Haberler

" Ne Enflasyon, Ne Büyüme Hedeflerimizde Herhangi Bir Değişiklik Söz Konusu Değil"

Devlet Bakanı Ali Babacan, enflasyon ve büyüme hedeflerinde herhangi bir değişikliğin söz konusu olmadığını bildirdi.

Devlet Bakanı Ali Babacan, enflasyon ve büyüme hedeflerinde herhangi bir değişikliğin söz konusu olmadığını bildirdi.

2. Türk-Arap Ekonomi Forumu'na katılan Ali Babacan, buradaki konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bakan Babacan, büyüme hedefine ilişkin bir soru üzerine, belirlenen hedeflerin hiçbirinde, hiçbir şekilde revizyonun söz konusu olmadığını belirtti.

Para Politikası Kurulu'nun faiz artırımının hedefleri etkileyip etkilemeyeceği sorusunu üzerine Babacan, Türkiye'nin, çok daha yüksek faizleri geçirmiş bir ülke olduğunu kaydetti.

Ali Babacan, şöyle konuştu:

"Bizim ne enflasyon ne büyüme hedeflerimizde herhangi bir değişiklik söz konusu değil. Sadece bir aylık hareketliliğe bakıp da hedeflerin revize edilmesi başlı başına çok yanlış bir yaklaşım. Yaz aylarını geçirmemiz gerekiyor, Temmuz, Ağustos hatta Eylül'ü görmemiz, bu süre içindeki fiyatları, enflasyonu görmemiz, ekonomik aktiviteyi izlememiz gerekiyor. Ancak ondan sonra yılın tamamı için büyüme rakamlarına dair daha somut şeyler söylemek mümkün olacak. Bir aylık gelişmeye bakarak, rakamlar ifade ediliyorsa yanılma ihtimali çok büyük olacak."

-"KUR ŞÖYLE OLSUN DİYE YAPILMIŞ BİR MÜDAHALE DEĞİL"-

Ali Babacan, döviz kuruna ilişkin bir soru üzerine de, Merkez Bankasının sadece gecelik faiz oranlarını artırdığını hatırlatarak, burada amacın orta vadeli enflasyon beklentileri ve gerçekleşmelerini, önceden açıklanan hedefler doğrultusunda yönlendirmek, gerçekleşmeleri bu hedeflere yaklaştırmak olduğunu söyledi.

Babacan, "Ama (kur şuralarda olsun, kur şöyle olsun, böyle olsun) diye yapılmış bir müdahale, atılmış bir adım değil" dedi.

Merkez Bankası'nın temel önceliğinin fiyat istikrarı olduğunu, bu fiyat istikrarını herşeyin önünde gördüğünü ifade eden Babacan, hükümet açısından da enflasyonun bir numaralı öncelik olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Tüm ekonomi hedefleri içinde bir numara enflasyon... Yakalamış olduğumuz enflasyon ortamı, yakalamış olduğumuz rakamlar, Türkiye'nin en büyük kazancıdır. Hükümetimizin elde ettiği en önemi başarıdır. Böylesine bir başarıyı feda etmek, elimizden kaçıp gitmesine izin vermek, kesinlikle düşünülemez. Merkez Bankası'nın temel önceliği olduğu kadar, hükümetimizin tüm makroekonomik hedefleri arasında bir numaralı hedefi yine enflasyonu düşürmek ve Türkiye'de fiyat istikrarını sağlamaktır."

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? Lilak ne zaman işlem görecek? Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ne zaman 2024? En az atama yapılacak branşlar! Öğretmen atamalarında en az hangi branşlar atanacak? Temmuz'da asgari ücrete zam var mı? 2024 Temmuz ayında asgari ücrete zam gelecek mi, artacak mı? 8 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 8 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım aday mı? Fenerbahçe başkanlığına Aziz Yıldırım aday olacak mı? 8 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 8 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 8 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 8 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 8 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 8 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title