Haberler

Beşiktaş'taki yangında sorumluların cezalandırılması istendi

Güncelleme:

DİSK'e bağlı bazı sendika üyeleri, Beşiktaş'taki yangında sorumluluğu bulunanların cezalandırılmasını talep etti. Sendika üyeleri, Gayrettepe'de toplanarak açıklama yaptı.

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonuna (DİSK) bağlı bazı sendika üyeleri, Beşiktaş'taki gece kulübünde tadilat sırasında çıkan ve 29 kişinin hayatını kaybettiği yangında sorumluluğu bulunanların cezalandırılmasını istedi.

DİSK'e bağlı ?İşçi-Sen, İletişim-İş ve Devyapı-İş'in de aralarında bulunduğu sendikaların üyeleri, Gayrettepe'de yangının yaşandığı bölgede toplandı.

Pankart açarak bir süre slogan atan grup adına açıklama yapan Osman Üney, dün çıkan ve 29 kişinin hayatını kaybettiği yangının tesadüf olmadığını söyledi.

Üney, 1987'de alınan işletme ruhsatının 2018'de yenilendiğini belirterek, "O günden bugüne işletme ne denetlenmiş ne de tadilat başvurusu yapılmış." dedi.

Olayın sorumlularının ortaya çıkarılmasını talep ettiklerini kaydeden Üney, sürecin takipçisi olacaklarını sözlerine ekledi.

Grup, açıklamanın ardından dağıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Gayrettepe Beşiktaş Sendika Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title