Haberler

Bursa'da Okul Müdürleri İçin Yapılan Yürüyüş Olaylı Bitti

Güncelleme:

Bursa'da, okul müdürlerinin görevlerinden alındığı için yürüyüş yaptıktan sonra İl Milli Eğitim Müdürlüğü binasına girmeye çalışan grupla polis arasında arbede yaşandı.

Bursa'da, bazı okul müdürlerinin görevlerinden alındığı iddiasıyla yürüyüş yaptıktan sonra İl Milli Eğitim Müdürlüğü binasına girmeye çalışan grupla polis ekipleri arasında arbede yaşandı.

Şehreküstü Meydanı'nda toplanan Türk Eğitim-Sen, Eğitim-Sen, Eğitim-İş ve Aktif Eğitim-Sen'in Bursa şubelerine bağlı bazı üyeler, slogan atarak Çarşamba semtindeki İl Milli Eğitim Müdürlüğüne kadar yürüdü.

Bina önünde basın açıklaması yapan sendika temsilcileri, aynı okulda dörder yılını tamamlayan 486 okul müdüründen 286'sının, hiçbir objektif kritere dayanmayan değerlendirme sonucu idarecilik görevinden alındığını ileri sürdü.

Polis ekiplerinin, basın açıklamasının ardından müdürlük binasına girmeye çalışan gruba izin vermemesi üzerine arbede çıktı. Bu sırada bina giriş kapısının camı kırıldı. Grup, bir süre oturma eylemi yaptıktan sonra tekrar içeri girmek istedi ancak ekipler yine buna müsaade etmedi.

Bir süre daha bina önünde bekleyen grup, bunun ardından dağıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Milli Eğitim Müdürlüğü Aktif Eğitim Sen Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title