Haberler

İstanbul: Abd Ticaret Odası Başkanı, Tobb Başkanı İle Bir Araya Geldi

ABD Ticaret Odası'nın İcra Kurulu Başkanı John Bachmann, Türkiye'nin AB ile müzakerelerini desteklediklerini söyledi.

ABD Ticaret Odası'nın İcra Kurulu Başkanı John Bachmann, Türkiye'nin AB ile müzakerelerini desteklediklerini söyledi.

ABD Ticaret Odası'nın İcra Kurulu Başkanı John Bachmann ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, TOBB İstanbul Temsilciliği'nde bir araya geldi.

Toplantıda ilk olarak söz alan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkiye'nin ABD ile olan ilişkilerinde zaman zaman iniş ve çıkışlar yaşanmasına rağmen, siyasi ve askeri alandaki diyaloglarının tatmin edici bir seyir gösterdiğini söyleyerek, "Ekonomik ve ticari ilişkiler için maalesef aynı değerlendirmeyi yapamıyoruz. Yani ilişkilerimizin ekonomik ve ticari yönü maalesef tatmin edici değil. ABD dünyanın en büyük ithalatçı ülkesidir. Yıllık ithalatı yaklaşık 1.5 trilyon dolar civarındadır. Türkiye'nin ABD'ye 2005 yılı ihracatı yaklaşık 5 milyon dolar civarındadır. Biz TOBB olarak, ABD ile ticari ilişkilerimizi geliştirmeye önem veriyoruz. Benzer yaklaşımın ABD Ticaret Odası'nda da olduğunu görüyorum" dedi.

Hisarcıklıoğlu, "TOBB ile ABD Ticaret Odası'nın müşterek yürüttüğü iş geliştirme projesi kapsamında Türk firmalarına ABD pazarına giriş kuralları öğretilecek. Bu konuda başarılı Türk firmalarının deneyimleri aktarılacak. ABD Ticaret Odası ile işbirliğimiz, üçüncü ülkeleri de kapsayacaktır. Orta Doğu, Orta Asya, Karadeniz gibi bölgelerde firmalarımız arasındaki işbirliğini cesaretlendirecek müşterek girişimler için ciddi bir potansiyel vardır" diye konuştu.

Daha sonra söz alan ABD Ticaret Odası'nın İcra Kurulu Başkanı John Bachmann ise,

"AB ile müzakereleri destekliyoruz. Türkiye için en iyi, en doğru olanı yapmak için uğraşıyoruz. Gayri Safi Milli Hasıla hızla artarken, enflasyon sabit hale geldi. Bu da Amerika şirketleri için çekici bir unsur. General Electrik Türkiye'de yatırım girişimlerine başladı. Bunu takip eden şirketler de olacak" açıklamalarında bulundu.

Konuşmaların ardından Hisarcıklıoğlu, John Bachmann'a toplantıya katılımından dolayı bir plaket takdim etti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor? Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yeni işi ne? Maçoğlu'nun yeni mesleği ne oldu? ANOREKSİYA NEDİR? Nihal Candan'ın hastalığı anoreksiya ne, belirtileri neler? İntegral müfredattan ne zaman kaldırılacak? Yeni müfredat belli oldu mu? Yeni müfredat hangi sınıfları kapsayacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title