Haberler

Yalova İl Seçim Kurulu İtirazları Değerlendirmek Üzere Toplandı

Güncelleme:

Yalova İl Seçim Kurulu, CHP ve AK Parti'nin seçim sonuçlarına yönelik itirazlarını değerlendirmek üzere toplandı.

Yalova İl Seçim Kurulu, CHP ve AK Parti'nin seçim sonuçlarına yönelik itirazlarını değerlendirmek üzere toplandı.

CHP ve AK Parti, sandıktan çıkan oylarda "maddi hata" yapıldığını iddia ederek İl Seçim Kurulu'na itirazda bulunmuştu. AK Parti, 2 bin 300 tane geçersiz oyun yeniden sayılmasını talep etti.

Adliyeye girişte bir açıklama yapan AK Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun, "Geçersiz sayılan oylara ve maddi yanılma olan oylara itirazda bulunacağız. Sonucun bizim dediğimiz gibi çıkacağına inanıyorum. Biz bütün itirazlarımızı yasalara uygun şekilde yapıyoruz" dedi.

Coşkun'dan bir müddet sonra CHP Grup Başkan Vekili Muharrem İnce, Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, Bursa milletvekilleri Turhan Tayan, Sena Kaleli ve Yalova Belediye Başkan Adayı Vefa Salman adliyeye geldi. İnce, yaptığı açıklamada, "Merak etmeyin, kimsenin hakkını yemedik. Kimseye de hakkımızı yedirmeyiz. Hukuki başvurularımızı yapacağız. Bize Çin işkencesi yapmaya çalışıyorlar. Bu sonucu değiştirmez" diye konuştu.

İnce, partililerden de sessizce bekleyip taşkınlık yapmamalarını istedi.

Saat 14.00'te topanan Yalova İl Seçim Kurulu, itirazları değerlendirmeye devam ediyor. Mesai saati bitimine kadar kararın açıklanması bekleniyor. - YALOVA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Muharrem İnce Temel Coşkun Ak Parti Yalova Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title