Haberler

Yaşanabilir Bir Çevre İçin El Ele Konulu Konferans Van'da Yapıldı

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Maden Fakültesi Maden Mühendisliği Bölüm Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Orhan Kural, Çevre Konusunda İnsanların Kendilerini Geliştirmeleri Gerektiğini İfade Ederek, Bilinçsiz Bir Şekilde Çevreye Zarar Verildiğini Söyledi.

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Maden Fakültesi Maden Mühendisliği Bölüm Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Orhan Kural, çevre konusunda insanların kendilerini geliştirmeleri gerektiğini ifade ederek, bilinçsiz bir şekilde çevreye zarar verildiğini söyledi.

Van Çevre ve Orman İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen 'Yaşanabilir Bir Çevre İçin El Ele' konulu konferans Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Devlet Tiyatro Salonu'nda yapıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan etkinlikte konuşan Prof. Dr. Orhan Kural, öğrencilere çevre bilinci hakkında bilgiler verdi. Kural, magazin, dizi, chat, formula yarışları ve futbol gibi etkinliklerin insanların kendilerini geliştirmelerinin önünde büyük bir engel teşkil ettiğini ifade etti. Herkesin 'Dünya için

bugün ne yaptım' sözünü akşam yatağında söyleyerek, kendini muhasebe etmesi gerektiğini belirten Kural, "Bunu yapmıyorsa o insan boşuna yaşıyor. Bir ağaç diktiğimizde o ağacın 50 insanın oksijen ihtiyacını giderdiğini düşünürsek bu ne kadar güzel birşey. Türkiye'de birçok insan çevre konusunda vatandaşlık görevini yerine getirmiyor. Ormanlarımız bir bir yok oluyor. Birçok kırtasiye ihtiyacımız bu ormanlardan karşılanmaktadır. Ağaç kesmenin bizlere ne tür zararlar verdiğini düşünerek hareket edersek, o zaman

yaşanılabilir bir çevreye sahip oluruz. Birçok insan bilinçsiz şekilde ağaç kesmekte ve çevreye zarar vermektedir. Bunun önüne geçmek için bilinçlenmemiz gerekiyor" dedi.

Öldürülen hayvanlardan dolayı dünyanın ekolojik dengesinin de giderek bozulduğunu da ifade eden Kural, herkesin vatandaşlık görevini bir şekilde yerine getirmesi gerektiğini ifade etti. Bu konuda herkesin görevlerinin olduğunu anlatan Kural, bu görevleri yerine getirdiği için hakkında 17 tane davanın açıldığını kaydetti. Konferans öğrencilerin sorularının cevaplanmasıyla son bulurken, etkinliğe Vali Özdemir Çakacak, Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Çalım, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Murat Kurt, Radyo

ve Televizyon Üst Kurulu Van Bölge Müdürü Burhan Öztürkçü, Çevre ve Orman İl Müdürü Hüseyin Avcil'in yanı sıra öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

(SER-MET-OM-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Samsunspor Trabzonspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Samsunspor TS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Gönül Dağı CANLI izle! TRT 1 Gönül Dağı 137. yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Benzine ve motorine indirim gelecek! SON DAKİKA! Akaryakıta indirim var mı, ne zaman? Hull City play-off'a kaldı mı, kaçıncı oldu? Hull City Premier Lig'e çıkar mı? Zaniola Galatasaray'a dönecek mi? Aston Villa Zaniola'nın bonservisini aldı mı, alacak mı? Samsunspor Trabzonspor maçı CANLI izle! 4 Mayıs Samsunspor TS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Kayserispor Fatih Karagümrük maçı CANLI izle! 4 Mayıs Kayserispor F.Karagümrük maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Real Madrid Cadiz maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Real Madrid Cadiz maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Real Madrid Cadiz maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Cadiz maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 4-5 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title