Haberler

Gürcistan Batum Gezi Rehberi

Güncelleme:

Karadeniz gezim sırasında, "bu kadar yolu gelmişken Batum'u da görmek de lazım " dedim. Herkes beğendiğini söylüyor açıkçası ben de merak ettim. Ama biraz hayal kırıklıkları yaşamadım diyemem…

Sizin tercihlerinize uyar mı bilmiyorum ama yine de bahsedeyim. Belki bu yazıyı okuduktan sonra Batum seyahatiniz hakkında fikriniz değişebilir.

Gürcistan Batum Gezi Rehberi

Batum'da Yaşam

Sahili, otelleri ve tarihi eserleri gerçekten de güzel. Fakat gürültüsü, insanları biraz farklı geldi bana... Devamlı birbirlerine klakson çalan arabalar, birbiriyle kavga eden insanlar görünce inanın kaçasım geldi. Hatta "bu şehri daha fazla yaşamak istemiyorum bile" dedim.

3 saate yakın sınırdan geçmek için sıra beklerken, etrafta kilometrelerce uzanan çöpler inanın beni şoke etti. Resimlerini çektim ama o görüntüler hiç de içaçıcı değildi. Problem ne acı ki bizim tarafta.

Gürcistan'a Vize Var mı?

Gelelim sınırdan geçme şartlarına, T.C kimliğinizi gösterip, 15 tl ödeyerek giriş yapabiliyorsunuz. Ama saatlerce uzayan kuyruklar ve insanların ekstra kaba olması sizi çıldırtabiliyor. Düşünerek gidin...

Gürcistan Batum Gezi Rehberi

Batum'da Mimari

Batum'un mimarisine hayran oldum. Rus mimarisi hâkim. Zaman zaman savaştan hasar alan binalar da görebiliyorsunuz. O zaman içiniz biraz sızlıyor. 2008 yılından bu yana İtalyan ve Türk mimarların ellerinden harika eserler çıkmış.

Fakat şehrin modern yüzü deniz kenarında. En güzel bölge bence bu bölge. Lüks oteller, restoranlar, kafeler burada. O kadar sıcaktı ki denize girmek istedim. Karadeniz'de yüzebilen iyi bir yüzücü olmama rağmen, deniz biraz tehlikeli benden söylemesi.

Türk yatırımcıların çok yoğun olduğu Batum'da adım başı Türklerle karşılıyorsunuz. Neredeyse küçük Türkiye gibi. Restoranların garsonları bile Türk.

Gürcistan Batum Gezi Rehberi

Batum'daki Gezilmesi Gereken Yerler

Türk Havayolları'nın İstanbul'dan direkt seferleri bulunuyor. Havalimanı ise şehrin içinde. Merkeze neredeyse 15 dakika uzaklıkta.

Batumi Boulvard geçtiğimiz yıllarda açılan beş kilometrelik plajları, kafeleri ve klüpleriyle en popüler yer bana göre..

Saint Barbare Katedrali ve Ortodoks Kilisesi, Medea Heykeli, Adalet Sarayı, Batum Akvaryumu görülmeye değer.

Batum Botanik Parkı, en çok beğeneceğiniz yerlerden. Dünyanın her yerinden getirilen binlerce bitki bulunuyor. Parkı golf arabalarıyla gezebilirsiniz, çok büyük bir alan olduğu için yorulabilirsiniz.

Gürcistan Batum Gezi Rehberi

Batum'daki Oteller

Divan Suites Batumi ise gurur veren şirketlerimize ait. İnsanın yüreği kabarıyor adeta.

Radisson Blu Batumi, Sheraton Batumiise en keyifli oteller. Birçok otel zinciri yatırımlarını sürdürüyor. Kumarhaneler çok revaçta. Hatta günübirlik gidip gelenler bile var.

Batum'dan Ne Alınır?

Batum'da alışveriş etmek isterseniz eğer, Babillon Towers tam size göre.

Batum'daki Restoranlar

Haçapuri olarak bilinen Gürcü pidesinden de deneyebilirsiniz.

Porto Franco Gürcü pidesini deneyeceğiniz en iyi adreslerden. Gamsakhurdia caddesinde.

Gürcü mantısı yemek için ise Shemolkhede Restaurant ( Noe Zhordania caddesinde)

Umarım siz beğenirsiniz!

Keyifle gezmeniz dileğiyle!

Kaynak: Haberler.com / Turizm

Karadeniz Gürcistan Batum Turizm Haberler

Bakmadan Geçme

PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda yayınlanacak? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 1 Mayıs EXXEN spor canlı izle! CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 1 Mayıs Pazar günün maçları nereden izlenir? TV8.5 canlı izle! ŞAMPİYONLAR LİGİ TV8.5 CANLI 4K İZLE! 2024 TV8.5 HD kesintisiz donmadan canlı izle linki! TV 8.5 (TV 8 Buçuk) Güncel HD frekans değerleri nedir? TV 8.5 Türksat uydu frekans, sembol oranı ve fec değerleri nedir? TV 8.5 canlı izleme linki! LA Clippers Dallas Mavericks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 1 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title