Haberler

Yıldız Dağı Kış Sporları ve Turizm Merkezi'nin Temeli Atıldı

Milli Savunma Bakanı Yılmaz: "Bu dünyaya ayırmaya, bölmeye, parçalamaya gelmedik. Biz kırıkları onarmaya, ayrılanları birleştirmeye, insanlar arasında köprü olmaya geldik"

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile İl Özel İdaresinin katkılarıyla yapılan Yıldız Dağı Kış Sporları ve Turizm Merkezi'nin temeli Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'ın katılımıyla atıldı.

Bakan Yılmaz, temel atma töreninde yaptığı konuşmada, Yıldız Dağı Kış Sporları ve Turizm Merkezi projesinin Sivas'ın kışını değerlendirmek için atılan bir adım olduğunu belirterek, "Bundan sora kar yazın da yağsa kışın da yağsa nimet bileceğiz ve 'hoş geldi sefa geldi' diyeceğiz" dedi.

Yıldız Dağı'nın 2010 yılında Bakanlar Kurulu kararıyla kış sporları turizm merkezi ilan edildiğini aktaran Yılmaz, bu projenin kültür şehri Sivas'ın turizm çeşitliliğine katkı sağlayacağını söyledi.

Projeyle Sivas ve yakın çevresinde yer alan yerleşimlere yaz-kış hizmet verileceğini belirten Yılmaz, şöyle konuştu:

"Oluşacak istihdamın da olumlu anlamda inşallah ekonomiye büyük katkısı olacak. Bin 750 yatak kapasiteli turizm tesis alanımız var. Dağ bisikleti, at binme, yamaç paraşütü, gözlem kuleleri olacak. Arkeolojik eserler olduğu söyleniyor, inşallah onları da ayağa kaldırırız. Sivas ve bölge turizmine önemli katkı sağlayacağız. Hedefimiz 2023 yılında Sivas'ı bilim ve teknoloji merkezi, üreten, yaşam kalitesi artan İç Anadolu'nun cazibe merkezi haline getirmek. Yükümüz ağır, işimiz çetin, Allah yardımcımız olsun. Bize yükümüzü taşıyacak güç ve ayağımızı sürttürmeyecek bir akıl ve kalp versin. Durmaya dinlenmeye hakkımız yok. Çünkü zaman yok, süre az, işimiz çok. Mevlana'nın ifadesiyle biz bu dünyaya ayırmaya, bölmeye, parçalamaya gelmedik. Biz kırıkları onarmaya, ayrılanları birleştirmeye, insanlar arasında köprü olmaya geldik."

Konuşmaların ardından Bakan Yılmaz ve protokol üyeleri butona basarak içerisinde 1 teleski, 2 telesiyej, 1 babylift ile bin 750 yatak kapasiteli 4 turizm tesis alanı, park alanları, spor alanları, sağlık tesisi, ticaret alanı, kayak evi, yönetim merkezi, dini tesis, karakol alanı, helikopter iniş alanı ve 350 araç ve otobüs park alanı bulunacak olan tesislerin temelini attı.

Proje kapsamında, kayak ve kış sporlarının yanı sıra bölgede spor kampları, dağ yürüyüşleri, dağ bisikleti, at binme, yamaç paraşütü, gözlem, arkeolojik geziler ve Yıldız Dağı eteklerindeki Yakupoğlan Barajı'nda su sporları yapılacak. - Sivas

Kaynak: AA / Güncel

Cevdet Yılmaz Sivas Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title