Haberler

Bu yıl fitre ne kadar? 2024 Fitre fiyatı kaç lira? Fitre ne kadar, kaç TL? Fitre ne zaman verilir?

Her yıl Ramazan ayında belirlenen fitre bedeli, 2024 yılı için ne kadar olacak? Müslümanların Ramazan ayı boyunca oruç tutarken ödemesi gereken fitre miktarı, her yıl değişkenlik göstermektedir. 2024 yılı fitre bedeli kaç TL olacak, merak ediliyor. Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu, 2024 fitre miktarını belirledi. Peki, Fitre 2024 ne kadar? Fitre ne kadar, kaç TL?

Ramazan ayının yaklaşmasıyla birlikte Diyanet İşleri Başkanlığı, 2024 yılı fitre bedelini duyurdu. Fitre 2024 ne kadar? Fitre ne kadar, kaç TL? sorularına yanıt aranıyor. 2024 yılı fitre miktarı ne kadar olduğu vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu tarafından 2024 yılı fitre miktarını açıkladı. Fitre 2024 ne kadar? Fitre ne kadar, kaç TL? Detaylar haberimizdedir...

FİTRE NE KADAR 2024?

2024 yılı fitre miktarı 130 TL olarak belirlendi.

2024 FİTRE KAÇ TL?

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu tarafından 2024 yılı fitre miktarı belirlendi. Kurul bu yıl için fitre miktarını 130 TL olarak duyurdu. Konuyla ilgili kurul açıklamasında ücretin "Hadis-i şerifler, mevcut sosyo-ekonomik hayat şartları ve bir kişinin günlük gıda ihtiyacı göz önünde bulundurularak" belirlendiği belirtildi.

FİTRE 2024 NE KADAR? Fitre ne kadar, kaç TL?

"HADİSLER VE SOSYO-EKONOMİK ŞARTLAR GÖZ ÖNÜNE ALINDI"

Kurul tarafından yapılan açıklamada, Prof. Dr. Abdurrahman Haçkalı başkanlığında yapılan toplantıda 2024 yılı Ramazan ayı için fitre miktarının belirlenmesi hususunun görüşüldüğü belirtildi. Toplantı sonrası alınan kararların yer aldığı açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Konuyla ilgili hadis-i şerifler, mevcut sosyo-ekonomik hayat şartları ve bir kişinin günlük gıda ihtiyacı göz önünde bulundurularak ülkemizde fitre miktarı 2024 yılı Ramazan ayı için 130 TL olarak belirlenmiştir.

Belirtilen meblağ nakdi olarak verilebileceği gibi gıda ve benzeri maddelerden ayni olarak da verilebilir. Belirlenen bu meblağ, aynı zamanda günlük oruç fidye bedelidir. Bunun yanında her bir mükellef, günlük gıda harcamalarına denk düşecek bir meblağı fitre olarak verebilir."

Bu yıl fitre ne kadar? 2024 Fitre fiyatı kaç lira? Fitre ne kadar, kaç TL? Fitre ne zaman verilir?

FİTRE NE ZAMAN VERİLİR?

Fıtır sadakası, halk arasında genellikle "fitre" olarak bilinir ve bir Ramazan geleneği olarak kabul edilir. İnsanın yaratılışının ve Ramazan ayını oruçla tamamlayarak bayrama ulaşmasının bir şükrü olarak kabul edilir. Dini hükümlere göre, maddi durumu yerinde olan Müslümanların Ramazan ayının sonunda belirli kişilere vermesi gereken bir sadakadır.

Fıtır sadakasının verilme zamanı, Ramazan Bayramının ilk günüdür, ancak bayram öncesinde de ödenebilir ve bu daha faziletlidir. Hatta, bayram namazından önce verilmesi tavsiye edilir. Ancak, bayram gününden sonraya ertelenmesi sakıncalıdır.

Şafi mezhebinde ise, fıtır sadakasının bayramın birinci gününden gün batımından sonrasına kadar ertelenmesi, meşru bir mazeret olmadıkça haram kabul edilir. Fıtır sadakasını Ramazan'ın ilk günlerinde vermek de uygun kabul edilir.

Haberler.com / Sena Demiröz - Gündem

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Dini Gündem Yaşam Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title