Haberler

Yasa Dışı Dinlemeden Gözaltına Alınan Polisler Adliyede

Gaziantep'te 'yasa dışı dinleme' operasyonunda dün gözaltına alınan 21 polis ile bu sabah kendisi teslim olan Gaziantep eski İstihbarat Şube Müdürü adliyede ifade vermeye başladı.

Gaziantep'te 'yasa dışı dinleme' operasyonunda dün gözaltına alınan 21 polis ile bu sabah kendisi teslim olan Gaziantep eski İstihbarat Şube Müdürü adliyede ifade vermeye başladı.

Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yasa dışı dinleme iddialarına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, usulsüz şekilde kentte önemli bazı isimlerin telefonlarını dinlediği iddia edilen istihbaratçı polislere yönelik dün Gaziantep merkezli 12 ilde operasyon düzenlendi. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen eş zamanlı operasyonda aralarında şube müdürü, amir, başkomiser ve polislerin bulunduğu 21 kişi gözaltına alındı. 21 kişi Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgulamalarının ardından sabaha karşı Şehitkamil Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi ve ardından adliyeye getirildi.

Şüpheli sıfatıyla adliyeye getirilen istihbaratçı polisler, soruşturmayı yürüten savcılara ifade vermeye başladı.

ESKİ ŞUBE MÜDÜRÜ TESLİM OLDU

Öte yandan, Gaziantep'te 2009-2012 yılları arasında İstihbarat Şube Müdürü olarak görev yapan Ümit Karaca da hakkında yakalama kararı bulunduğunu öğrenince adliyeye gelerek teslim oldu. Teslim olmadan önce adliye önünde gazetecilere açıklama yapan Karaca, 21 yıllık mesleki hayatında kanunsuz bir işlem yapmadığını ifade etti.

Öte yandan gözaltına alınan polislerin yakınları ile destekçileri ise adliye önünde beklemeye başladı. Ellerinde bayraklar ve destek sloganlarının yazılı olduğu dövizler taşıyan kalabalığa eski Emniyet Müdürü Anadolu Atayün de destek verdi. Atayün, meslektaşlarının yok yere gözaltına alındığını ve birilerinin memnuniyeti için gözaltında tutulduğunu öne sürdü. - Gaziantep

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Başsavcılığı Politika Güncel Haberler

title