Haberler

Vosvos Şenliği Yeniden Başlıyor

Volkswagen’in bütün dünyada hala büyük sempati toplayan efsanevi Bettle modeline gönül verenler, bu yıl Ordu’nun yeşil yaylalarında yeniden buluşacak.

Volkswagen'in bütün dünyada hala büyük sempati toplayan efsanevi Bettle modeline gönül verenler, bu yıl Ordu'nun yeşil yaylalarında yeniden buluşacak.

İlk olarak Fikret Türkyılmaz'ın Belediye Başkanlığı döneminde 1995 yılında başlayan ve bugüne kadar 12 kez düzenlenen Vosvos Şenliği, uzun bir aradan sonra bu yıl Ordu Büyükşehir Belediyesi'nin desteği ile yeniden başlıyor. Geçmiş yıllarda Volkswagen'in efsanevi Bettle modeline gönül verenleri Ordu'nun doğa harikası yeşil yaylalarında buluşturan Vosvos Şenliği, Ordu Kent Konseyi'nin teklifi ve Ordu Büyükşehir Belediyesi'nin desteği ile yeniden yapılacak. Bettle tipi 'kaplumbağalar' 18-24 Temmuz 2015 tarihleri arasında Ordu'nun yaylalarında tur atarak 'trophy' yapacak.

ORDU YAYLALARINDA BİR HAFTA

18-24 Temmuz 2015 tarihinde yapılacak 13. Vosvos Şenliği'nde Türkiye'nin her yerinden gelen vosvoslar, Ordu'nun Ünye, Fatsa ilçelerinde turladıktan sonra en eski yerleşim alanı olan, 3 bin 500 yıl önce Doğu Roma İmparatorluğu döneminde 'Argonot Efsanesi'nin" yaşandığı ve anısına kilise yapıldığı Yason Burnu'nda toplanacak. Geceyi kuracakları çadırlarda geçirecek olan vosvosseverler, Perşembe ilçesini turladıktan sonra Boztepe'ye çıkacak. Burada Ordu pidesini tattıktan sonra Eskipazar Vadisi'nde bulunan Doğu Karadeniz Bölgesinin ilk bilimsel arkeolojik kazısının yapıldığı Kurul Antik Yerleşimini ziyaret edecek olan vosvosseverler, daha sonra Turnalık yaylasındaki vosvos kampına ulaşacak. Çambaşı yaylasında trekking yapacak olan vosvosseverler, sırasıyla Yeşilce, Armut Alağı, Kaleboynu Obası, Ablak Taşı, Semen Obası'nda şapel ziyareti, Yaprakbaşı ve Karagöl'e geçecekler. Vosvos şenliği yaylada düzenlenecek veda konseri ile sona erecek.

"VOSVOSLARIN UĞRAK YERİ ORDU"

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, 1995 yılında başladıktan sonra aralıksız devam eden ancak 10 yıldır yapılamayan hatta köstek olunan Vosvos Şenliği'ni yeniden başlatacaklarını açıkladı. Yılmaz, "Türkiye'de Ordu'yu kurumsal anlamda ilk tanıtan ve en önemli sivil toplum hareketi olarak başlatılan, o günden sonra o sebeple veya bu sebeple yapılamayan hatta köstek olunan bir proje vardı. Vosvos şenliği adı altında yapılan ve Enis Ayar ağabeyimizin öncülüğünü yaptığı Türkiye'de çok ses getiren bu projeyi bu yıl Büyükşehir Belediyesi olarak destek verecek ve yeniden başlatacağız. Türkiye'deki tüm Vosvosseverlerin uğrak yeri bundan sonra Ordu olacak" dedi. - ORDU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Enver Yılmaz Volkswagen Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title