Haberler

Yürek Burkan Bayramlaşma

"Ömür boyu torunlarımın mezarlarında yatıp kalkacağım."

Uşak'ta geçen cumartesi günü Akse Çamlığı mevkiinde öldürülmüş olarak bulunan ve dün gözyaşları içinde toprağa verilen 17 yaşındaki Arzu Çoban ile 12 yaşındaki Zekiye Çoban kardeşlerle, baba, dede, babaanne, amca ve dayıları mezarlıkta gözyaşları içinde bayramlaştı.

Ramazan Bayramı'nın birinci gününde kız kardeşlerin defnedildiği merkeze bağlı Kuyucak Köyü'ndeki mezarlığa giden baba Özkan Çoban, amca Halil Çoban, dede Veysel Çoban, babaanne Zekiye Çoban ve dayılar Oktay Şafak ile Mustafa Şafak, katil zanlılarına öfke kustu. Yan yana defnedilen Arzu ve Zekiye Çoban kardeşlerin mezarlarının ortasına oturan dede Veysel Çoban, "Ömür boyu torunlarımın mezarlarında yatıp kalkacağım. Beni onlardan kimse ayıramaz. Ben burada huzurluyum" dedi.

"CUMHURBAŞKANI BU OLAYLA İLGİLENSİN"

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den kendilerine yardımcı olmasını isteyen gözüyaşlı babaanne Zekiye Çoban, "Cumhurbaşkanımız torunlarımın haklarını arasın. Başka çocuklar gitmesin, analar ağlamasın. Bu olayı yapanları ve bu tipteki insanları, bir mahalle yapsınlar oraya göndersinler. Bu kabir benimdi ben gömülecektim buraya. Rahmetli babamın yanını kendime ayırmıştım. Kara toprağa torunlarım girdi. Neden yaptılar size bunu kuzularım. Siz ölümü hak etmiyordunuz kuzularım. Yaktılar yavrularımı, bana gelinliklerini sandıklara koydurmuştunuz. Buraya mı nasip olacaktı. Allah'ım bu mübarek günde o canileri de yaksın. Bu çocuklar bu toprağın altına yakışıyor mu? Neden yaptılar bu çocuklarıma bunu, yapanlarda hiç Allah korkusu yok mu? Torunlarımın vahşice öldürülmesini dünya kınıyor. Avrupa'dakiler biz Uşaklıyız diyemiyorlarmış" dedi.

BABA ÖFKELİ

Çocuklarının, karakolun yakınındaki, katil zanlılarının evinde 4 gün kaldığını ve polislerin kaybolan çocukları ile hiç ilgilenmediğini öne süren gözüyaşlı baba Özkan Çoban, "Çocuklarım karakolun yanı başında canilerin evindeler. Kayıp başvurusu yaptım günlerce gelip gittim ama polisler 'bulur veya görürseniz bize haber verin' diyor. Biz kendimiz bulacak olsak ne gerek var polise. Karakola gittim geldim günlerce, polisler karakolda çay keyfinden başka bir şey yapmadı. 'Aramaya devam ediyoruz' diyorlardı. Aradılar, bulamadan kurtuldular" dedi.

BAŞBAKANA SİTEM

Baba Özkan Çoban Başbakan'a da sitemde bulunarak, "Başbakan 'Türkiye'mizde huzur var, mutluluk var' diyor. Başbakanımız duysun bizleri. Oy zamanı gelip oy istiyorlar. Başımıza gelen bu feci olayda bizleri hiç kimse arayıp sormuyor. Bir telefon açıp da başınız sağolsun deyip acımızı paylaşan yok. Canilere en büyük cezanın verilmesini istiyorum" diyerek sürdürdü.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Uşak'ta, geçen 24 Ağustos Çarşamba günü evlerinden ayrıldıktan sonra bir daha haber alınamaması üzerine aileleri tarafından polise kayıp ihbarında bulunulan 12 yaşındaki Zekiye Çoban ile ablası 17 yaşındaki Arzu Çoban, Akse Çamlığı mevkisindeki ormanlık alanda yıkık durumda bulunan eski su deposunda cumartesi gecesi öldürülmüş olarak bulunmuştu. İzmir Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopside, iki kardeşin göğüs bölgelerinde çok sayıda bıçak darbesi bulunduğu ve boğazlarının kesildiği, üzerlerine yanıcı madde dökülerek tutuşturulması nedeniyle vücutlarının bir bölümünün yandığı saptanmıştı. Cesetler üzerinde tecavüz bulgusuna rastlanmadığı, ancak bu konuda kesin sonuç için laboratuvar incelemesi gerektiği ve örnek alındığı bildirilmişti. Kız kardeşler dün gözyaşları arasında Kuyucak Köyü Mezarlığı'na defnedilmiş, katil zanlıları 14 yaşlarındaki H. K. ve M. A. G. çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmışlardı. - Uşak

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title