Haberler

Hangi iller normalleşecek? Mart ayında normalleşen iller hangileri olacak? Sokağa çıkma yasağı kalktı mı? 1 Mart'ta normalleşecek iller hangileridir?

Güncelleme:

Normalleşme takviminde 1 Mart'ın işaret edilmesi vatandaşları arayışa geçirdi. 1 Mart'ta kafeler açılıyor mu, nereler açılıyor? 1 Mart'ta ne olacak, normalleşecek iller hangileri, yasaklar kalkıyor mu? Hangi iller normalleşecek? Mart ayında normalleşen iller hangileri olacak? Sokağa çıkma yasağı kalktı mı? 1 Mart'ta normalleşecek iller hangileridir

Normalleşme takviminde 1 Mart'ın işaret edilmesi vatandaşları arayışa geçirdi. 1 Mart'ta kafeler açılıyor mu, nereler açılıyor? 1 Mart'ta ne olacak, normalleşecek iller hangileri, yasaklar kalkıyor mu? Hangi iller normalleşecek? Mart ayında normalleşen iller hangileri olacak? Sokağa çıkma yasağı kalktı mı? 1 Mart'ta normalleşecek iller hangileridir? İşte detaylar haberimizde…

HANGİ İLLER NORMALLEŞECEK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İllerimizi vaka ve aşı oranları gibi kriterlere göre, düşük, orta, yüksek ve çok yüksek riskli olarak sınıflandıracağız. Normalleşme takvimini de buna göre yürüteceğiz." dedi. Düşük riskli şehirler Hakkari, Şırnak, Uşak, Batman, Bitlis, Diyarbakır, Bingöl, Şanlıurfa, Ağrı, Mardin, Muş, Van, Iğdır kontrollü normalleşmeye gidecek ilerdir.

BATMAN

Batman'da ortalamanın altında kalan ve risk seviyesi düşük illerden. Kısıtlamaların il bazından kaldırılması durumunda, Batman alınan kararların ilk uygulanacağı şehirlerden.

BİTLİS

Vaka sayısının düşük olduğu bir başka il ise Bitlis. Koronavirüsle mücadelede başarılı bir tablo çizen Bitlis'te, kademeli normalleşmenin pilot kentlerinden biri olabilir.

HAKKARİ

Koronavirüs pandemisi mücadelesinde yine iyi durumda olan Hakkari'de kademeli normalleşme için öncelik tanınacak şehirlerden. Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı verilere göre; Hakkari'de Türkiye ortalamasının bir hayli altında...

ŞIRNAK

İl bazında normalleşmenin en büyük adaylarından biri ise Şırnak. Bakanlığın "covid19.saglik.gov.tr" adresinde Türkiye haritası üzerinden yayımlanan verilere göre; her 100 bin kişide vaka sayısında en düşük sayıda kalan il Şırnak olarak göze çarpıyor.

Hangi iller normalleşecek? Mart ayında normalleşen iller hangileri olacak? Sokağa çıkma yasağı kalktı mı? 1 Mart'ta normalleşecek iller hangileridir?

DÜŞÜK RİSKLİ İLLER (MAVİ RENKLİ):

Hakkari, Şırnak, Uşak, Batman, Bitlis, Diyarbakır, Bingöl, Şanlıurfa, Ağrı, Mardin, Muş, Van, Iğdır

ORTA RİSKLİ İLLER (SARI RENKLİ):

Ankara, Yozgat, Çorum, Kırşehir, Afyonkarahisar, Eskişehir, Bursa, Çankırı, Sivas, Malatya, Kahramanmaraş , Erzincan, Bayburt, Kars, Tunceli, Elazığ, Bayburt, Isparta, Kırşehir, Aydın, Manisa, Hatay , Adana, Gaziantep,

RİSKLİ İLLER (TURUNCU RENKLİ):

İstanbul, Kayseri, Niğde, Karaman, Mersin, Antalya, Artvin, Ardahan, Kırklareli, Tekirdağ, Muğla, Çanakkale, Kütahya, İzmir, Kocaeli, Yalova, Bilecik, Bolu, Düzce, Zonguldak

YÜKSEK RİSKLİ İLLER (KIRMIZI RENKLİ):

Samsun, Ordu, Trabzon, Giresun, Rize, Edirne, Gümüşhane, Sinop, Konya, Sakarya, Osmaniye, Aksaray, Balıkesir

MART AYINDA HANGİ YASAKLAR KALKACAK?

  1. Aksi bir durumda yani salgın artış eğilimine girdiği yerde kısıtlamalar genişletilebilecek. Her ilimiz salgın tedbirlerinin orada ne düzeyde uygulanacağını kendileri belirleyecek.
  2. Hafta sonu kısıtlaması düşük ve orta riskli illerde tamamen kalkarken yüksek ve çok yüksek illerde bir müddet daha pazar günü devam edecek.
  3. Akşam 21 ile sabah 5 arasındaki sokağa çıkma sürecek.
  4. İlkokullardaki 8. ve 12. sınıflarda eğitim öğretime açılacaktır.
  5. Orta ve düşük riskli bölgelerde orta ilkokul liselerdeki eğitim başlayacaktır.
  6. Restoran, lokanta ve kafetarya gibi yerler çok yüksek iller dışında sabah 7 akşam 19 saatleri arasında %50 kapasite ile sürdüreceklerdir.
  7. Halı saha ve havuz düşük riskli illerde gibi yerler sabah 9 ile akşam 19 arasında faaliyetini sürdüreceklerdir. Sokağa çıkma saatler 65 yaş üstü 21 yaş için orta ve düşükte kaldırılırken, yüksek ve çok yüksek yerlerde çıkma süreleri arttırılacaktır.
  8. Sivil toplum kuruluşları, kooparatifler vb kuruluşlar düşük, orta, yüksek illerde katılımı 300 kişiyi geçmeyecek şekilde yapılacaktır.
  9. Hedefimiz mümkün olan en kısa sürede ülkemizin tamamında normalleşme sürecini tamamlamaktır. Salgın boyunca her konu da öncü ve örnek olan Türkiye'nin kısıtlamaların gevşetilmesi, tamamen kaldırılması hususunda aynı başarıyı göstereceğine yürekten inanıyorum.

KADEMELİ OLARAK KALKACAK:

İşine ara vermek zorunda kalan restoran, kafe, kıraathane gibi esnaflarımızı rahatlatacak adımların yol haritası önümüzdeki günlerde açıklanacaktır. Uzaktan eğiteme devam eden öğrencilerimizin durumu da illerimizdeki vaka sayısına göre değerlendirilecektir. Hafta sonu uygulamasından başlayarak, sokağa çıkma kısıtlamasını da illerimizdeki vaka ve aşılama ve diğer kriterlerine göre aşamalı şekilde kaldırıyoruz. Önemli olan vaka sayısının tüm illerimizde sürekli azalmasıdır. Vatandaşlarımız bu konuda ne kadar dikkatli ve hassas davranır, kendi illerindeki görünümü iyileştirirlerse, normalleşme takvimi de o kadar hızlı ilerleyecektir.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI KALKTI MI?

Hafta sonu kısıtlaması düşük ve orta riskli illerde tamamen kalkarken yüksek ve çok yüksek illerde bir müddet daha pazar günü devam edecek.

Akşam 21 ile sabah 5 arasındaki sokağa çıkma sürecek.

#EVDEKAL
COVID-19'un yayılmasını önlemek için:
Ellerinizi sık sık temizleyin. Sabun, su veya alkol bazlı dezenfektan kullanın.
Öksüren veya hapşıran kişilerle aranızda güvenli mesafeyi koruyun.
Fiziksel mesafeyi koruyamadığınız durumlarda maske takın.
Gözlerinize, burnunuza veya ağzınıza dokunmayın.
Öksürürken veya hapşırırken burnunuzu ve ağzınızı dirseğinizin iç kısmıyla veya bir mendille kapatın.
Kendinizi iyi hissetmiyorsanız evde kalın.
Ateş, öksürük ve solunum güçlüğü şikayetleriniz varsa tıbbi yardım alın.
Başvuracağınız sağlık hizmetleri sağlayıcısını önceden aramak, doğru sağlık tesisine en hızlı şekilde yönlendirilmenize olanak tanır. Bu yaklaşım, hem sizi korur hem de virüslerin ve diğer enfeksiyonların yayılmasını önler.
Maskeler
Maskeler, virüsün maskeyi takan kişiden diğer kişilere yayılmasını önlemeye yardımcı olabilir. Tek başına maske, COVID-19'a karşı koruma sağlamaz; bu önlem, fiziksel mesafe ve el hijyeni önlemleriyle birlikte kullanılmalıdır. Yerel sağlık kurumunuzun önerilerine uyun. Tek başına maske, COVID-19'a karşı koruma sağlamaz; bu önlem, fiziksel mesafe ve el hijyeni önlemleriyle birlikte kullanılmalıdır. Yerel sağlık kurumunuzun önerilerine uyun.
#EVDEKAL
Kaynak: Haberler.com / Gündem

Sokağa Çıkma Yasağı Hakkari Bitlis Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title