Haberler

Galatasaray Teknik Direktörü Gerets: ''Fenerbahçe'nin 100. Yılı, Beşiktaş Transferle Güçleniyor, Ama Bizim De Hedefimiz Şampiyonluk''

Galatasaray Teknik Direktörü Erik Gerets, Fenerbahçe'nin 100. yılını yaşayacağını, Beşiktaş'ın transferle güçlendiğini, ancak kendilerinin de bu sezon şampiyonluğu hedeflediğini söyledi.

Galatasaray Teknik Direktörü Erik Gerets, Fenerbahçe'nin 100. yılını yaşayacağını, Beşiktaş'ın transferle güçlendiğini, ancak kendilerinin de bu sezon şampiyonluğu hedeflediğini söyledi.

Gerets, Florya Metin Oktay Tesislerinde düzenlediği basın toplantısında, ligde herkesin şampiyonluğu kovalamak isteyeceğini vurgulayarak, ''Rakibimiz 100. yılı nedeniyle daha fazla efor sarf edecek ve transfer yapıyorlar. Beşiktaş da transfer yaptı ve yapmaya devam ediyor. Biz de kadromuzu oluşturacağız, ama yine hedefimiz şampiyonluk olacak'' dedi.

Henüz transfer yapamamış tek takım olmaktan dolayı çok üzüntülü olmadıklarını kaydeden Belçikalı teknik adam, ''Hepinizin gördüğü gibi bu kadro ile şampiyon olduk. Bu kadronun çok kaliteli olduğu ortada. Saidou ayrıldıktan sonra, o pozisyona yabancı oyuncu gelmesi söz konusu. Bunun çalışmalarını sürdürüyoruz. Takıma bir Türk oyuncu da katabilirsek, transfer düşüncelerimiz gerçekleşmiş olur. Bu nedenle transferde üzüntülü değiliz'' diye konuştu.

Erik Gerets, takıma bir an önce bir oyuncunun daha katılmasını istediklerini, ancak bunun çok kolay olmayacağını da bildiklerini söyledi.

-''OYUNCU ADAYIMIZ KUPADA FİNALE GİDİYOR''-

Gerets, transfer görüşmeleri yaptıkları Portekizli oyuncu Maniche'nin Dünya Kupası'nda finale doğru gittiğini söyledi.

Gazetelerde adı geçen bazı oyuncuları, kendisinin de düşündüğünü dile getiren Erik Gerets, bunların Gravesen, Ze Roberto ve Maniche olduğunu açıkladı.

Gerets, yönetim kurulunun, dünyaca ünlü bir 10 numara transfer etmek istemesi halinde bile öncelikle ön libero almayı düşündüklerini vurguladı.

Hollanda kampına ellerindeki oyuncularla gideceklerini kaydeden Gerets, herhangi bir sürpriz ismin birdenbire ortaya çıkmasının söz konusu olmadığını kaydetti.

-''EKONOMİK ZORLUK YAŞAMAYIZ''-

Ümit Karan'ın, ''Bu sezon da ekonomik sıkıntı yaşarsak, futbolcular bunu kaldıramaz'' sözlerini değerlendiren Gerets, ''Bu sezon ekonomik sıkıntı yaşamayacağımızdan neredeyse eminiz'' dedi.

Belçikalı teknik adam, kulübün ve yönetimin, bu sıkıntıların yaşanmaması gerektiğinin bilincinde olduğunu kaydederek, ''Önceki sezon tüm oyuncularımızın gösterdikleri performanstan memnunuz, hepsini sonsuz bir şekilde övdük. İki sezon arka arkaya böyle sorunlar geçirmek çok zordur. Bu görüşe katılıyorum, ama olmayacağından da neredeyse eminiz'' şeklinde konuştu.

-''HEİNZ PERFORMANSINI KATLAMALI''-

Kulüp başkan yardımcısı Adnan Polat'ın, gözden çıkartıldığını açıkladığı Heinz hakkında da yorum yapan Gerets, bu oyuncunun performansını katlaması gerektiğini dile getirdi.

Gerets, Heinz'ın sözleşmeli oyuncuları olduğunu hatırlatarak, ''Dünya Kupası finallerine katıldı. Bizim aramıza geldiğinde, önceki sezon gösterdiği performanstan daha fazla beklentide olacağız. Onun performansını katlaması lazım'' diye konuştu.

-''KAMP SONRASINDA KADRO OLUŞACAK''-

Takım kadrosunun Hollanda kampı sonrasında oluşacağını ifade eden Gerets, genç oyuncuların başka takımlara gitmesinin, hem kendilerine, hem de Galatasaray'a yararı olduğunu anlattı.

Erik Gerets, geçtiğimiz sezon Vestel Manisaspor'da oynayan Arda'da bunun net olarak görüldüğünü belirterek, ''Hem Galatasaray, hem futbolcular için ne gerekiyorsa o yapılmalı. Arda örneği var, onun gidip bir takımda oynamasının ne kadar faydalı olduğunu görüyoruz. Aramıza daha iyi katıldı. Kamptan sonra bu konuları kendileriyle görüşeceğiz. Kadro kamp sonunda oluşacak'' dedi. Birçok oyuncunun genç milli takımlara çağrıldığını da hatırlatan Gerets, esprili olarak ''Hangi oyuncunun hangi milli takıma çağrıldığını ve nerede olacaklarını takip edebilmek için birkaç üniversite bitirmek gerek'' derken, bu durumun, kampta bir arada olmalarını zorlaştırdığını da vurguladı.

-''ADIM ADIM GİDECEĞİZ ''-

Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde öncelikli hedeflerinin gruplara kalmak olduğunu dile getiren Gerets, buradaki hedeflerine adım adım ulaşmak istediklerini söyledi.

Erik Gerets, geçen sezon ligde 83 puan toplamalarının bir mucize olduğunu ifade ederken, daha önce çalıştırdığı takımlarda böyle bir puan toplamadığını, ancak bu sezon yarışmacı bir takım olarak daha fazla puan almayı da istediklerini kaydetti.

Hakemler konusunda endişelerinin olmadığını anlatan Gerets, geçen Ocak ayından itibaren her şeyin düzeldiğini vurguladı.

-MİLLİ YABANCILARA ÖZEL İZİN-

Gerets, Dünya Kupası'na katılan yabancı milli oyunculara özel izin verdiklerini açıkladı. Gerets, bu oyuncuların 10 Temmuzda Hollanda kampına katılacağını söyledi.

İstanbul'a getirdikleri Laurent Robert'in, Beşiktaş'ın kampına katılmasını da değerlendiren Gerets, ''Biz öncelikle ön libero almayı istiyoruz. Onu almadan bir sol kanat oyuncusu almak zamansız olacaktı'' ifadesini kullandı.

Bu arada Gerets, basın toplantısına başlarken, spekülasyonlara neden olan Okan Buruk konusunda soru sorulmamasını şart koştu.

Gerets ayrıca, İzmir'de trafik kazasında vefat eden Galatasaraylı eski voleybolcu Paidar Demir için çok üzüntülü olduklarını da ifade etti.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title