Haberler

Mardin'de Yaşlı Kadın Okur-Yazar Belgesini Hasta Yatağında Aldı

Güncelleme:

Mardin'in Kızıltepe İlçe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, ÇATOM'un açtığı okuma yazma kursunu bitiren 70 yaşındaki Sultan Gümüş'e belgesini evde hasta yatağında verdi.

Mardin'in Kızıltepe İlçe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, Çok Amaçlı Toplum Merkezi'nin (ÇATOM) açtığı okuma yazma kursunu bitiren 70 yaşındaki Sultan Gümüş'e belgesini evde hasta yatağında verdi.

Kızıltepe ÇATOM'da açılan birinci ve ikinci kademe okuma yazma kursunu başarı ile tamamlayan Sultan Gümüş, safra kesesi ameliyatı olduğu için düzenlenen sertifika törenine katılamadı. Bunun üzerine İlçe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, Gümüş'ü hasta yatağında ziyaret etti. Kaymakam Ermiş, yaşlı kadına çiçek, çikolata ve altın verip, başarı belgesini sundu, bir de okuması için kitap hediye etti. Kaymakam Ermiş, "Çocukluk dönemindeki şartlar ve kız çocuklarının okutulmaması sonucu okula gidemeyen, ancak okuma azmini yitirmeyip bu yaşında, gençlere örnek bir davranış sergileyen Sultan teyzemizi, hem tebrik, hem de geçmiş olsun ziyaretinde bulunduk. Kendisini bu okuma hevesinden dolayı tebrik ediyorum. Rahatsızlığından dolayı, okula sertifikasını almaya gelemeyeceğini öğrenince 2'nci kademe okuma yazma sertifikasını biz kendi elimizle teslim etmek istedik. Ellerini öpüp hayır duasını aldık. Allah kendisine sağlıklı uzun ömürler versin. İyileştiğinde açık öğretime kaydını yapması için teşvik edeceğiz" dedi.

Eşini 28 yaşındayken kaybettiğini, en büyüğü 4 yaşında olan 4 çocukla ortada kaldığını anlatan Sultan Gümüş ise, çocuklarına hem analık, hem de babalık yaparak büyüttüğünü dile getirerek, şöyle konuştu:

"Bizim zamanımızda kimse çocuğunu, hele kız çocuğunu okula göndermiyordu. Evlendikten sonra genç yaşta eşim vefat edince çocuklara bakmak yükümlülüğü altına girdim. Tek başıma en büyüğü 4 yaşında olan 4 çocuğuma bakarak okuttum. Emekli olduktan sonra içimdeki okuma hevesini dindirmek için ÇATOM'a giderek kaydımı yaptım. Birinci kademeyi tamamlayıp, ikinci kademeyi de başarı ile tamamladım. Okuma yazmayı öğrendiğim için çok mutluyum, sanki yeniden doğmuş gibiyim. Sağ olsunlar kaymakamımız, ÇATOM müdiremiz ve öğretmenlerimiz, geçmiş olsun ziyaretine gelmişler. Sertifikamı da getirmişler çok heyecanlandım, hepsine çok teşekkür ederim." - Mardin

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Erdoğan Turan Ermiş Kızıltepe Mardin Gümüş Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title