Haberler

Yozgat'ta Kar Sevinci

Son Yılların En Kurak Mevsimini Yaşayan Yozgat'ta Dün Gece Yağan Kar Vatandaşları Sevindirdi.

Son yılların en kurak mevsimini yaşayan Yozgat'ta dün gece yağan kar vatandaşları sevindirdi.

Yozgat'ta kar yağışı sabaha kadar sürdü. Kar kalınlığı yükseklerde 15 santimi geçerken, şehir merkezinde 10 cm'e ulaştı. Yozgat Belediyesi ekibi şehir merkezinde tuzlama ve kar kürüme çalışması yaptı.

Karayolları 65. Şube Şefi Necdet Bolturk, kar yağışı dolayısıyla kapalı yol bulunmadığını belirterek, "Gece saat 02:00 itibariyle yolları trafiğe açtık herhangi bir sıkıntımız bulunmamaktadır" dedi.

Diğer taraftan 1600 rakımlı çamlık tepesinde bulunan Galata Çamlık Otel'de konaklayan bir vatandaş, şehir merkezine inerken aracı kara saplandı. Aracını kurtarmak için uzun süre mücadele veren vatandaşın imdadına kar görüntüleri çeken basın mensupları yetişti. Taksici esnafı, uzun süredir kar yağmadığını ve sabah kara hazırlıksız yakalandığını söyledi. Araçlarında kar tipi lastik bulunduğunu ifade eden taksici, yolların açık olmaması ve kar kalınlığın fazla olmasından dolayı otele çıkamadıklarını ifade etti.

Yozgat'ın son yılların en kurak mevsimini yaşadığını, kar yağışının ekili alanlar için iyi olduğunu belirten 65 yaşındaki Mehmet Aksoy da, "kar yağmasıyla ekili alanlar sularını alacaktır. Göletlerimizde su seviyesi artacak ve su kesintileri yaşanmayacaktır. İnşallah bu kar yağışı devam eder" dedi.

Kar yağışına sevinen gençlerde kartopu oynayarak karın tadını çıkamaya çalıştı. Kar yağmasıyla yiyecek bulmakta sıkıntı çeken yaban güvercinleri TMO'ya ait buğday harmanına akın etti.

(ÖE-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

MGK sonrası 7 maddelik bildiri: Irak ve Suriye'de terör örgütleri tüm unsurlarıyla bertaraf edilecek

MGK sonrası 7 maddelik bildiri: Irak ve Suriye'de terör örgütleri tüm unsurlarıyla bertaraf edilecek

Olcay Kılavuz Bahçeli'nin danışmanlık görevinden alındı

Olcay Kılavuz Bahçeli'nin danışmanlık görevinden alındı

'7 çocuğum aç' deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

"7 çocuğum aç" deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

Ali Koç'tan Aziz Yıldırım'a tarihi çağrı: Televizyonda, yüz yüze konuşalım

Ali Koç'tan Aziz Yıldırım'a tarihi çağrı: Televizyonda, yüz yüze konuşalım

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title