derici, "Bu hafta uluslararası yatırım bankalarından bir tanesi Fed'in bu yıl beş faiz artışına bile gidebileceğini" söyledi.

ISM imalat verisinin de geleceğini söyleyen Derici, "Tabii ISM verisi piyasaların seyrini tarım dışı istihdam ve ücretler kadar etkileyen bir veri olmasa da, izlenen verilerden biri olacak" diye ekledi.

Derici, Fed Başanı Jerome Powell'in ilk sunumunun da piyasalar tarafından yakından izleyeceğini vurguladı ve ekledi:

"Fed'in duruşunda ciddi bir değişim beklenmiyor; ama, piyasa yeni Fed Başkanı'ndan ilk sinyali alacağı için önemli bir sunum olacak. Powell'in sunumu dramatik piyasa hareketlerine sahne olabilir."

Standard & Poors'un Türkiye'ye ilişkin herhangi bir kredi notu değişikliği yapmasını beklemediklerini belirten Derici, kredi derecelendirme kuruluşunun not bile yayınlamayabileceğini, yayınlasa da piyasaya etkisinin sınırlı olacağını vurguladı.

İç piyasada ise Afrin harekatıyla ilgili gelişmelerin ağırlığını koruyacağını belirten Derici, "Jeopolitik bir risk olarak kenarda bekliyor, piyasalar, beklenmedik bir durum ortaya çıkarsa tepki verebilir" dedi.

İç piyasada haftaya dış ticaret verilerinin izleneceğini belirten Derici piyasa etkisi sınırlı olan dış ticaret verilerinden ziyade bir hafta sonra açıklanacak olan enflasyon verisinin iç piyasa için daha belirleyici olacağının altını çizdi.

Haftanın son gününde dolar 3.78 - 3.80 aralığında hereket ederken, euro da 4.65 - 4.66 aralığında işlem gördü. Haftanın son gününe yüzde 0.15 düşüşle 116 bin 138 puandan başlayan Borsa İstanbul Endeksi de, işlemleri dünkü kapanışa göre yüzde 0.58 artışla 117 bin 521 puandan tamamladı. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası Fed Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title