Haberler

Yemen'deki Olaylar

Yemen Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-mun'a, Cenevre'de yapılacak görüşmelerden önce, müzakere ve davet edilecekler konusundaki esasları istişare etme çağrısında bulundu.

Yemen Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-mun'a, Cenevre'de yapılacak görüşmelerden önce, müzakere ve davet edilecekler konusundaki esasları istişare etme çağrısında bulundu.

Cumhurbaşkanı Hadi tarafından BM Genel Sekreteri Ban'a gönderilen mektupta, "Görüşmelerin yürütülmesi için karşılıklı anlaşılacak esasların, müzakerelere katılacak isimlerin belirlenmesi gibi konular için istişare yapılması" çağrısında bulunuldu.

Hadi, Körfez İşbirliği Konseyi (KİK), ulusal uzlaşı görüşmeleri ve son olarak Riyad'da düzenlenen Yemen konferansının ardından alınan kararlar uyarınca hükümetinin iş birliği ve istişareye her zaman açık olduğunu vurguladı.

Yemen halkının ülkelerini geri alma isteğine dikkati çeken Hadi, "Yemen'in güvenlik ve istikrarının, meşruiyet çerçevesinde, darbecilerin ele geçirdikleri yerlerden çekilmeleri, silahlarını ve devlet kurumlarını teslim etmeleriyle" mümkün olacağını kaydetti.

BM, Yemen'de siyasi geçiş sürecine dönülebilmesi için 28 Mayıs'ta İsviçre'nin Cenevre kentinde müzakerelerin başlayacağını duyurmuştu.

Husi Ensarullah hareketi ise söz konusu müzakerelere katılmak için Suudi Arabistan liderliğindeki koalisyon güçlerinin hava saldırılarının durdurulması yönünde ön şartta bulunmuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Birleşmiş Milletler Cenevre Yemen Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title