Haberler

MOBİL TRAFİK PARKURU TEPECİK MAHALLES'İNDE

Güncelleme:

KIRSAL MAHALLE OKULLARINDA HİZMET VEREN "MOBİL TRAFİK PİSTİ" İLE ÖĞRENCİLER ÖĞRENDİKLERİNİ YERİNDE UYGULAMA İMKANI BULUYORMOBİL TRAFİK PARKURU TEPECİK MAHALLES'İNDEİlkadım Belediyesi'nin okul bahçesine kurduğu mobil trafik eğitim parkurunda Samsun Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube...

KIRSAL MAHALLE OKULLARINDA HİZMET VEREN "MOBİL TRAFİK PİSTİ" İLE ÖĞRENCİLER ÖĞRENDİKLERİNİ YERİNDE UYGULAMA İMKANI BULUYOR

MOBİL TRAFİK PARKURU TEPECİK MAHALLES'İNDE

İlkadım Belediyesi'nin okul bahçesine kurduğu mobil trafik eğitim parkurunda Samsun Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü eğitici personeli öğrencilere trafik eğitimi verdi. Polis şapkası ve yeleği giyen minikler hem eğlendi hem öğrendi.

Samsun İlkadım Tepecik Mahallesi'nde bulunan 100. Yıl Milli Mücadele İlkokulu bahçesine İlkadım Belediyesi ve Samsun Emniyet Müdürlüğü iş birliğiyle yaya ve okul geçitleri, kavşaklar, trafik levhaları ve ışıklı sinyalizasyon işaretleri bulunan Trafik Eğitim Halısı kuruldu. Etkinlik ile trafik polisi gibi giyinen öğrencilere trafik kültürünün kazandırılması, öğrendikleri teorik trafik bilgilerini uygulama fırsatı verilmesi ve okul dışında her an karşı karşıya kalınan trafik ortamını sağlamak amaçlandı. Okullarda kullanılacak olması yönüyle ilk olma özelliği gösteren Trafik Eğitim Halısında çocuklar eğlenerek vakit geçirirken, aynı zamanda da öğrendiler.

Eğitim hakkında bilgi veren İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, "Şu anda küçük çocuklarımıza trafik bilincini kazandırmak için mobil trafik parkımızı okulun bahçesine taşıdık. Bizim aynı zamanda mobil olan bir trafik eğitim parkımız var. Biz buradan küçük yaşta küçük çocuklarımıza trafik bilinci vererek onların büyüdüğünde trafik bilinçli insan olarak hayatlarını sürdürmesi, trafik kurallarına dikkat ederek hayatlarını idame ettirilmesine katkı veriyoruz. Örneğin bir eve gidiyoruz. Çocuk bizi tanıyor. Babası bize, 'arabaya bindiğimde çocuk bana 'baba kemeri bağladın mı, sağ sola baktın hareket ettin mi' diye soru sorarak bize sıkıştırıyor' diyor. Burada da anlaşılıyor ki küçük yaştaki çocuğumuza eğer kafasına biz bunu yerleştirirsek büyüdüğünde kendisinin de uygulaması kolay olacak. Hem de büyüklere ders bile veriyor. Öncelikli olarak bizim trafik eğitim parkına ilçelerimizden gelen 0-6 yaş grubu çocuklarımıza da seyyar trafik eğitim parkı hareketiyle trafik şube müdürlüğümüzle iş birliği yapmak suretiyle polislerimizle beraber okul okul gezeceğiz. Böylece bize ulaşamayanlara biz ulaşmış oluyoruz" dedi.

Kaynak: Habermetre / Toplum

Samsun Emniyet Müdürlüğü Samsun Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan köklü değişim sinyali: Yeni isimlerle yola devam edeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan köklü değişim sinyali: Yeni isimlerle yola devam edeceğiz

Nihat Doğan'dan boşanma kararı alan Arzu Doğan'dan çok konuşulacak itiraflar

Nihat Doğan'dan boşanma kararı alan Arzu Doğan'dan çok konuşulacak itiraflar

Akaryakıtta tek fiyat uygulaması yarın başlıyor! 13 bin bayide fiyatlar güncellenecek

Akaryakıtta tek fiyat uygulaması yarın başlıyor! 13 bin bayide fiyatlar güncellenecek

Fidan'dan Hamas için 'Terör örgütü' ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Fidan'dan Hamas için "Terör örgütü" ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title