Haberler

Yüksel Taşkın kimdir? Yüksel Taşkın kaç yaşında?

Güncelleme:

CHP Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olan Yüksel Taşkın'ın hayatı merak ediliyor. Siyaset bilimci Yüksel Taşkın hakkında bilinenleri sizin için derledik. Peki, Yüksel Taşkın kimdir? Yüksel Taşkın kaç yaşında? Yüksel Taşkın biyografisine haberimizden ulaşabilirsiniz.

CHP Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olan Yüksel Taşkın'ın hayatı merak ediliyor. Siyasetçi Yüksel Taşkın hakkında bilinenleri sizin için derledik. Peki, Yüksel Taşkın kimdir? Yüksel Taşkın kaç yaşında? Yüksel Taşkın biyografisine haberimizden ulaşabilirsiniz.

YÜKSEL TAŞKIN KİMDİR?

Yüksel Taşkın, 1972'de Rize'de doğan CHP'li siyasetçi ve siyaset bilimcidir.

1994'te Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü'nden mezun oldu; aynı bölümde yüksek lisansını 1995 yılında, doktorasını ise 2001 yılında tamamladı. Öğrencilik yıllarında Sosyal Demokrat Üniversiteler Platformu'nda aktif olarak çalıştı.

2002 yılında Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü'nde akademik çalışmalarına başlayan Taşkın, aşağıdaki kurumlarda misafir öğretim üyesi olarak bulundu.

  • New York Üniversitesi (ABD), Yakın Doğu Çalışmaları Merkezi (1999-2000)
  • Hollanda Modern Dünyada İslam Çalışmaları Uluslararası Enstitüsü (ISIM) (2005-2006)
  • Northwestern Üniversitesi (ABD), Buffett Uluslararası ve Karşılaştırmalı Araştırmalar Merkezi (2011-2012)

2009 yılında doçent, 2015 yılında profesör unvanı aldı. 11 Ocak 2016'da 1128 akademisyenin imzasıyla yayımlanan Barış İçin Akademisyenler bildirisine imza attığı için Marmara Üniversitesi'ndeki görevinden 7 Şubat 2017 tarihinde ihraç edildi.

2011 yılında Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Örgütü'nün AR-GE biriminde gönüllü olarak çalışmaya başladı. 3-4 Şubat 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilen 36. CHP Olağan Kurultayı'nda yapılan seçimde Parti Meclisi'ne girdi. 24 Haziran 2018 tarihinde yapılan genel seçimlerde İstanbul I. Bölge'den milletvekili adayı gösterildi, fakat seçilemedi.

25-26 Temmuz 2020 tarihlerinde gerçekleştirilen 37. CHP Olağan Kurultayı'nda yeniden Parti Meclisi'ne seçildi ve 10 Ağustos 2020 tarihinde Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirildi.

YÜKSEL TAŞKIN ESERLERİ

  • Anti-Komünizmden Küreselleşme Karşıtlığına: Milliyetçi Muhafazakâr Entelijansiya (İletişim Yayınları, 2007)
  • AKP Devri: Türkiye Siyaseti, İslâmcılık ve Arap Baharı (Birikim Yayınları, 2013)
  • 1960'tan Günümüze Türkiye Tarihi (Suavi Aydın ile birlikte, İletişim Yayınları, 2014)
  • Sosyal Demokrasi ve Din (Bence Kitap, 2016)
  • Siyaseti Anlamak ve Anlamlandırmak (Bence Kitap, 2016)
  • Gençler Konuşuyor: Gençlerin Gözünden Dindar-Seküler Eksenli Kutuplaşma (Begüm Uzun ve Demet Lüküslü ile birlikte, Tüses Yayınları, 2019)

YÜKSEL TAŞKIN KAÇ YAŞINDA?

Yücel Taşkın 1972 doğumlu olup 49 yaşındadır.

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Yüksel Taşkın Siyaset Gündem Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İhsan Anlı kimdir? Müge Anlı'nın babası İhsan Anlı yaşıyor mu, kaç yaşında? Yeni Renault Duster ne kadar? Renault Duster Bursa'da mı üretilecek? Yeni Renault Duster özellikleri! Koton Mağazacılık Tekstil halka arz kaç lot verir? Koton Mağazacılık Tekstil halka arz kaç lot dağıtılacak? Survivor All Star'da talihsiz kaza! Nefise'nin sağlık durumu nasıl? Olay ne? ÇAYKUR İŞÇİ ALIMI 2024 NE ZAMAN? Çaykur işçi alımı başvuruları ne zaman? Başvuru şartları ne? #9749 KOTON HALKA ARZ | Koton halka arza açıldı mı? Koton katılım endeksine uygun mu? Cuma namazı nasıl kılınır, kaç rekat? Cuma namazı farz mı? ÖZGÜR DEMİRTAŞ KİMDİR? Özgür Demirtaş nereli, kaç yaşında, evli mi? MOR KOD NEDİR? Hastanelerde mor kod ne anlama gelir? #128657 Ankara Cuma namazı saat kaçta? Ankara Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma Ankara cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title