Haberler

VAN'DA, TRAFİĞE KAPATILAN KAVŞAKTA ENGELLİLER İÇİN 'PANDOMİM' GÖSTERİSİ

Güncelleme:

VAN'da, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne bağlı İpekyolu Gençlik Merkezi Gönüllüleri, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde 'Engel olma, sevgiyi paylaş-yabancılaşma' sloganıyla, trafiğe kapıtalan Mustafa Çohaz Kavşağı'nda, engellilerin sorunlarına dikkat çekmek için 'pandomim' gösterisi düzenledi.

VAN'da, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne bağlı İpekyolu Gençlik Merkezi Gönüllüleri, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde 'Engel olma, sevgiyi paylaş-yabancılaşma' sloganıyla, trafiğe kapıtalan Mustafa Çohaz Kavşağı'nda, engellilerin sorunlarına dikkat çekmek için 'pandomim' gösterisi düzenledi.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü, yurdun dört bir yanında çeşitli etkinliklerle kutlanırken, Van'da ise Gençlik Merkezi Gönüllüleri, engellilerin sorunlarına dikkat çekmek için ilginç bir gösteride yaptı. 'Engel olma, Sevgiyi paylaş-yabancılaşma' sloganıyla, Kazım Karabekir Caddesi'ndeki Mustafa Çohaz Kavşağı'nda, özellikle sağır ve dilsiz engellilerin sorunlarına dikkat çekmek için 'pandomim' gösterisi düzenlendi. Trafiğe kapatılan yolda, gönüllü gençlerin bir dakikalık gösterisi ise çevreden geçen vatandaşlar tarafından cep telefon kameralarına kaydedildi.

İpekyolu Gençlik Merkezi Müdürü Sunullah Erçek, tüm engelli vatandaşların Dünya Engelliler Günü'nü kutlamak ve onların sorunlarına dikkat çekmek için böyle bir gösteri yaptıklarını belirtti. Erçek,"Bu pandomim gösterisi ile en büyük amacımız, insanlar arasında özellikle toplumla engelliler arasındaki iletişim problemini toplumun gündemine getirmek. Çünkü en büyük engelin iletişimsizlik olduğunu biz biliyoruz. Engelli kardeşlerimizin bizden en büyük beklentisi toplumun kendilerine kucak açmaları, onlara engel olmamaları, onlara sahip çıkmaları ve sosyal hayatta varlıklarını devam ettirebilme noktasında onlara destek olmalarını istiyorlar. Biz de gönüllü gençlermizle birlikte toplumun duyarlılığını arttırabileceğimiz bir 'pandomim ' gösterisi gerçekleştirmiş olduk. Özellikle toplumdaki engelli kardeşlerimizin haklarını gündeme getirmek, onlarla birlikte sosyal hayatta varlığını devam ettirebilecek imkanlar oluşturmak için bizim de böyle bir katkımız olsun istedik"dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Dünya Engelliler Günü İpekyolu Aralık Van Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

29-30 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Miami Heat Boston Celtics NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans OKC Thunder NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Denver Nuggets LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! 30 Nisan okullar tatil mi? Yarın okullar tatil mi? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kızıl Goncalar final mi yapıyor? Kızıl Goncalar bitiyor mu 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ömer final mi yapıyor? Ömer bitiyor mu 2024? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi final mi yapıyor? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi bitiyor mu 2024? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Ankaraspor-Nazilli Belediyespor maçında şike mi yapıldı? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title