Haberler

Gündem / 18 Mayıs 2017

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 19201- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım'ı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabul edecek, TÜSİAD Yu¨ksek İstişare Konseyi Toplantısı'na katılacak.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım'ı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabul edecek, TÜSİAD Yu¨ksek İstişare Konseyi Toplantısı'na katılacak.

(Ankara/11.00/İstanbul/16.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Atatürk'ü Anma, Gençli·k ve Spor Bayramı i·le Gençli·k Haftası etki·nli·kleri· çerçevesi·nde, Gençli·k ve Spor Bakanı Aki·f Çağatay Kılıç i·le beraberi·ndeki· 81 i·l ve KKTC'den gelen gençleri· kabul edecek.

(TBMM/15.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal'ı ziyaret edecek.

(Ankara/13.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, AK Parti İl Danışma Kurulu toplantısına katılacak.

(Adana/16.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Valiliği ziyaret edecek, Altınova Belediye Başkanlığı binasının açılış törenine katılacak.

(Yalova/10.00/10.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, KKTC Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu ile bakanlıkta bir araya gelecek.

(Ankara/11.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- TBMM Genel Kurulunda, bazı kamu alacaklarının yapılandırılmasına ilişkin kanun teklifinin görüşmelerine devam edilecek.

(TBMM/14.00) (Fotoğraflı)

EKONOMİ

1- Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, "CEO Club" toplantısına iştirak edecek.

(İstanbul/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Türk Standardları Enstitüsünün 56. Olağan Genel Kurul Toplantısı'na katılacak.

(Ankara/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türkiye İhracatçı Eğilim Araştırması ile ilgili basın toplantısına katılacak, EVTEKS Fuarı'nı ziyaret edecek.

(İstanbul/10.30/13.15) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Şanlıurfa Tanıtım Günleri'ne, Tohum Test Sertifikasyon Taraması açılışına, 2. Yerel Tohum Buluşması'na, Zirai Karantina Müdürlüğü ve Karadeniz Araştırma Enstitüsü açılışına, Ortak Akıl Toplantısı'na katılacak, AK Parti İl Başkanlığını ve Büyükşehir Belediye Başkanlığını ziyaret edecek.

(Ankara/10.00/Samsun/12.30-18.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Elazığ'ın Karakoçan ilçesinde açılış ve temel atma törenlerine katılacak.

Elazığ Ticaret Borsası Yeni Pazar Alanı'nın temelini atacak Tüfenkci, Valilik ziyaretinin ardından Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Yeni Hizmet Binası ile konferans salonu açılışında bulunacak.

(Elazığ/14.45-18.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

6- TÜİK, mayıs ayı tüketici güven endeksi ile 2016 yılı doğum istatistiklerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Musul kent merkezinin batı yakasının terör örgütü DEAŞ'tan geri alınması operasyonu takip ediliyor.

(Musul) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Yemen'deki iç savaşla ilgili gelişmeler izleniyor.

(Sana) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Suriye iç savaşındaki gelişmeler takip ediliyor.

(Şam) (Fotoğraflı-Görüntülü)

KÜLTÜR SANAT

1- Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı ile Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Adana Arkeoloji Müzesi ve Mersin Arkeoloji Müzesi'nin açılış törenlerine katılacak, valilikleri ziyaret edecek.

(Adana/11.00/12.30/Mersin/15.30/16.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Beyoğlu'nda "Gençlik Festivali" ve "Açık Hava Sinema Günleri" başlayacak.

(İstanbul/10.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

SPOR

1- 4. İslami Dayanışma Oyunları, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de devam ediyor.

(Bakü/10.00) (Fotoğraflı)

2- Basketbolda THY Avrupa Ligi Dörtlü Finali'nin resmi basın toplantısı Fenerbahçe, Real Madrid, Olympiakos ile CSKA Moskova'nın başantrenör ve oyuncularının katılımıyla Çırağan Sarayı'nda yapılacak.

(İstanbul/12.00) (Fotoğraflı)

3- Spor Toto 3. Lig 2. Grup play-off yarı finalinde Manisa Büyükşehir Belediyespor-Silivrispor ve Çatalcaspor-Erbaaspor maçları oynanacak.

(Manisa/İstanbul/16.00)

ÖZEL HABER

1- FETÖ davaları için yeni duruşma salonları yapılacak

Adalet Bakanlığınca, FETÖ mensupları ve 15 Temmuz darbe girişimine katılan şüphelilerin yargılanmaları için yeni duruşma salonları inşa edilmesi çalışmaları başlatıldı

Sincan Cezaevi Yerleşkesi'ne darbe davaları için 150'şer kişilik 5 duruşma salonu yapılacak

Yapımları için çalışmaların başlatıldığı duruşma salonları ses, görüntü ve güvenlik sistemleriyle donatılacak

(Kemal Karadağ/Tanju Özkaya-Ankara)

2- Vakıflar, FETÖ'nün bin 512 gayrimenkulü için ihaleye çıkacak

Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem:

"(FETÖ ile mücadele kapsamında kapatılan vakıflar) Halihazırda 667 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameyle 122 ve 689 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile de 18 olmak üzere toplam 140 vakıf kapatıldı"

"(Kapatılan vakıfların mal varlıkları) Bin 512 adet gelir getirici mahiyette yani akar nitelikli taşınmaz genel müdürlüğümüze intikal etti. Ayrıca 88 civarında okul Milli Eğitim Bakanlığına geçti. 230-240 civarında yurt var. 19 tane Kur'an kursu Diyanet İşleri Başkanlığına geçti. Aynı zamanda benzer amaçlı vakıflara da tahsisler gerçekleştirildi"

"Hayır amaçlı olanların tamamını tahsis ettik. Akar nitelikli olanların da ihalesine çıkacağız ve kiraya vereceğiz. Böylece kira elde edilecek"

(Burçu Çalık/Ankara)

3- Zorlu, Toshiba için gelecek ay teklif verecek

Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu:

"(Toshiba) Görüşmeler devam ediyor. Bu önümüzdeki ay içerisinde teklifleri vereceğiz. İnşallah nasip olur. Sayın Bakanımız da 'marka desteklerimiz var' dedi. Devlet de hükumet de bize destek olursa bugün dünya markasını satın alacağız"

"Bir fizibilite hazırladık. Bunu ilgililere sunacağız. Eğer bizim için fizibıl olursa Doğu'da, Güneydoğu'da fabrika kurmamak için bir neden görmüyoruz"

"(İran'da) Fabrika kurma gibi olaylar olabilir. Elektronik tarafında... Tekstil tarafında denedik ama bugün tekstil tarafında hazır ürün satmak çok daha faydalı. Elektronik tarafında ise beyaz eşyada... Bunlar görüşülüyor. Ama orada iyi ortak bulabilirsek..."

"(Bankacılık sektörüne geri dönme planları olup olmadığına ilişkin) Hayır, şu anda bankacılık düşüncemiz yok"

(Sümeyye Dalkılınç/İstanbul)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Recep Tayyip Erdoğan Binali Yıldırım Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title