Haberler

Yetkili: Çin Ekonomisi Kısa Sürede Normal İşleyişine Geri Dönecek

Güncelleme:

BEİJİNG, 17 Mayıs (Xinhua) -- Çinli bir yetkili Salı günü, Çin ekonomisinin etkin salgın kontrolü ve uygulamaya konan çok sayıda politika sayesinde kısa sürede normal işleyişine geri döneceğini söyledi.

BEİJİNG, 17 Mayıs (Xinhua) -- Çinli bir yetkili Salı günü, Çin ekonomisinin etkin salgın kontrolü ve uygulamaya konan çok sayıda politika sayesinde kısa sürede normal işleyişine geri döneceğini söyledi. Bir basın toplantısında konuşan Çin Ulusal Kalkınma ve Reform Komisyonu sözcüsü Meng Wei, şu an itibarıyla Çin ekonomisinin, geçtiğimiz günlerde Kovid-19'un yeniden yükselişe geçmesi ve dalgalı küresel durumun beklenmedik etkileri nedeniyle güçlü ters rüzgarlarla karşı karşıya bulunduğunu söyledi. Meng, buna karşın, 2020 yılında aniden ortaya çıkan Kovid-19 salgınıyla benzeri görülmemiş bir darbe aldığında Çin'in somut salgın kontrolü ve işe yeniden başlanması yoluyla bazı ekonomik göstergeleri hızla nasıl tersine çevirmeyi başardığının ve her geçen çeyrekte istikrarlı bir toparlanma gerçekleştirdiğinin altının çizilmesi gerektiğini söyledi. Meng, komisyonun makro politika ayarlamalarını artırarak şirketlerin üretim kapasitelerini eski durumuna getirmelerine ve ekonominin istikrar içinde tutulmasına yardımcı olacağını söyledi.

Kaynak: Xinhua / Güncel

Çin Halk Cumhuriyeti Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor? Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yeni işi ne? Maçoğlu'nun yeni mesleği ne oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title