Haberler

Masterchef tiramisu tarifi! Danilo Şef'in tiramisu tarifi nasıl yapılır? Masterchef yemekleri ve tatlıları!Zaboyene kreması nedir? Tiramisu kek yapımı

Güncelleme:

Masterchef'te bugün 16 Kasım Salı günü yarışmacılar Tiramisu tatlısı ile birbiriyle yarışıyor. En beğenilen Tiramisu tabağı birinci gelecek. İzleyiciler tiramisu nasıl yapılır merak etti. Peki, Tiramisu nasıl yapılır? Tiramisu tatlı tarifi nedir? Zaboyene kreması nedir? Tiramisu tarifi sizlerle...

Masterchef programda yarışmacıların yaptığı yöresel yemeklerin yanı sıra farklı lezzetler de bir o kadar ilgi çekiyor. MasterChef bugünkü bölümünde yarışmacıların yapacağı Tiramisuda izleyenler tarafından merak ediliyor. Tiramisu nasıl yapılır? En güzel Tiramisu nasıl yapılır? Tiramisuiçin gerekli malzemeler nelerdir? İşte en güzel ve tam ölçüleriyle Tiramisu tarifi! Zaboyene kreması nedir?

TİRAMİSU NEDİR?

Tiramisù, Mascarpone ile yapılan bir İtalyan tatlısı. Kelime anlamı "Beni neşenlendir ya da Beni yukarı çek "

Tiramisù için gerekenler: 1 paket kedi dili bisküvisi, 1 çay fincanı sıcak su, 2 çorba kaşığı hazır kahve, 2 çorba kaşığı tozşeker, 1 tatlı kaşığı kakao, 1 tatlı kaşığı türk kahvesi. Ayrıca badem likörü veya konyak ilave edebilirsiniz. Malzemelerin hepsi bir kapta karıştırılır ve kedi dilleri bu karışımla ıslatılır. Bir kat krema, bir kat bisküvi ve üzerine tekrar bir kat krema konulur ve kahve ile süslenir.

DANİLO ŞEFİN İMZA TABAĞI AL BENİ YUKARI TİRAMİSU MALZEMELERİ

KEDİ DİLİ İÇİN:

  • 125 Gr yumurta sarısı
  • 90 Gr seker
  • 190 gr yumurta beyazı
  • 95 gr seker
  • 150 gr un
  • 65 gr patates nişastası,
  • KREMASI İÇİN:

  • 400 Mascarpone
  • 150 gr krema
  • 60 gr seker
  • SABOYON SOSU İÇİN:
  • 4 Yumurta sarısı
  • 45 gr seker
  • KAHVESİ İÇİN:

  • 2 Şat espresso
  • 15 gr seker
  • YARDIMCI ÜRÜN:

    100 ml süt

DANİLO ŞEFİN İMZA TABAĞI AL BENİ YUKARI TİRAMİSU YAPILIŞI

    125 gr yumurta sarısı ve 90 gr şekeri birlikte çırp.

    190 gr yumurta beyazı ve 95 gr şekeri çırp.

    150 gr un ve 65 gr patates nişastasını karıştır.

    Hepsini birleştir, karışımı yavaş yap, ürün sönmesin.

    400 gr mascarpone ve 150 gr krema ve 50 gr şekeri birlikte şeker eriyene ve ürün kabarana kadar

    4 yumurta sarısı ve 45 gr şekeri eriyene kadar çırp ardından bermari üsülü pişir, sonrasında soğut. Devamında içine mascarpone karışımının 1/3 ini ilave et kıvamını yoğun akıcı olacak şekilde ayarla (yoğunluğunu süt ile açabilirsiniz).

    2 Şat espresso içinde 15 şekeri erit

    6 cm lik çember ile kedi dilini kes

    Pasta jelatini 6 cm çapa göre ayarlayım üzerine (Al Beni Yukarı )etiketini yapıştır.

    Kedi dilini kahvede ıslatıp yuvarlak yaptığın jelatin içine yerleştir üzerine kremasını sıkma torbası ile sık bu işlemi 3 kere tekrar et

    Üzerine sabayon sosu karışımını 2.5 cm olacak şekilde doldur.

    Üzerine makas top çay süzgeci yardımı ile kakao ele ve servisini yaparken jelatinin üstünde kalan kısmından tutarak yavaşça yukarı kaldır.

    NOT:

GEREKLİ YARDIMCI MALZEMELER:

    9cm yükseklik 25 cm uzunluğunda kesilmiş pasta jelatini

    ZABOYENE KREMASI NEDİR?

    Zabaione, yumurta sarısı, şeker ve tatlı bir şarap (genellikle Moscato d'Asti veya Marsala şarabı) ile yapılan bir İtalyan tatlısı bazen de içeceğidir. Tarifin bazı çeşitlerinde konyak gibi likörler de eklenir. Tatlı olarak sunulanı çırpılmış yumurta sarısı içeren bir kremadır.

Şimal Güdüm
Haberler.com - Gündem

MasterChef Gündem Yaşam Haberler

Bakmadan Geçme

Sülfür gazı nedir, zararlı mı, ölümcül mü? Menkul kıymet tesisi nedir, ne anlama gelir? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 9 Mayıs Perşembe? 9 Mayıs2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 9 MayısResmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 9 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 9 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 9 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 9 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 9 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 9 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 9 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 9 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Beşiktaş Trabzonspor maçı ne zaman ZTK 2024?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title