Haberler

Güroymak'ta 200 Kişiye İş İmkanı

Bitlis’in Güroymak Kaymakamlığının yapmış olduğu girişim sonucunda 200 kişiye iş imkanı sağlandı.

Bitlis'in Güroymak Kaymakamlığının yapmış olduğu girişim sonucunda 200 kişiye iş imkanı sağlandı.

İlçede atıl durumda olan TOKİ konutlarındaki sosyal tesisler, yapılan tadilatla 200 kişini istihdam edileceği tekstil atölyesine dönüştürüldü. Kaymakamlık ve özel bir firma ile yapılan protokol sayesinde uzun bir süredir atıl durumda olan TOKİ konutlarındaki sosyal tesisler, artık ilçenin ekonomisine katkı sunacak. İlk etapta 200 kişiye istihdam sağlayacak olan atölyenin ilk çalışanları ise; önceki yıllarda Halk Eğitim Merkezi Müdürlüü ve Aile Destek Merkezinde açılan giyim kurslarına katılan ve sertifikasını alan 80 kadın kursiyer oldu.

Yeni açılan tekstil atölyesini ziyaret eden Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Ufuk Özen Alibeyoğlu, atölyeyi gezerek çalışanlarla bir süre sohbet etti. Ziyarette istihdam edilen kadınların isteklerini de dinleyen Ufuk Özen Alibeyoğlu, "Göreve başladığımda herkes iş talebini iletiyordu. Bu anlamda ilçemizde istihdam edilecek yer konusunda sıkıntılar vardı. Bizde istihdam konusunda neler yapabiliriz diye bir çalışma başlattık. Kaymakamlığımızın TOKİ konutları sosyal tesisleri atıl durumda olduğunu gördük. Hemen ivedilikle burada gerekli tadilatları yaptık. Daha sonra ise bir firma ile protokol imzaladık. Bu protokol kapsamında da ilk etapta 80 kişiden oluşan ve sertifikası olan 80 bayan kardeşimizi burada istihdam ettik. İki ay içinde toplamda 200 kardeşimizi burada istihdam etmeyi hedefliyoruz. İnşallah bizler bu tür istihdam alanları açtıkça ilçemizdeki işsizlik sorunu da en alt seviyelere inmiş olacak. Bu vesile ile çalışanlarımıza kolaylar diliyor ve bu istihdamın ilçemize hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

Atölyede istihdam edilen kadınlar ise, önceden belgeleri olmasına karşın çalışabilecekleri bir yer olmadığını, ancak artık çalışıp aile bütçelerine katkı sağlayabilecek bir işleri olduğu için mutlu olduklarını ifade ederek, katkılarından dolayı Alibeyoğlu'na teşekkürlerini ilettiler. - BİTLİS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Güroymak Bitlis Politika Güncel Haberler

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet getirdi

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet getirdi

Bakmadan Geçme

13 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 13 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Kavurma yaparken nelere dikkat edilmeli? Sert olmaması için ne yapmalı? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 13 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 13 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 13-14 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 13-14 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! ZİRAAT TÜRKİYE KUPASI MAÇI NEREDE OYNANACAK? ZTK hangi statta ne zaman oynanacak? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 13-14 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 13-14 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! 2024'te En Kolay İş Bulan Meslekler Hangileri? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 13-14 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 13-14 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! ÇİKOLATA KİSTİ NEDİR? Çikolata kisti (Endometriozis) neden olur, belirtileri neler? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 13 Mayıs günün maçları nereden izlenir? 14 Mayıs Salı 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 14 Mayıs burç yorumları nedir?
Özel'in Arapça tabela çıkışına Şahan Gökbakar'dan tepki: Bu ülkeye yapılmış en büyük haksızlık

Özel'in Arapça tabela çıkışına Şahan Gökbakar'dan tepki: Bu ülkeye yapılmış en büyük haksızlık

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title