Haberler

Usta Sanatçı Yaşar Özel Son Yolculuğuna Uğurlandı

Usta sanatçı Yaşar Özel son yolculuğuna uğurlandı Kızı babasının tabutu başında gözyaşı döktü 'Ses Kralı' unvanıyla tanınan Yaşar Özel son yolculuğuna uğurlandıİSTANBUL - Türk Sanat Müziği'nin unutulmaz sanatçılarından Yaşar Özel, yakınlarının ve sevenlerinin duaları eşliğinde son...

Usta sanatçı Yaşar Özel son yolculuğuna uğurlandı

Kızı babasının tabutu başında gözyaşı döktü

'Ses Kralı' unvanıyla tanınan Yaşar Özel son yolculuğuna uğurlandı

İSTANBUL - Türk Sanat Müziği'nin unutulmaz sanatçılarından Yaşar Özel, yakınlarının ve sevenlerinin duaları eşliğinde son yolculuğuna uğurlandı. Törende Özel'in kızı Gülnur Özel, babasının tabutu başında uzun süre gözyaşı döktü.

Dün akşam saatlerinde vefat eden Türk Sanat Müziği sanatçısı, ünlü bestekar Yaşar Özel, son yolculuğuna uğurlandı. Sanatçının cenaze namazı öğle namazını müteakip Emirgan Cami'nde kılındı. Törene sanatçının eşi Oya Özel, çocukları Renan Mert Özel ve Gülnur Özel ile sevenleri, yakın dostları, besteci Bilge Özgen, yazar Tekin Gönenç, besteci Zeynettin Maraş, sanatçı Zekai Tunca, oyuncu Işıl Yücesoy, şair ve şarkı sözü yazarı Ahmet Selçuk İlkan ile sanat dünyasından çok sayıda isim katıldı. Törende Özel'in ailesinin güçlükle ayakta durdukları görüldü. Yaşar Özel'in kızı Gülnur Özel de babasının tabutu başında uzun süre gözyaşı döktü. Özel'in naaşı kılınan cenaze namazının ardından toprağa verilmek üzere Yeni Ayazağa Mezarlığı'na götürüldü.

'Türk Sanat Müziği camiası içinde çok büyük bir kayıp'

46 senelik dostunu kaybettiğini ifade eden bestekar Zeynettin Maraş, "Benim 46 yıllık dostumdur. Sık sık görüşürdük. Ben Suadiye'de oturuyorum o da Emirgan'da. O Caddebostan'da koro çalıştırıyordu. Arada da oraya gelirim. 46 senelik dostum hiç ayrılmadık. Vesilelerle, konserlerle bir yerde buluşup bir şeyler yeriz, konuşur sohbet ederiz. Benim için çok büyük bir kayıp. Türk Sanat Müziği camiası içinde çok büyük bir kayıp. Gidenlerin yeri doldurulmuyor. Çok büyük bir sanatçıydı. Bende fazlasıyla üzgünüm bunları söylüyorum ama içimden koparak geliyor. 46 yıllık büyük bir dostluğumuz var " diye konuştu.

Yaşar Özel'in birçok akılda kalan şarkıya imza attığını söyleyen Ahmet Selçuk İlkan, " Kelimeler bazen yetersiz kalıyor. Türk Sanat Müziğinde bir çınar gibi yıllarca hem yüreğinde hem omzunda taşınan ender insanlardan biriydi. En büyük tesellimiz bıraktığı müthiş şarkılar oldu. 'Bir gece ansızın gelebilirim', Eğer ki Sen Benim Yarim Olsaydın', 'Gizli Aşk Bu', 'Avuçlarımda Sıcaklığın Var' gibi güzel şarkıları yüreğimizde bırakıp gitti. Çocukluğumuzun gençliğimizin radyodaki büyük şövalyesiydi. O her zaman hatıramızda, kalbimizde, notalarda müzik ile kalacak. Allah rahmet eylesin. Sevenlerine sabır ve metanet diliyorum " dedi.

'Bundan sonra bıraktıkları ile öğrenmeye devam edeceğiz'

Merhum sanatçı Özel'den pek çok şey öğrendiğini ifade eden sanatçı Zekai Tunca, " Türk Müziğinin kazandığı en güzel bas sesi ile birlikte gırtlağı da dönen bir sesti. Bir bas ses bu kadar güzel kullanılamazdı. O Türk müziğine değerler kattı. Son yıllarda 10-12 sene evvel yine yollarımız birleşti birçok şey paylaştık. Hala bir şeyler öğreniyordum. Buraya kadarmış, bundan sonra bıraktıkları ile öğrenmeye devam edeceğiz, rahmet ile anacağız. Müziğe kattıkları adına şükran ile anacağız. Rahmet diliyorum. Başımız sağ olsun " dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Yaşar Özel Magazin Haberler

500

Yorumlar (24)

Dürbünlü:

öbür tarafa ne götürdü bilen varmı..?

4
3
yanıtYanıtla
YETMİŞÜÇ:

DÜRBÜNLÜ Allah ile Kul arasına girme senin sevmediğin eleştirdiğin kulu Allah seviyorsa nasıl olacak? Öbür tarafa sen ne götüreceksin ona bak orada Anne evladını bile tanımayacak. 60 yaşlarına dayanıp 6 tane 10 yıl devirmişsin ama boşa yaşamışsın

yanıt3
yanıt1
dürbünlüye kapak:

sanane

yanıt0
yanıt1
:

Öteki tarafta öteki taraf. amma meraklısın öteki tarafa,,bir an önce gitte bitsin bu hasretlik :)

yanıt1
yanıt1
Nane:

Seni arkasından gelsin istiyormuş bildirmiş öbür taraf dediğin yere

yanıt0
yanıt1
İNSANLARI SEVECEKSİNNNN:

sende biraz iman inanç varsa böyle konuşmazsın. gıybet ve şirk konuştuğunun farkında değilsin yazık sana ki o sepet kafayı boşuna taşıyorsun. . insana. hele de vefat edene saygı duy ya da yorum yazma. . zavallı. . sen. .

yanıt0
yanıt0
Nilgün Nergiz:

Annem(Merhum) ve Babamın, Güngör ve Naci Nergiz, çok saydıkları ve sevdikleri bir dostuydu. O zamanları iyi hatırlıyorum. Türkiye saygı değer ve onurlu üstad bir sanatçısını kaybetmiş durumda. Çok üzüldüm, Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun!

7
0
yanıtYanıtla
:

Sizinde başınız sağolsun Nilgün hanım

yanıt2
yanıt0
kızkulesi güzellik merkezi:

ALLAH rahmet eylesin mekanı cennet olsun

5
1
yanıtYanıtla
ERENDERDİÇOK:

Allah rahmet eylesin. Büyük sanatçıydı güçlü bir sesi vardı önemli kayıp sanat camiası içinde. Ailesine yakınlarına başsağlığı sabırlar diliyorum musikimizin bir çınarı daha ebediyete intikal etti çocukluk dönemlerimiz TRT ekranlarından da hafızalarımızda kalbimizde yaşayacaktır nur içinde yatsın.

4
1
yanıtYanıtla
Tüm 24 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title