Haberler

Müteahhit çürük raporu aldı, depremde sağlam çıktı

Güncelleme:

Müteahhit çürük raporu aldı, depremde sağlam çıktı Adana'da müteahhit firmanın kentsel dönüşüm için anlaştığı evlere hile yoluyla çürük raporu aldığı iddia edilirken evler depremden sonra yapılan kontrolde sağlam çıktı Ellerinde sağlam raporu olan ev sahipleri evlerini yıkımdan kurtarabilmek...

Müteahhit çürük raporu aldı, depremde sağlam çıktı

Adana'da müteahhit firmanın kentsel dönüşüm için anlaştığı evlere hile yoluyla çürük raporu aldığı iddia edilirken evler depremden sonra yapılan kontrolde sağlam çıktı

Ellerinde sağlam raporu olan ev sahipleri evlerini yıkımdan kurtarabilmek için Cumhurbaşkanından yardım istedi

ADANA - Adana'da iddiaya göre bir müteahhit kentsel dönüşüm için anlaştığı müstakil evlere hile yoluyla çürük raporu alarak ev sahiplerini evlerinden çıkartmak istedi. 7 yıldır evlerini terk etmeyen vatandaşların evleri depremde hasar görmedi, deprem sonrasında yapılan incelemede ise evlere sağlam raporu verildi.

Adana'nın Seyhan ilçesinde bulunan Fatih, Tellidere ve Sümer Mahallesi'nde bir müteahhit firma 7 yıl önce evlerini kentsel dönüşüme vermek isteyen kişilerle anlaştı. Yaklaşık 3 katlı 125 tane müstakil evi kentsel dönüşüm için alan müteahhit firma, ev sahiplerinin iddialarına göre usulsüz yolla evlere çürük raporu aldı. Çürük raporunun ardından vatandaşlar 7 yıldır evlerini terk etmedi.

Kahramanmaraş merkezli 'Asrın Felaketi' olarak adlandırılan depremde çürük raporu olan evlerde en küçük bir hasar bile oluşmadı. Deprem sonrası Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekiplerince kontrol edilen yapılara sağlam raporu verildi.

Elektrikleri kesilecek olan vatandaşlar, Adana Valiliğinin önüne gelerek Cumhurbaşkanına seslenerek yardım istedi.

Müteahhittin hileleri yollarla çürük raporunu aldığını söyleyen ev sahiplerinden Sevgi Coşkun," 7 sene önce evimizi kentsel dönüşüm karşılığında müteahhitte verdik. Çürük raporu alındı, bizim evimize hileleri yollarla. Depremden sonra bizim evimize geldiler, evlerimiz hasarsız çıktı. 7 yıldır müteahhittimiz ortada yok. Bize elektrik su kesimine geldiler. Depremde tetiklediği için riskli yapı diyorlar, müteahhittin aldığı çürük raporundan dolayı. Ama biz evimizden tekrar karot örneği alınmasını tekrar test edilmesini istiyoruz. Herkes mağdur, Cumhurbaşkanımızdan yardım istiyoruz" diye konuştu.

"Evlilik yıl dönümüm benim ölüm yıl dönünüm oldu"

Evini müteahhitte 7 yıl önce, evlilik yıl dönümü olan 1 Martta verdiğini dile getiren Elife Aksu," Evlilik yıl dönümün benim ölüm yıl dönümü gibi bir şeyim oldu. 7 yıl önce anlaşıp evimizi müteahhide verdik, mahalledeki birçok kişi verdi. Müteahhit gidip çürük raporunu aldı binalarımıza. Deprem oldu, depremzede insanları evimizde ağırladık. Şimdi geliyor TEDAŞ elektriğini keseceğini söylüyor. Devletimizin depremden sonra kontrol ettiğinde verdiği sağlam raporları var elimizde. Müteahhidimiz kaçtı, yok ortada, mağduruz, kiralık evde yok" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Adana Genel Haberler

Bakmadan Geçme

Muslera sakatlandı mı? Muslera Adana Demirspor maçında sakatlandı mı? Ben Bu Cihana Sığmazam final mi yaptı? Ben Bu Cihana Sığmazam neden bitiyor, 2. sezon devam edecek mi? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title