Haberler

Yargıtay Başkanı Cirit ile Cumhuriyet Başsavcısı Akarca Filistin'de (3) - Ramallah

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: "Soruşturmanın Gereklilikleri ve İnsan Hakları Bağlamında Dijital Deliller" konferansı Katılımcılar ve konuşmacılardan detaylar Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akarca'nın konferanstaki konuşması Cumhuriyet Başsavcısı Akarca ile röportaj Filistin Devlet Başsavcısı Ekrem el-Hatib...

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

"Soruşturmanın Gereklilikleri ve İnsan Hakları Bağlamında Dijital Deliller" konferansı

Katılımcılar ve konuşmacılardan detaylar

Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akarca'nın konferanstaki konuşması

Cumhuriyet Başsavcısı Akarca ile röportaj

Filistin Devlet Başsavcısı Ekrem el-Hatib ile röportaj

TİKA Filistin Koordinatörü Ahmet Refik Çetinkaya ile röportaj

Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit ile Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akarca, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı'nın (TİKA) iş birliğinde Yargıtay Başsavcılığı ile Filistin Başsavcılığı tarafından ortak düzenlenen "Soruşturmanın Gereklilikleri ve İnsan Hakları Bağlamında Dijital Deliller" konulu konferansa katılmak üzere Filistin'e geldi.

TİKA iş birliğinde Yargıtay Başsavcılığı ile Filistin Başsavcılığı tarafından ortak düzenlenen konferansa, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ı temsilen Başbakan Yardımcısı Ziyad Ebu Amr, Filistin Yargıtay Başkanı İmad Selim, Filistin Devlet Başsavcısı Ekrem el-Hatib, Türkiye'nin Kudüs Başkonsolosluğu yetkilileri, TİKA Filistin Koordinatörü Ahmet Refik Çetinkaya ile uluslararası kurum ve kuruluş temsilcilerinin yanı sıra 22 ülkeden katılım sağlandı.

Cumhuriyet Başsavcısı Akarca "Türkiye'nin köklü ve tarihsel bağlarının bulunduğu bu kutsal topraklarda, Filistin Devleti'nde bulunmaktan büyük memnuniyet duyduğumu ifade etmek istiyorum." dedi.

Akarca AA muhabirine yaptığı açıklamada da Türkiye'nin her alanda Filistin halkının ve devletinin yanında olmaya devam edeceğini belirterek, böylesi önemli bir konferansın düzenlenmesini Türk-Filistin iş birliğinin başarısı olarak değerlendirdi.

Filistin Devlet Başsavcısı Hatib de AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin yargı alanındaki "köklü" tecrübesini Filistin'e taşımayı hedeflediklerini belirtti.

Öte yandan TİKA Filistin Koordinatörü Çetinkaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Yargıtay Başsavcılığımız ile Filistin Devlet Başsavcılığı tarafından ortaklaşa düzenlenen 'Soruşturmanın Gereklilikleri ve İnsan Hakları Bağlamında Dijital Deliller' konferansının tüm masraflarını biz karşıladık." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Cumhuriyet Filistin Akarca Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title