Haberler

Özgür Özel: İşsizlik Türkiye'de gençler arasında yüzde 35'in üzerinde

Güncelleme:

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Çatalca Meydanı'ndaki halk buluşmasında yaptığı konuşmada, işsizliğin yoksulluk, yalnızlık ve çaresizlik anlamına geldiğini belirterek, genç işsizliğinin Türkiye'de yüzde 35'in üzerinde olduğunu söyledi. Özel ayrıca, en düşük emekli maaşının asgari ücretin yüzde 59'u olduğunu ve milli gelirin yüzde 1'inin çiftçilere destek olarak verilmesi gerektiğini ifade etti.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "İşsizlik demek; yoksulluk demek, yalnızlık demek, çaresizlik demek. En kötüsü de genç işsizliği. Genç işsizliği Türkiye'de yüzde 35'in üzerinde." dedi.

Çatalca Meydanı'ndaki halk buluşmasında kalabalığa hitap eden Özel, ülkede en büyük sorunlardan birinin yoksulluk, diğerinin ise işsizlik olduğunu, işsizliğin bugün açıklanan rakamlarla son 21 ayın zirvesine çıktığını söyledi.

Özel, "İşsizlik demek; yoksulluk demek, yalnızlık demek, çaresizlik demek. En kötüsü de genç işsizliği. Genç işsizliği Türkiye'de yüzde 35'in üzerinde." ifadesini kullandı.

Meydandaki emeklilerin ellerini kaldırmasını isteyen Özel, buradakilerin yüzde 70'inin el kaldırdığını belirterek, "Peki en düşük emekli maaşı alanlar elini kaldırsın." dedi.

Özel, "Kaç para alıyorsunuz? Herkes 10 bin lira alıyor. Şimdi bu Recep Tayyip Erdoğan ilk geldiğinde yani 3 Kasım 2002'de en düşük emekli maaşı 1,5 asgari ücretti ama eğer o düzeni bozmasaydı bugün emekli maaşı 26 bin lira olacaktı. Çünkü asgari ücret 17 bin lira ama Tayyip Erdoğan her sene enflasyonun altında zam vere vere sizi bitirdi, maaşları eritti. Şu anda en düşük emekli maaşı 0,59 asgari ücret. Asgari ücretin yüzde 59'u." diye konuştu.

Kurban ve Ramazan bayramlarında emeklilere verilen ikramiyeye işaret eden Özel, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kimin sayesinde alıyoruz? Kemal Kılıçdaroğlu'nun. Kemal Bey, 'Emeklilere birer maaş ikramiye vereceğim.' dediğinde bunlar 'Veremezsin.' dedi. 7 Haziran 2015 seçimini kaybettiler. 1 Kasım gelirken 'Biz de vereceğiz.' dediler. Sonra 2018'e kadar unuttular, uyuttular, kulaklarının üstüne yattılar. 2018'de seçime birkaç ay kala 1000 lira verdiler. İtiraz ederek dedik ki '1000 lira yetmez, bir emekli maaşı kadar, hiç değilse bir asgari ücret kadar vermelisiniz.' '1000 lira vereceğim.' dedi. O beğenmediğimiz 1000 lira 2018'de tam 24 kilo dana kıyma alıyormuş. Mübarek ramazandayız. Bu bayramda emekli ikramiyesi olarak verilecek 3 bin lira 6 kilo dana kıyma alıyor."

Özel, milli gelirin yüzde 1'inin çiftçiye destekleme olarak verilmesi gerektiğini söyledi.

Özel, Çatalca'nın nüfusunun 80 bin olduğunu ve metrekare olarak İstanbul'un en büyük ilçesi konumunda bulunduğunu belirterek, "Hizmetin götürülmesi için, İstanbul Büyükşehir'le arası çok iyi olan, sürekli Ekrem Başkan'a hatırını koyacak, gönlünü koyacak, aldığı sözü hatırlatacak ve burada Çatalca'ya sahip çıkacak dinamik birisine ihtiyaç var. Ben Erhan'a baktığımda, Çatalca'nın yüzünü güldürecek belediye başkanını görüyorum." diye konuştu.

Halk buluşmasına, CHP Çatalca Belediye Başkan adayı Erhan Güzel ve çok sayıda partili katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Yoksulluk Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor CANLI izle! 28 Nisan Pazar TV8 Survivor HD izleme linki! Kirli Sepeti 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Kirli Sepeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Teşkilat 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Teşkilat yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 28 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 28 Nisan 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kirli Sepeti CANLI izle! Kirli Sepeti 28. BÖLÜM FULL İZLE! Kapıcılar Kralı konusu ne, oyuncuları kimler? Kapıcılar Kralı filmi nerede çekildi, kaç yılında çekildi? Kapıcılar Kralı ne zaman nerede çekildi? Kapıcılar Kralı konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Atla Gel Şaban konusu ne, oyuncuları kimler, film nerede çekildi? Atla Gel Şaban filmi hangi il ve ilçede çekildi, hangi yıl yapımı? Hipodrom nerede? Atla Gel Şaban filmi nasıl bitiyor? Atla Gel Şaban final sahnesi İZLE! Atla Gel Şaban sonunda ne oluyor? Teşkilat CANLI İZLE! Teşkilat 105.bölüm izle! Teşkilat yeni bölüm izleme linki! Teşkilat dizisi yeni bölüm FULL HD İZLE! 28 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 28 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 28 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 28 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İYİ PARTİ'NİN YENİ GENEL BAŞKANI KİM OLDU? Meral Akşener'in yerine kim geçti? Eski Fenerbahçe yıldızı Papiss Cisse kaç TL'ye futbol oynuyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title