Haberler

Yeniden Refah Partisi'nden Anayasa ve Ekonomi Açıklamaları

Güncelleme:

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, anayasa tartışmalarının gündemi yumuşatma arayışı olduğunu belirterek, yeni anayasa teklifi için kuvvetler ayrılığının güçlendirilmesi ve ekonomik sorunların öncelikli olarak ele alınması gerektiğini söyledi.

(ANKARA) - Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, yeni anayasa konusunda somutlaşan bir teklif olmadığını belirterek, "Görülen o ki anayasa tartışmaları gündemi yumuşatma arayışlarının aparatı olarak kullanılıyor" dedi.

Kılıç, partisinin MYK toplantısından sonra yaptığı açıklamada, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin helikopter kazasında yaşamını yitirmesi nedeniyle İran halkına başsağlığı diledi. Kılıç, Uluslararası Ceza Mahkemesinin İsrail Başbakanı Binyamin Netenyahu ve Savunma Bakanı Yoav Galant hakkında verdiği yakalama kararını ise memnuniyetle karşıladıklarını belirterek şunları söyledi:

"Savaş ve soykırım suçlusu Netenyahu ile Savunma Bakanı Galant hakkında Uluslararası Ceza Mahkemesi Başsavcısı tarafından çıkarılan yakalama kararını memnuniyetle karşılıyoruz. Lahey'den çıkacak sonucu yakından takip ediyor yaşananların zalimin yanına kar kalmayacağına inanıyoruz. Alınan bu karar tarihi nitelikte bir karardır."

Kamu bankalarının değişken faiz uygulamasının esnafa ve çiftçiyi zor durumda bırakacağını söyleyen Kılıç, uygulamadan vazgeçilmesini istedi. Kılıç şöyle konuştu:

"Değişken faiz uygulanması derhal terk edilmelidir. Halk Bankası'nın esnafımıza Ziraat Bankası'nın köylümüze çiftçimize önceki yıllarda kullandırdığı kredilerin faizlerinin yükseltiliyor olması kabul edilemez bir durumdur. Ticari kredilerde uygulanan değişken faiz şartı esnafımız ve köylümüz için uygulanamaz, uygulanmamalıdır. Esnaf ve çiftçiler için değişken faiz uygulanması derhal terk edilmelidir."

"Göstermelik değil, gerçek tasarruf dönemine ihtiyaç var"

Kamuda başlatılan tasarruf tedbirlerini de hatırlatan Kılıç, uygulamaları yakından takip ettiklerini kaydetti. Kılıç, "Sözde değil özde tasarrufların yapılmasını bekliyoruz. Heyecanla başlanan birkaç gün sonra unutulan göstermelik bir tasarruf dönemi yaşanmasını istemiyoruz. Tarifeli uçakla gidilebilen yerlere özel uçaklarla gidip karada tasarruf adına minibüslerle yapılan toplu taşımayı gülünç buluyoruz. Türkiye'nin tasarrufa gerçekten ihtiyacı var ama göstermelik değil gerçek bir tasarruf dönemine ihtiyacımız var" diye konuştu.

Anayasa tartışmalarına değinen Kılıç, somutlaşan bir teklif olmadığını belirterek, "Görülen o ki anayasa tartışmaları gündemi yumuşatma arayışlarının aparatı olarak kullanılıyor. Teklif kimden gelirse gelsin, yeni anayasayla kuvvetler ayrılığı güçlendirilmelidir. Yargı bağımsızlığı tam güvence altına alınmalıdır. Denge denetim mekanizması kuvvetlendirilmelidir. Türkiye'yi seçim ittifaklarına mecbur bırakan mevcut sistem mutlaka gözden geçirilmelidir. İktidar anayasa gündemini sıcak tutmaya çalışsa da Türkiye'nin öncelikli gündemi ekonomidir. İşçidir, çiftçidir, emeklidir" diye konuştu.

Kaynak: ANKA / Güncel

Suat Kılıç Ekonomi Refah Dış Politika Politika Ekonomi Güncel Haberler

Cumhur İttifakı'nda çatlak mı var? Devlet Bahçeli'den bayram sabahı çok net mesaj

Cumhur İttifakı'nda çatlak mı var? Devlet Bahçeli'den bayram sabahı çok net mesaj

Gaziantep'te katliam! 5 kişiyi öldürüp aynı silahla intihar etti

Gaziantep'te katliam! 5 kişiyi öldürüp aynı silahla intihar etti

Özel'den Erdoğan'ın 'İadeiziyareti hazmedemediler' sözlerine sert yanıt

Özel'den Erdoğan'ın "İadeiziyareti hazmedemediler" sözlerine sert yanıt

Bakmadan Geçme

Kurban Bayramı'nda eczaneler açık mı, kapalı mı? Bayram tatilinde nöbetçi eczane nerede? Kurban Bayramı'nda AVM'ler açık mı, kapalı mı? Bayram tatilinde alışveriş merkezleri çalışıyor mu? #128717 Kurban Bayramı'nda sağlık ocağı kapalı mı, açık mı? Bayram'da hastaneler, poliklinikler ve sağlık ocakları çalışıyor mu? Kurban eti buzdolabında saklanır mı? Kurban eti hemen buzdolabına konur mu, ne kadar bekletilir? Kurban Bayramı'nda borsa açık mı, kapalı mı? Borsa bayramdan sonra ne zaman açılacak? Kurban Bayramı'nda sağlık ocağı kapalı mı, açık mı? Bayram'da hastaneler, poliklinikler ve sağlık ocakları çalışıyor mu? Kurban Bayramı'nda nereler kapalı? 16-17-18-19 Haziran'da kargo, eczane, bankalar kapalı mı, açık mı? Kurban Bayramı'nda nereler kapalı? 16-17-18-19 Haziran'da kargo, eczane, bankalar kapalı mı, açık mı? Kurban Bayramında Toplu Taşıma Ücretsiz 2024 | 16-17-18-19 Haziran toplu taşıma bedava mı? Bayramda metro, otobüs, vapurlar kaç gün ücretsiz? Kurban Bayramında Toplu Taşıma Ücretsiz 2024 | 16-17-18-19 Haziran toplu taşıma bedava mı? Bayramda metro, otobüs, vapurlar kaç gün ücretsiz? YUMUŞAK KURBAN ETİ KAVURMASI TARİFİ | Lezzetli kavurma nasıl yapılır? Kurban eti mangalda nasıl yumuşak olur? Kurban eti hemen yenir mi, kaç saat dinlenmeli? Diyanete göre kurban eti ne kadar sürede tüketilmeli? YUMUŞAK KURBAN ETİ KAVURMASI TARİFİ | Lezzetli kavurma nasıl yapılır? Kurban eti mangalda nasıl yumuşak olur? BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? 16 Haziran günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? Kurban kesilirken okunacak dua nedir? Kurban kesilirken niyet nasıl edilir, hangi salavat getirilir?
Kariye Camii'nde 79 yıl aradan sonra ilk bayram namazı kılındı

Kariye Camii'nde 79 yıl aradan sonra ilk bayram namazı kılındı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title