Haberler

Zonguldak - 2 Cesedin Kimliği Dna Testi İle Belirlenecek

Zonguldak'ın Muslu Beldesi'ndeki Sahilde Dün 200 Metre Arayla Bulunan 2 Erkek Cesedinin Kimlikleri Dna Testi ile Belirlenecek. Otopsi Sonucunda Vücutlarında, Kayalıklara Çarpma Sonucu da Oluşabileceği Belirtilen Darp İzleri Bulunan Cesetlerin Dna Sonuçları, Kayıp Kişilerin Yakınlarından Alınacak Örneklerle Karşılaştırılacak.

ZONGULDAK'ın Muslu Beldesi'ndeki sahilde dün 200 metre arayla bulunan 2 erkek cesedinin kimlikleri DNA testi ile belirlenecek. Otopsi sonucunda vücutlarında, kayalıklara çarpma sonucu da oluşabileceği belirtilen darp izleri bulunan cesetlerin DNA sonuçları, kayıp kişilerin yakınlarından alınacak örneklerle karşılaştırılacak.

Muslu'ya bağlı Göbü Köyü'nde dün öğle saatlerinde tekne ile denize açılan balıkçılar, Mancarağzı Mevkiinde sahile vurmuş bir erkek cesedi gördü. Dağlık ve kayalık olduğu için karadan ulaşım olmayan sahile balıkçı teknesiyle ulaşabilen jandarma, sağ bacağı diz altından itibaren olmayan ve vücudu büyük oranda çürüyen çıplak cesedi otopsi için Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Akşam saatlerinde bölgede avlanan balıkçılar, ilk bulunan cesedin yaklaşık 200 metre ilerisinde kıyıda suyun içindeki kayaların arasında bir erkek cesedi daha gördü. Jandarmanın, balıkçıların yardımıyla denizden çıkardığı ceset, aynı hastanenin morguna kaldırıldı.

TANINMAYACAK HALDELER

Zonguldak Cumhuriyet Savcısı, tanınmayacak halde olan iki cesetle ilgili soruşturma başlattı. Dün akşam ve bu sabah yapılan otopsilerinde, vücutlarında kurşun deliğine rastlanmayan cesetlerde, kıyıda kayalara çarpası ve balıkların yaralaması sonucu da oluşabilecek çok sayıda darp izi saptandı. 15- 20 gün önce öldükleri tahmin edilen cesetlerin kimlikleri ise DNA testi ile belirlenecek. Cesetlerden alınan parçalar laboratuvar incelemesine gönderilirken, sonuçlar kayıp kişilerin yakınlarından alınan örneklerle karşılaştırılacak. Cumhuriyet Savcısı, olayla ilgili çok yönlü soruşturma başlatıldığını, güvenlik ekiplerinin cesetlerin bulunduğu bölgenin çevresinde giysi veya başka bir iz bulabilmek için araştırma yaptığını söyledi.

Cesetlerin 15 gün morgda bekletileceği, teşhis edilemediği taktirde kimsesizler mezarlığına defnedileceği belirtildi. Kimliklerin daha sonra tespit edilmesi halinde ise, aileleriistediği taktirde mezarlar açılıp cenazelerin verileceği belirtildi.

2 KAYIP YAKINI TEŞHİS EDEMEDİ

20 Nisan'da Kilimli Beldesi'nde birlikte yemek yedikten sonra ortadan kaybolan 20 yaşındaki Önder İşkesen ile 34 yaşında Ahmet Durmuş'un yakınları, polisin haber vermesi üzerine bulunan cesetleri teşhis için hastane morguna geldi. Ancak hem Önder İşkesen'in babası 40 yaşındaki Avni İşkesen, hem de Ahmet Durmuş'un ağabeyleri 40 yaşındaki Hüseyin ve 50 yaşındaki Hasan Durmuş, tanınmayacak halde olan cesetleri teşhis edemedi. İstanbul'da birlikte balıkçılık yaptığı oğlunun geçen 20 Nisan'da memleketi Zonguldak'a gelerek köyden komşusu Ahmet Durmuş ile buluştuğunu belirten Avni İşkesen, Kilimli'de yemek yedikten sonra bir daha kendilerinden haber alamadıklarını söyledi. Hüseyin Durmuş da, Türkiye Taşkömürü Kurumu'nda maden işçisi olarak çalışan ve bankadan 15 bin lira kredi çektikten sonra 20 Nisan'da kaybolan kardeşinden bir daha haber alamadıklarını, ancak bulunan cesedi teşhis edemediklerini söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Ünal Aysal kimdir, daha önce GS başkanı oldu mu? Ünal Aysal zengin mi, serveti ne kadar? 2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title