Haberler

Yeni Zelanda Büyükelçisi Macpherson Muş'ta

Güncelleme:

Vali Büyükersoy, Yeni Zelanda'nın Ankara Büyükelçisi Macpherson'u makamında kabul etti.

Vali Vedat Büyükersoy, çeşitli temaslarda bulunmak üzere Muş'a gelen Yeni Zelanda'nın Ankara Büyükelçisi Taha Macpherson'u makamında kabul etti.

Yeni Zelandalı Surce World şirketinin ortağı olduğu Berce Muş Alparslan Tarım İşletmesi'nde incelemelerde bulunmak üzere kente gelen Büyükelçi Macpherson, Vali Vedat Büyükersoy'u ziyaret etti.

Vali Büyükersoy, Muş Ovası'nın organik tarıma son derece uygun olduğunu, burada bugüne kadar hiç zirai ilaç kullanılmadığını söyledi.

Dünyanın hiçbir yerinde organik tarıma bu kadar müsait bir arazinin bulunmadığını ifada eden Büyükersoy, şöyle konuştu:

"Maalesef vatandaşlarımızın çoğu, tarım arazisinde tahıl bile yetiştirmiyor. Ot yetiştiriyor, otu da biçip hayvanlarına yediriyorlar. O yüzden ilaçlamaya ihtiyaç duyulmuyor. Böyle bir yerde en güzel organik tarımın yapılabileceğini düşünüyorum. Ovamızda arazi bölünmüşlüğü oldukça fazla. Ziraat için bu parçalı yapının ortadan kalkması gerekiyor. Bu yasal düzenlemelerle kısa sürece yapılabilecek bir şey değil. Ama Berce tipi zirai yapılarının artması bize bu kolaylığı sağlayacaktır. Biz yerli veya yabancı yatırımcı diye bakmıyoruz. Hepsini, bu ülkede vergisini veren ortaklarımız olarak görüyoruz. Bu açıdan bakıldığında Yeni Zelanda'nın burada benzer yatırımlarının devam etmesini arzu ederiz."

Büyükelçi Macpherson da ülkesindeki bir şirketinin burada yaptığı işbirliğinden son derece memnun olduklarını ifade etti.

Tecrübe ve birikimlerini paylaşmak istediklerini belirten Macpherson, "İki ülke arasındaki işbirliğinin gelecekte artarak devam edeceğini umuyoruz. Surce World, Berce ve TİGEM arasındaki işbirliğinin Muş'ta atarak devam etmesini arzuluyoruz.  Eğitim, sanayi, tarımsal işletmelerin artması konularında da elimizden gelen desteği vermeye hazırız" dedi.

Muş'a ilk kez geldiğini belirten Macpherson, yaptığı gözlemlerde Muş'un ova ve dağlarının Yeni Zelanda'ya çok benzediğini söyledi.

Macpherson, "Kendimi bir nevi evimde hissettim. Bizde bir tarım ülkesiyiz. Tarımla ekonomimizi geliştirdik. Muş ile olan benzer yanlarımız burada da devam etmekte" diye konuştu.

Büyükelçi Macpherson daha sonra Belediye Başkanı Necmettin Dede'yi de makamında ziyaret etti. - Muş

Kaynak: AA / Güncel

Vedat Büyükersoy Yeni Zelanda Muş Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title