Haberler

Gündem / 2 Şubat 2018

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 19201- Başbakan Binali Yıldırım, Ankara-Niğde Otoyolu'nun Gölbaşı'ndaki temel atma törenine katılacak.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- Başbakan Binali Yıldırım, Ankara- Niğde Otoyolu'nun Gölbaşı'ndaki temel atma törenine katılacak.

(Ankara/11.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)2- Türk Silahlı Kuvvetlerinin, Suriye'nin Afrin ilçesini işgal eden terör örgütü PYD/PKK'ya yönelik Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin gelişmeler izleniyor.

(İdlib/Azez/Afrin) (Fotoğraflı-Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, Valilik ile Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret edecek.

(Şırnak/14.15/17.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, bakanlığının ülke genelindeki çocuklar için düzenlediği "Münazara Yarışmasının Finali"ne katılacak.

(İstanbul/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, Türkiye-Azerbaycan Ortak Daimi Komisyonu 9. Toplantısı'na iştirak edecek, Azerbaycan'daki Türk iş adamlarıyla bir araya gelecek.

(Bakü) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Valilik, Belediye ve Gençlik Merkezini ziyaret edecek, AK Parti Adıyaman İl Gençlik Kolları Kongresi'ne katılacak.

(Adıyaman/10.00-15.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Dünya Sulak Alanlar Günü Programı"na katılacak.

(Ankara/11.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

6- CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, partisinin 36. Olağan Kurultayı'nın yapılacağı Ankara Spor Salonu'nda basın toplantısı düzenleyecek.

(Ankara/11.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

EKONOMİ

1- Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Osmaniye'deki bazı üretim tesisleri ile AK Parti Osmaniye ve Adana il başkanlıklarını ziyaret edecek, Şenpiliç'in Kadirli ilçesindeki tesisinin temel atma törenine katılacak.

(Osmaniye/10.00-16.30/Adana/18.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, AK Parti İl Başkanlığı, Valilik ve Agrobay Seracılık Tesisleri'ne ziyarette bulunacak.

(İzmir/11.00-16.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- TÜİK, geçen yılın aralık ayına ilişkin motorlu kara taşıtları istatistiklerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

GÜNCEL

1- FETÖ davaları

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında TRT'nin Harbiye'deki binasının işgal edilmesi ve sonrasında çıkan olaylarda 3 kişinin ölümü, 50 kişinin yaralanması ile Taksim Meydanı'nın kontrol altına alınmaya çalışılması esnasında 39 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan eylemlere ilişkin dosyaların birleştirildiği davada 131 sanığın Silivri'de yargılanmasına devam edilecek.

(İstanbul/10.00)

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin FETÖ elebaşı Fetullah Gülen, eski savcı Zekeriya Öz, gazeteciler, jandarma ve eski emniyet görevlileri ile ana dava hükümlülerinin de aralarında bulunduğu 11'i tutuklu, 10'u firari 85 sanığın yargılanması sürecek.

(İstanbul/10.00)

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı'ndaki faaliyetlere ilişkin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eski başyaveri albay Ali Yazıcı, eski alay komutanı albay Muhsin Kutsi Barış'ın da aralarında bulunduğu 534 kişinin yargılandığı davanın görülmesine, Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edilecek.

(Ankara/09.30)

FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimine ilişkin, Etimesgut'taki Özel Hava Alay Komutanlığı personeli 27 sanığın yargılandığı davanın görülmesine Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edilecek.

(Ankara/09.30)

SPOR

1- Spor Toto Süper Lig'de 20. haftanın açılış maçında Bursaspor ile Beşiktaş, Bursa Büyükşehir Belediye Stadı'nda karşı karşıya gelecek.

(Bursa/20.00) (Fotoğraflı)

2- Spor Toto 1. Lig'de 20. haftanın açılış maçında Grandmedical Manisaspor ile Gaziantepspor karşılaşacak.

(Manisa/18.00) (Fotoğraflı)

ÖZEL HABER

1- Teknopark sayısı 71'e ulaştı

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü:

"Antalya Organize Sanayi Teknoloji Geliştirme Bölgesi ve Kapadokya Teknoloji Geliştirme Bölgesi ile birlikte Türkiye'deki teknopark sayısı 71'e ulaştı. Bunlardan 56'sında firmalar Ar-Ge ve yenilik faaliyetleri sürdürüyor, 15'inde ise inşaat ve yapılaşma süreçleri devam ediyor"

"Kapadokya Teknoloji Geliştirme Bölgesi'nde, 3 yılda 30 girişimci firmanın faaliyet göstermesi ve bu firmalarda 100 kişinin istihdam edilmesi, 10. yıl sonunda ise bölgede 250 Ar-Ge personeline iş imkanı oluşturulması hedefleniyor"

"Antalya OSB Teknopark bünyesinde, gelecek 3 yılda minimum 350 Ar-Ge personeli ve 100'den fazla destek personelinin istihdam edilmesi planlanıyor"

(Mehtap Yılmaz/Ankara)

2- GRAFİKLİ - Yılın ilk ayında yurt içi ve dışında PYD/PKK'ya ağır darbe

Saldırılarında çocukları dahi hedef almaktan çekinmeyen terör örgütü PYD/PKK'ya yönelik Ocak 2018'de düzenlenen operasyonlarda 760 terörist etkisiz hale getirildi

Suriye'nin kuzeybatısındaki Afrin bölgesine düzenlenen Zeytin Dalı Harekatı'nda ise 12 günde 27 nokta örgütten kurtarıldı, 712 terörist etkisiz hale getirildi

PKK ve örgütün gençlik yapılanmasına yönelik pek çok ilde düzenlenen operasyonlarda 460 zanlı gözaltına alındı, bunlardan HDP ve DBP'li yöneticiler ile DTK Eş Başkanı Leyla Güven'in de aralarında bulunduğu 137 kişi tutuklandı

(Yunus Okur/Erzurum)

3- "İstanbul hem faizli hem de faizsiz bankacılığın merkezi olacak"

Vakıf Katılım Yönetim Kurulu Başkanı Öztürk Oran:

"Türkiye'de katılım bankacılığı İngiltere seviyesine gelecek. İstanbul'un, hem faizli hem de faizsiz bankacılığın merkezi olacağına inanıyorum"

"Mevduata yüksek faiz beklendiği zaman kredi faizi de yükseliyor. Dolayısıyla mevduata az faiz bekleyeceksin ki kredinin faizi de düşük olsun"

"Öyle bir denge kuracağız ki banka zarar etmeyecek ama çok da kar etmeyecek. Bu dengeyi kurduğumuz zaman biz inanıyoruz ki bu ülkede bir şeyler daha hızlı büyüyecek"

"Katılım bankacılığı 2017'de reel sektöre 108 milyar liralık fon sağladı"

(Hasan Arslan/İstanbul)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Binali Yıldırım Niğde Politika Güncel Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

Bakmadan Geçme

Hastanelerde, onaylı randevu dönemi başlıyor! Bakanlık 10 soruda merak edilenleri yanıtladı

Hastanelerde, onaylı randevu dönemi başlıyor! Bakanlık 10 soruda merak edilenleri yanıtladı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title