Haberler

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (1)

Foto.Başkan Budak.AKDENİZ Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.İsrafil Kurtcephe'yi ziyaret eden Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Çetin Osman Budak, özel sektör ve üniversite arasında işbirliği imkanlarının geliştirilmesi için her türlü...

Foto: Esra Yiğit fotosu

===

Başkan Budak: Özel sektör- üniversite işbirliğini geliştirelim

ATSO'dan rektöre ziyaret

AKDENİZ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe'yi ziyaret eden Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Çetin Osman Budak, özel sektör ve üniversite arasında işbirliği imkanlarının geliştirilmesi için her türlü desteğe hazır olduklarını söyledi. ATSO Başkanı Çetin Osman Budak, ATSO Başkan Yardımcısı Güray Parlak, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Levent Yiğiter, Yönetim Kurulu Üyeleri Ali Peker, Cihangir Mızrab Deniz ve Kenan Çelik, Rektör Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe'ye göreve yeniden seçilmesinden dolayı nezaket ziyaretinde bulundu.

Başkan Budak, yaptığı çalışmalarla, yüz ve organ naklinde sağladığı başarılarıyla bilim ve sağlık alanında da Antalya'nın adını dünyaya duyurarak kentin marka değerine büyük katkı yapan Akdeniz Üniversitesi'nin Antalya'nın gözbebeği olduğunu söyledi. Üniversite stadının Antalyaspor'a açılması kararından büyük memnuniyet duyduğunu belirten Başkan Budak, "Üniversite stadı Antalyaspor'un maçlarını çok daha güzel bir sahada ve ortamda yapmasını sağlamaktadır. Kentin takımı nihayet kentli ile buluşmuştur. Bu hususta üniversitemize teşekkür ederiz" dedi.

Özel sektör ve Akdeniz Üniversitesi arasında işbirliği imkanlarının geliştirilmesi için de her türlü çalışmaya hazır olduklarını belirten Budak, "Özel sektörle, üniversitemiz arasındaki mevcut işbirliğini daha da ileri götürmeliyiz. ATSO olarak sürdürdüğümüz ve tasarı aşamasında olan projelerimiz var, bunları beraber şekillendirelim. Yine Oda olarak, Antalya'da özel sektöre katkı verecek yüksek lisans ve doktora tezlerine destek olabiliriz. Üniversite ve Organize Sanayi Bölgesi arasında özel projeler geliştirebiliriz" diye konuştu.

ANTALYA (DHA)

Foto: Ziyaretten foto

===

Altınbeşik altın buldu

ANTALYA'ya 180 kilometre uzaklıktaki İbradı'nın Ürünlü Köyü sınırları içerisinde yer alan Altınbeşik Mağarası'nı turizme kazandırma çalışmaları sonuç verdi. Antalya başta olmak üzere, bölge il ve ilçelerden mağarayı gezip görmek isteyenler Altınbeşik'e geliyor. Yaz aylarında su seviyesinin düşmesiyle birlikte mağaranın görsel zenginliği gün ışığına çıkıyor.

Kışın ise yağışların artmasıyla mağaranın içindeki su seviyesi yükseliyor. Ürünlü Köyü sakinleri kış aylarında mağaranın içerisine girmenin imkansız olduğunu, su seviyesinin yükselerek mağaranın ağzını kapattığını belirtiyor. Bölgenin yağış almasının ardından yeraltı sularının Altınbeşik içerisinden dışarı çıkması, kışın mağaranın içine girmeyi engellese de görsel şöleni artırıyor.

Altınbeşik Mağarası'nı incelemek isteyen yabancı mağara araştırmacıları da bölgeye geliyor. Yabancılar kadar yerli araştırmacılar da Altınbeşik'e ilgi duyuyor. Sık sık Altınbeşik'e gelip incelemelerde bulunan araştırmacılar, mağaranın derinliklerini ve su yollarını keşfetmeye çalışıyor.

Antalya Valiliği, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA), İl Özel İdaresi, İbradı Kaymakamlığı ve Ürünlü Köyü sakinlerinin el birliğiyle çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Mağaranın çehresini değiştirmek ve turizme kazandırmak için hazırlanan projeyi hayata geçiren İl Özel İdaresi, 257 bin 450 TL olan bütçenin bir kısmını ışıklandırmaya, bir kısmını da çehre düzenlemesine ayırdı.

İbrahim LALELİ/ANTALYA, (DHA)

Foto: Altınbeşik Mağarası'ndan fotolar.

===

GÜNLÜ

Antalya Operası perde açıyor

ANTALYA Devlet Opera ve Balesi (ANTDOB) yeni sanat sezonu için perdelerini 1 Ekim'de Carmina Burana konseri ile açacak. Geçtiğimiz günlerde 19. Aspendos Uluslararası Opera ve Bale Festivali'nin kapanış konserini Carmina Burana ile gerçekleştiren ve izleyenlere unutulmaz bir gece yaşatan Antalya Operası, bu kez de kendi sahnesinde sanatseverlerle buluşacak. Alman besteci Carl Orff tarafından oluşturulan sahne kantatı Carmina Burana, yarın (Pazartesi) saat 20.00'de Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde sahnelenecek.

Orkestra, solist ve korodan oluşan 120 kişilik kadroyla seslendirilecek olan eserde, Türkiye'nin en iyileri arasında gösterilen ANTDOB Orkestrası'nı Şef Hakan Halkan yönetiyor. 56 kişilik koronun sahne alacağı gecenin koro çalışmaları ise Caner Ruhselman tarafından yapıldı. Eserde ANTDOB'un güçlü solistleri soprano Nurdan K. Aydın, tenor Devrim Demirel ve bariton Tamer Peker sahne alacak. Piyanoda ise Yücel Yalçın yer alıyor.

ANTALYA, (DHA)

Foto: ANTDOB Orkestrası'nın fotosu

===

Muhtarların hastane ziyareti

ANTALYA Muhtarlar Derneği Başkanı Feyzullah Büyükkeleş ve beraberindeki 40 muhtar, Özel OFM Antalya Hastanesi'ni ziyaret etti. Feyzullah Büyükkeleş ve beraberindeki muhtarlar, hastanenin işletme müdürü Ahmet Menci ve başhekimi Ahmet Arslan ile sohbet etti. Daha sonra Başhekim Arslan ve Menci, muhtarlara hastanedeki poliklinikleri ve tedavi odalarını tanıttı. Tıbbi cihazlar hakkında muhtarlara bilgi veren Başhekim Arslan, kurumlarının SGK ile anlaşmalı olduğunu ve kaliteli sağlık hizmeti sunmayı hedeflediklerini söyledi. Arslan 5 katlı hastanede 62 kişilik hasta odası, 41 adet yoğun bakım yatağı olduğunu söyledi.

Tolga YILDIRIM/ANTALYA, (DHA)

Foto: Başhekim Arslan ve Menci muhtarlar

===

Çarşıda sanat dersi

AHİLİK Haftası etkinlikleri kapsamında, Cumhuriyet Meydanı'nda sanatsal çalışmalar da yapıldı. Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Antalya Sanat ve Meslek Eğitimleri Kursları'nda (ASMEK) el sanatları eğitimleri veren ebru, cam üfleme, takı tasarımı uzman öğreticileri, uygulamalı çalışmalar yaptı. Ebru uzmanı Esin Yağcı da içi su dolu teknede özel toz ve sıvı boyalar kullanarak, su yüzeyinde rengarenk desenler oluşturdu.

Yüzeydeki renk cümbüşü görüntüler, kağıt ya da ipek kumaş üzerine aktarıldı. Çalışmaları izleyen birçok meraklı da tekne başına geçip el becerilerini denedi. Sudan çıkan desenler izleyenlere hediye edildi. Yağcı, "Amacımız ebru sanatını herkese sevdirip, evlere taşımak. Gençler, yetişkinler boş zamanlarında çeşitli desenler oluşturup, evlerindeki düz renk kumaşları, tişört, gömlek, çorap, başörtüsü, kravat türü kıyafetleri, ahşap objeleri renklendirebilir" dedi.

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA)

Foto: Ebru çalışması yapılırken foto

===

Geleceğin balerinleri ders başı yaptı

AKDENİZ Üniversitesi Antalya Devlet Konservatuvarı'nda 2012-2013 eğitim ve öğretim yılı start aldı. Konservatuvar bünyesinde geleceğin sanatçılarının yetiştirildiği bale bölümü öğrencileri de ilk derslerini gerçekleştirdi. Antalya Devlet Konservatuvar Müdür Yardımcısı aynı zamanda Sahne Sanatları ve Müzik Lisesi Müdürü Öğretim Görevlisi İlknur Kartaymaz yönetiminde eğitime başlayan öğrenciler, özel yetenek sınavlarını başarıyla tamamlayarak gelen yeni öğrencilerle tanışma fırsatı buldu.

Kartaymaz'a yeni dönemde eşlik edecek öğretmen kadrosu da belli oldu. Berrak Emir Yücel, Narmina Aslanova, Gülnare Hüseynova ve İrina Pekmez'den oluşan öğretmen kadrosu, yeni döneme motivasyonları yüksek başladıklarını kaydetti. Konservatuvar bünyesinde 200 öğrencinin eğitim gördüğünü belirten Kartaymaz, "Bale bölümüne bu yıl yeni öğrenciler geldi. Lise bölümüne 4, lisans üstüne 8 öğrenci geldi. 2 öğrenciyi de geçen yıl mezun ettik" diye konuştu.

İbrahim LALELİ/ANTALYA, (DHA)

Foto: Bale öğrencilerinin ve İlknur Kartaymaz'ın fotoları.

===

Minikler 'Kırmızı Parti'de eğlendi

ANTALYA Koleji Okul Öncesi Öğrencileri, düzenledikleri 'Kırmızı Parti' de oldukça keyifli ve renkli bir etkinliğe imza attı. Renk Partisine birbirinden şirin kostümleriyle katılan minikler, öğretmenleriyle beraber hazırladıkları kırmızı renkli taçları takarak dans etti, kırmızı rengi, şarkılar ve oyunlar eşliğinde öğrendi.

Kırmızı Boncuk Toplama Yarışması'nda kıyasıya yarışan minikler, kırmızı renkle ilgili hikayeleri büyük keyifle dinleyip çevrelerinde kırmızı renkte olan nesnelerin neler olduğunu anlattı. Okul Öncesi Eğitim Koordinatörü Emine Sönmez, amaçlarının; kırmızı rengi ve tonlarını öğrencilere kavratmak olduğunu söyledi.

ANTALYA (DHA)

Foto: Öğrencilerin toplu fotosu.

===

Oktoberfest'te

Athena coşkusu

TURSET Management tarafından bu yıl 4'üncüsü gerçekleştirilen Oktoberfest'in açılışının ardından düzenlenen konserlerde eğlence doruğa çıktı. Cam Piramit'in deniz tarafındaki alanda gerçekleşen festivalin ilk gününde gündüz etkinliklerini izleyen sahne performansları heyecanı doruğa taşıdı.

Bavyera Müzisyenleri ile gün boyu devam eden eğlenceyi, Jim Murple Memorial ve Özge Fışkın'ın sahne performansları izlerken, gecenin en heyecanlı anları sevilen müzik grubu Athena ile yaşandı. Onbinlerce kişinin katılım gösterdiği festivalin ilk gününde sahne alan Athena, en sevilen şarkılarını sevenleri için seslendirdi.

Yavaş başlayan tempo, saatlerin ilerlemesi ve müziğin ritminin yükselmesi ile hareketlenerek coşkunun doruğa ulaştığı anlara sahne oldu. Yaklaşık 1.5 saat sahnede kalan grup, farklı tarzı ve müziğiyle izleyenleri büyüledi. Saatler gece yarısını gösterdiğinde sona eren konserin ardından kalabalık, alanda eğlenmeye devam etti.

Yusuf TÜRKÖZÜ/ANTALYA, (DHA)

Foto: Konserden fotolar

===

Afete karşı bilinçlendiler

TÜRKİYE Kızılay Derneği'nin Milli Eğitim Bakanlığı'yla birlikte yürüttüğü 'Toplum Liderlerini Teşkilatlandırma Projesi', Afyonkarahisar'da başladı. Türkiye Kızılay Derneği'nin öncülüğünde 2007 yılında İstanbul ve Düzce illerinde başlatılan proje, Milli Eğitim Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı'nın paydaşlığında yürütülüyor.

Her yıl 10 ilin dahil edildiği projeye, bu yıl Afyonkarahisar'da alındı. Proje kapsamında yürütülen 'Afet Zararlarını Azaltma Programı' ile belirlenen öğretmen, din görevlileri, toplum destekli polis ve muhtarlar afetlere hazırlıklı olma konusunda bilinçlendiriyor ve eğitim veriliyor. Proje, vatandaşlara toplum liderleri vasıtasıyla ulaşmayı amaçlanıyor. Afyonkarahisar'da projenin amacına ulaşması için her okuldan 2 öğretmen ile tüm din görevlileri ve muhtarlara toplum liderliği eğitimi verilecek.

3 BİN ÖNCÜYE ULAŞILACAK

Türk Kızılayı Afyonkarahisar Şubesi başkanlığında 10 Eylül'de başlatılan eğitim seminerinde, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü'nün işbirliğiyle ilk etapta öğretmenlere yönelik olmak üzere eğitim verilmeye başlandı. Bu eğitimlerle Afyonkarahisar genelinde yaklaşık 3 bin toplum liderine ulaşılması hedefleniyor.

BELGELER TAKDİM EDİLDİ

Merkez ilçe öğretmenlerine verilmeye başlanan eğitimlerde katılımcılara İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Mehmet Buldan, Toplum Liderlerini Teşkilatlandırma Projesi İl Milli Eğitim Koordinatörü İbrahim Yeşilırmak ve Türk Kızılayı Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Danıştekin tarafından katılımcı belgeleri verildi.

Murat ARISOY/AFYONKARAHİSAR, (DHA)

Foto: Belge töreni

===

İlaç katıntısına projeli önlem

ANTALYA'nın Kumluca İlçesi'nde tarım alanlarında kullanılan zirai ilaç paketlerinin sağlıklı bir şekilde toplanması, imha edilmesi ve geri kazanımı konusunda Kumluca Belediyesi'nde toplantı düzenlendi. Toplantıya Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü Bitki Koruma Ürünleri Daire Başkan Vekili Kadir Melan, Bitki Koruma Ürünleri Daire Başkanlığı Çalışma Grup Sorumlusu Şube Müdürü Mehmet Sena Turabi, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bedrullah Erçin ve İlçe Müdürü Adem Aydın katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Bitki Koruma Ürünleri Daire Başkan Vekili Kadir Melan, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de zirai ilaç atıklarının gerek yeraltı sularının kirlenmesine gerekse de çevresel kirlenmeye sebep olduğunu belirtti. Zirai kirlenmenin önüne geçmek, ilaç kalıntılarının etkisinin önüne geçmek için bakanlık olarak geniş kapsamlı bir proje hazırladıklarını kaydeden Melan, projenin hayata geçirilmesi için çalışmaların sürdüğünü vurguladı.

PİLOT BÖLGE KUMLUCA

Projenin ön çalışmasının devam ettiğine dikkati çeken Melan, "Proje tamamlanmadığı için içeriği hakkında bilgi veremiyoruz. Ancak bu sorunun çözümü için ilçede yaşayan ve başta üreticiler olmak üzere zirai ilaç bayileri ve Kumluca Belediyesi'nin katılımıyla ortak çalışma yapma kararı aldık. Ülkemizde İlk kez uygulanacak bu projenin diğer yerlere de örnek olacak "dedi.

Zirai ilaç atıklarının toplanması konusunda kamuoyu oluşturulması gerektiğini savunan Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya ise ilçede geçmişte sera atıklarının tek merkezde toplanmasıyla ilgili 'Kendimiz kirlettik, kendimiz temizleyeceğiz' sloganıyla proje başlattıklarını söyledi. Bu projede başarılı olduklarını da anlatan Çetinkaya, "Üreticilere konuyla ilgili iyi bir bilgilendirme yapar, sektör paydaşlarıyla ortak hareket edebilirsek başarılı oluruz" diye konuştu.

Ekrem KARAMAN/KUMLUCA, (DHA)

Foto: Toplantıdan

===

Yörük Müzesi yenilenerek açıldı

MUĞLA'nın Fethiye İlçesi'ndeki Yörük Çadırı'nda çıkan yangında kül olan Kerimoğlu İsmail Yörük Müzesi, yenilerek tekrar açıldı. Yörük Çadırı'nda 5 Nisan tarihinde çıkan yangında çadırın müze bölümü tamamen yandı. Yangında 20 yılda bir araya getirilen Yörük kültürüne ait 5 bin parça eşya kül oldu. Yangının ardından yok olan müzeyi yenilemek için çalışmalar başladı. 5 ay süren araştırmalar sonunda Muğla, Burdur, Isparta ve Antalya illeri gezilerek 250-300 yıllık tarihe sahip Yörük eşyaları toplandı.

Eşyalar yenilenen Kerimoğlu İsmail Yörük Müzesi'nde bir araya getirilirken, 7 bin parça Yörük eşyasının bulunduğu müzenin açılışı törenle yapıldı. Açılışa CHP Muğla Milletvekili Ömer Suha Aldan, Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, Ak Parti Fethiye İlçe Başkanı Mustafa Ali Türkan, Toroslar Yörük Türkmen Federasyonu Başkanı Mustafa Küçükyaman ve çok sayıda çok sayıda davetli katıldı. Katılımcılar açılışın ardından müzeyi gezdi, eserleri inceledi.

Yörük eşyalarının yer aldığı müzede kalaycıdan, semerciye, çancıdan, eğerciye, demirciden, değirmenciye yaşantılar cansız mankenlerle anlatılırken, Yörük yaylalarının minyatürleri bulunuyor. Müzeyi tekrar hayata geçiren İsmail Uzunoğlu, "Fethiyelileri müzeyi görmeye bekliyoruz. Bugün gerçekten çok mutluyum. Eski müzemiz bir yangında tamamen kül olmuş, 20 yılda topladığım eserler bir gecede yok olup gitmişti. Yangından sonra yeniden eşya toplayarak müzeyi açtık" diye konuştu.

Ergün TOS/FETHİYE, (DHA)

Foto: Müze açılışından fotoğraflar

===

Hasta hakları güvence altında

AFYON Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) bünyesinde ilk defa başlatılan 'Avrupa Birliği (AB) Bakanlığı Grundtvig Öğrenme Ortaklığı Yetişkin Hareketliliği Projesi' onaylandı. AKÜ Ahmet Necdet Sezer Araştırma ve Uygulama Hastanesi Hasta Hakları Birimi tarafından hazırlanan proje hakkında bilgi veren Hastane Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Ünlü, projenin temel amacının iş yerinde temel becerilerin geliştirilmesi olduğunu belirtti.

'Basic Skills at the Workplace' isimli proje kapsamında Fransa, Norveç, İspanya ve Macaristan ziyaretinde bulunulacağını kaydeden Prof. Dr. Ünlü, Türkiye ile birlikte projenin 5 ortaklı bir proje olduğunu, 5 ülkeyi kapsayan proje ile işyerlerinde yapılan eğitim çalışmalarının değerlendirileceğini ve bunun için AB Bakanlığı'nın 25 bin Euro'luk bir finansman sağladığını söyledi.

Proje kapsamında AKÜ Hastanesi çalışanlarına yönelik hasta hakları eğitimi ve İngilizce konuşma programı düzenleneceğini belirten Prof. Dr. Ünlü, "Hastanenin internet sitesi proje ortağı ülkeler ile birlikte yeniden dizayn edilecek. Bundan sonraki süreçte ilimizden daha fazla Avrupa Birliği projelerinin hazırlanması ülkemiz, ilimiz ve kurumumuza büyük katkı sağlayacaktır" diye konuştu.

Prof. Dr. Ünlü, projeye başlamadan önce çalışmalarda dikkat edilecek hususlar için 'Türk Ulusal Ajansı'nın bilgilendirme toplantısına, proje yürütücüsü olarak AKÜ Hastanesi Hasta Hakları Birim Sorumlusu Mustafa Küçükilhan'ın gönderildiğini kaydetti.

Onur BAYRAM/AFYONKARAHİSAR, (DHA)

Foto: Prof. Dr. Ünlü portresi

===

Isparta'da hasar tespiti yapılıyor

ISPARTA'da geçen çarşamba günü etkili olan yağışın ardından hasar tespit çalışmaları sürüyor. Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, yağıştan etkilenen bölgelerde incelemelerde bulundu. Bölgede tek tek incelemelerde bulunduğunu anlatan Günaydın, "Mahalle sakinlerimizin sıkıntılarını gördüm. Yaptığım incelemelerde sevinçli olduğum bir nokta var, o da can kaybının yaşanmamış olmasıdır. Meydana gelen olumsuz durumları Devlet ve Belediye olarak çözeriz" dedi

Mahalle içlerindeki hasarın dağdan gelen sel sularından kaynaklandığını kaydeden Başkan Günaydın, "Bu alan bizim bölgemizin dışında hazine arazisi. DSİ'ye bu bölgede çalışma yapılması için 2 yıl önce ve yine yaklaşık 4 ay önce dilekçe verdik. Bent olsaydı, bölgemizde yaşananlar daha hafif atlatılırdı. Bu hasarlar ödenir. Devletimiz bölgede hasar tespit çalışmalarına başladı. Belediye olarak bizde bir ekip kurduk ve tespit çalışmalarımızı sürdürüyoruz" diye konuştu.

Bölgedeki tüm molozların temizleneceğini vurgulayan Başkan Günaydın, "Böyle bir sel baskını 1992 yılında meydana gelmiş, 20 yıl sonrada aynı hadiseyi yaşadık. Bunun daha sonra olmayacağının garantisi yok, onun için dağlardaki tertibatımızı almamız gerekiyor. Bundan sonra bu olayları yaşamayalım istiyoruz. Devletimizle beraber sorunları çözeriz. Bu olayın takipçisi olacağız. Halkımıza tekrar geçmiş olsun diyorum" diye konuştu.

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, (DHA)

Foto: Başkan yerinde inceleme

===

Cumhuriyet Gezileri başlıyor

MİLLİ Eğitim Bakanlığı tarafından her yıl düzenlenen 'Cumhuriyet Gezileri Projesi'ne bu yıl Afyonkarahisar ve Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından organize edilecek. Proje kapsamında, 24 Eylül-22 Ekim 2012 tarihleri arasında Afyonkarahisar-Kütahya bölgelerindeki şehitlik, müze, anıt, tabya, milli park ve ören yerlerine 81 ilden 3 bin 200 öğrenci ve 160 öğretmen götürülecek. Garden Kale oteldeki bilgilendirme toplantıya Vali İrfan Balkanlıoğlu, Milli Eğitim Bakanlığı Grup Başkanı Bekir Sıtkı Özkök, İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, 81 ilin milli eğitim müdürleri katıldı.

Programda, 'Cumhuriyet Eğitim Gezileri Projesi' kapmasında Afyonkarahisar-Kütahya bölgelerinde yapılacak ziyaret ve gezilerle ilgili Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Şube Müdürü Yusuf Tuğlu tarafından bilgi verildi. Gezi programının 24 Eylül'de Samsun'da başlayacağını kaydeden İL Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, öğrencilere Çanakkale, Gelibolu, Afyonkarahisar-Kütahya ve Polatlı'da bulunan şehitlikler, anıtlar ve ören yerlerinin gezdirileceğini söyledi. Yalçın, geziye katılacak öğrencilerin 3 yıldız ve üzeri otellerde, öğretmen evlerinde konaklayacağını vurguladı.

Toplantıda konuşan Vali Balkanlıoğlu ise Afyonkarahisar'ın Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulmasında, milli mücadelede önemli bir yere sahip olduğunu söyledi. Kurtuluş Savaşı'nın Afyonkarahisar'da kazanıldığını kaydeden Vali Balkanlıoğlu, "Kurtuluş Savaşı'nın başladığı Afyonkarahisar'da Türkiye'nin dört bir yanından gelen askerlerimiz kahramanca çarpışmışlar ve bu büyük zaferin kazanılmasında gözlerini kırpmadan şehit olmuşlar. Gençlerimiz bu yerleri gezerek bunlara şahit olacak" dedi.

AFYONKARAHİSAR, (DHA)

Foto: Toplantıdan

===

Emniyete 2 yeni araç

SANDIKLI Güvenlik Hizmetleri Destekleme Derneği tarafından İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne 2 araç hibe edildi. Emniyet Müdürlüğü'nde düzenlenen törene Kaymakam Ali Candan, İlçe Emniyet Müdürü Hakan Berber,

Dernek Başkanı Tekin Cinsel ve emniyet mensupları katıldı. Törende konuşan Kaymakam Candan, "Sandıklı halkı her zaman Emniyet Müdürlüğü'ne sahip çıktı. Afyonkarahisar'da emniyete en fazla bağış ve araç hibe ilçe Sandıklı. Hayırseverlerimize teşekkür ediyoruz" dedi.

Dernek Başkanı Tekin Cinsel ise "Emniyet müdürlüğünün suç ve suçlu ile mücadele ederken etkin rol oynadığını ve Sandıklı'nın son derece güvenli bir ilçe olduğunu söyledi. Emniyetin başarılı çalışmalarına katkı sağlamak için 2 otomobil hibe etmek istedik" diye konuştu. Konuşmaların ardından Başkan Cinsel, her iki aracın anahtarlarını İlçe Emniyet Müdürü Hakan Berber'e teslim etti. Emniyet Müdürü Berber, desteklerinden dolayı Başkan Tekin Cinsel'e teşekkür etti.

İsmail AKAR/SANDIKLI, (DHA)

Foto: Araç teslim töreni

===

Camiye okuma salonu açıldı

ALANYA Müftülüğü tarafından Kuyularönü Camii'nde Türkçe ve Arapça'nın yanı sırada Almanca yayınlarından bulunduğu diyanet okuma salonu açıldı. Kuyularönü Cami imamı Ercan Elmacı'nın girişimiyle açılan 'Diyanet Okuma Salonu'nun açılışı, AK Parti Antalya Milletvekili Sadık Badak, Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu ve İlçe Müftüsü Ahmet Hamdi Başpınar tarafından yapıldı.

Törende konuşan İlçe Müftüsü Ahmet Hamdi Başpınar, Alanya'da ihtiyaç duyulan bir ortam oluşturdukları için mutlu olduğunu belirtti. Salona yabancı ülke vatandaşlarını da düşünerek kitap koyduklarını kaydeden Başpınar, "İngilizce, Almanca ve Rusça Kuranı Kerim mealleri bulunduruluyor. Diyanet işleri başkanlığından diğer dillerdeki çevirilerden talep ettik" dedi.

Okuma salonunda farklı dillerde İslam dinini anlatan kitaplar bulundurulacağını vurgulayan Başpınar, "Salonda dini eserlerin yanı sıra ansiklopedilerde bulundurulacak. Modern oturma gruplarında aynı anda 50 kişinin kitap okuyacağı şekilde tasarlanan salonun tavanı aydınlatmalı gökyüzü anımsatan dijital baskı ile süslendi" diye konuştu. Konuşmanı ardından salonun açılışı yapıldı.

Özgür YILMAZ/ALANYA, (DHA)

Foto: Açılıştan- Sadık Badak ve Hasan Sipahioğlı kitapları incelerken- Müftü Başpınar ve Cami görevlisi Elmacı ile birlikte kitapları incelemesi

===

Enbe Alanya'da coşturdu

BEHZAT Gerçeker yönetimindeki Enbe Orkestrası, Alanya'da düzenlenen İşitme Engelliler Plaj Voleybolu Dünya Şampiyonası kapsamında konser verdi. Alanya Belediyesi önünde halka açık ve ücretsiz verilen konsere farklı kültürlere ait müziklerden oluşan repertuarıyla dinleyicileri kendisine hayran bırakan Enbe Orkestrası, Alanya Kalesi'nin eşsiz manzarasında muhteşem bir konsere imza attı.

Enbe Orkestrası, yaklaşık 2 saat süren konserde, opera aryalarından Napoli tarzı hafif müziğe, Fransız şansonlar ve valslerden Latin müziğe, ünlü müzikallerden yabancı ve Türkçe pop müziğine uzanan geniş repertuarıyla dinleyicilerini benzersiz bir müzik yolculuğuna çıkardı.

Teoman ERİŞ/ALANYA, (DHA)

Foto: Konserden fotolar

===

Kaymakama hoş geldin ziyareti

GAZİPAŞA Kaymakamı Muhittin Pamuk ve beraberindeki protokol üyeleri geçtiğimiz hafta göreve başlayan Alanya Kaymakamı Erhan Özdemir'i makamında ziyaret etti. Gazipaşa Belediye Başkanı Cemburak Özgenç, Gazipaşa Emniyet Müdürü Ercan Çelik, Gazipaşa Jandarma Komutanı Binbaşı Ayhan Gedük'ün de katıldığı ziyarette konuşan Kaymakam Muhittin Pamuk, Özdemir'e hayırlı olsun dileğinde bulundu.

'ABİ-KARDEŞ İLİŞKİSİ VAR'

Alanya Kaymakamı Erhan Özdemir ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Diğer mesleklerde olmayan bir dayanışmaya sahip olduklarını kaydeden Kaymakam Özdemir, "Bizim camiamızda diğer mesleklerde olmayan 'abi-kardeş' ilişkisi vardır. Meslek arkadaşlarımızı aileden biriymiş gibi görüyoruz. Gazipaşa gibi bir ilçenin hemen yakınımızda olmasından büyük mutluluk duyuyorum. İlçemiz Antalya merkeze ve diğer ilçeler uzak. Yakın olduğumuz için de sık sık görüşeceğiz" dedi.

Erdem KÖSE/GAZİPAŞA, (DHA)

Foto: Ziyaretten

===

Okulda renkli kutlama

İLKÖĞRETİM Haftası, Demre'de düzenlenen törenle kutlandı. Yunus Emre İlkokulu ve Yunus Emre Ortaokulu'ndaki kutlamalar renkli görüntülere sahne oldu. Törene, Kaymakam Yusuf İzzet Karaman, Cumhuriyet Başsavcısı Soner Aygün, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Aldal, Demre Müftüsü Bahattin Ataklı, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Hacımusaoğlu Anaokulu'nun öğrencileri tarafından çeşitli gösteriler yapıldı. Öğrenciler, şiirler okudu, piyano eşliğinde solo ve koro türküler, şarkılar seslendirdi. Okulun 8'inci sınıf öğrencileri, bu yıl okula başlayan öğrencilere çiçek verdi. Anasınıfı öğrencileri de, törene katılan büyüklere birer gül verdi.

Törende konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Aldal, "Demre ilçesi olarak 2012-2013 öğretim yılına sorunsuz başladık. Demre'de derslik sorunumuz, öğretmen eksiğimiz yok. Amacımız, Atatürk'ün gösterdiği çağdaş uygarlık yolunda araştıran, düşünen, üreten bir nesil yetiştirmektir. Bu hedefe ulaşmak için, eğitim ordusu olarak daha çok çalışacağız. Çağdaş, ülkesini ve ulusunu seven, ulusal değerlere bağlı bir nesil yetiştirmek en büyük çabamız olacaktır" diye konuştu.

Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA)

Foto: Kutlamadan

===

Kırca hem güldürdü, hem ağlattı

FİNİKE'de 'Azınlık' adlı oyununu sahneye koyan Levent Kırca, izleyenleri hem güldürdü, hem ağlattı. Sahilkent Belediyesi kültürel etkinlikleri kapsamında Finike'ye gelen Levent Kırca, 'Azınlık' adlı politik komedi oyununu sahneledi. Oyunu, Sahilkent Belediye Başkanı Ömer Çırpar, CHP İl Başkanı Devrim Kök, Finike İlçe Başkanı Reşat Eker, ADD İlçe Başkanı Atilla Öztürk ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Tarihsel süreçte yaşanan siyasi olayları, güncel konuları mizahi bir dille eleştiren

Levent Kırca, büyük ilgiyle izlendi. Yaklaşık 2 saat sahnede kalan Kırca, oyun sırasında Silivri Cezaevi'nde yatan gazeteci ve askerlerin yaşadıklarını da anlattı, eleştirdi. Oyun sonrasına konuşan Kırca, 21 yıl devam ettirdiği 'Olacak O Kadar'da askerleri, cumhurbaşkanlarını, başbakanları eleştirdiğini, tüm bunların hoşgörü ile karşılandığını söyledi.

Kırca, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile ilgili bir skeç nedeniyle işine son verildiğini söyledi. Oyunun sonunda Kırca'ya Sahilkent Belediye Başkanı Ömer Çırpar, İl Başkanı Devrim Kök, ADD İlçe Başkanı Atilla Öztürk, il ve ilçe teşkilatları tarafından çiçek ve plaket sunuldu.

Sahilkent Belediyesi adına Tuğba Şengüler tarafından yapılan seramik tablo ise Silivri Cezaevi'ne gönderilmek üzere Levent Kırca'ya teslim edildi. Ayrıca sanatçının hayranı Mehmet Özkan'da, mermer parçalarıyla yaptığı Atatürk portresini CHP Finike Gençlik Kolları adına Levent Kırca'ya hediye etti.

Fatma SÖĞÜT/FİNİKE, (DHA)

Foto: Geceden fotolar

========================

23 EYLÜL PAZAR SABİTLERİ

========================

HAVA DURUMU

-----------

ANTALYA : 23/30 (AZ BULUTLU)

BURDUR : 12/29 (AZ BULUTLU)

ISPARTA : 09/27 (AZ BULUTLU)

ALANYA : 23/31 (PARÇALI BULUTLU)

KEMER : 20/30 (AZ BULUTLU)

AFYONKARAHİSAR : 09/25 (PARÇALI BULUTLU)

MANAVGAT : 19/31 (AZ BULUTLU)

KUMLUCA : 16/29 (AZ BULUTLU)

BUCAK : 12/29 (AZ BULUTLU)

EĞİRDİR : 09/25 (AZ BULUTLU)

SANDIKLI : 08/26 (AZ BULUTLU)

FETHİYE : 19/30 (AZ BULUTLU)

NAMAZ VAKİTLERİ

---------------

İMSAK GÜNEŞ ÖĞLE İKİNDİ AKŞAM YATSI

ANTALYA : 05.17 06.39 12.57 16.20 19.02 20.17

AFYONKARAHİSAR: 05.16 06.39 12.57 16.20 19.03 20.20

BURDUR : 05.18 06.41 12.58 16.22 19.04 20.19

ISPARTA : 05.17 06.39 12.57 16.21 19.03 20.18

ALANYA : 05.12 06.34 12.52 16.15 18.57 20.12

KEMER : 05.18 06.40 12.58 16.21 19.03 20.18

KUMLUCA : 05.19 06.41 12.59 16.22 19.04 20.19

FETHİYE : 05.23 06.45 13.03 16.27 19.09 20.23

NÖBETÇİ ECZANELER

-----------------

ANTALYA

-------

ASLANEGE Özel Meydan Polikliniği yanı 311 58 00

BAHÇELİ İsmet Gökşen Cad. No: 118/A 323 73 41

CEMRE Gebizli Mah. Aşık Veysel Cad. 312 36 96

CİHAN Habibler Mah. Sütçüler Cad. No: 8 361 44 41

DOLUNAY Molla Yusuf Mah. 1425 Sk. 7/5 227 99 09

ESMELER Pınarbaşı Mah. Kamaç Apt. B Blok 228 76 93

GÜLLÜK Güllük Cad. Eren Apt. 83/C 247 83 71

SÖNMEZ Gençlik Mah. 19 Mayıs Cad. 30/3 322 53 56

YENİ ELMALI Kazım Karabekir Cad. 40/A 237 66 80

AFYONKARAHİSAR

--------------

BEGÜM Yeşilyol Cad. 215 26 54

ÇAVUŞOĞLU Uzunçarşı No: 22 215 11 31

SEZGİN Eski SSK Hast. arkası 214 45 50

ISPARTA

-------

BİLGE Davraz Mah. 133 Cad. Nilbüke Sit. 212 04 06

MELİKE Hızırbey Mah. İsmet Paşa Cad. No: 67 232 86 60

UĞUR Devlet Hast. karşısı 212 10 40

BURDUR

------

PELİN İ.İnönü Bulvarı No: 130/C 233 46 82

ALANYA

------

AYYÜCE Başkent Üniv. Hast. acil karşısı 511 15 61

MELTEM 3 Nolu Sağlık Ocağı yanı 511 00 73

KEMER

-----

ASLANBUCAK Cumhuriyet Blv. No: 126/A 814 77 55

MANAVGAT

--------

CİHAN Hastane Cad. 742 77 99

NEHİR Y.Hisar Mah. Hastane Cad. 742 14 92

FETHİYE

-------

CANSU Devlet Hast. arkası 613 55 05

CEM UTKU İnönü Bulvarı 612 77 70 - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Akdeniz Üniversitesi Çetin Osman Budak Levent Kırca Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
title