Haberler

Sakarya'ya Vali Coş, Adana'da Kardeşlere "Kulak" Verdi

Güncelleme:

Adana'da bir ailenin işitme engelli iki çocuğun duymasını sağlayan kulaklıkları kırılınca, Hüseyin Avni Coş devreye girdi.

Adana'da asgari ücretle geçinen bir ailenin işitme engelli iki çocuğun duymasını sağlayan kulaklıkları kırılınca, Sakarya'ya atanan Vali Hüseyin Avni Coş devreye girerek kulaklıkların alınmasını sağladı.

İŞİTME ENGELLİ OLDUKLARI ORTAYA ÇIKTI

Zeynep Kaya (27) ile Hakkı Kaya (37) çiftinin 10 yıl önce dünyaya gelen ve işitme engelli olan çocukları Mehmet Kaya için biyonik kulak alındı. Bu kulaklık sayesinde Mehmet Kaya duymaya başladı. Zeynep-Hakkı Kaya çiftinin dünyaya gelen Arda isimli çocuklarının da işitme engelli olduğu ortaya çıktı.

"AİLEYE YARDIM EDİN" TALİMATI

Arda Kaya'ya da ameliyat ile biyonik kulaklık takıldı. Fabrikada asgari ücretle çalışan Kaya'nın kulaklık masrafları devlet tarafından karşılandı. Şakirpaşa İlkokulu'nda eğitime başlayan çocuklar okulun bahçesinde oynarken arkadaşları kulaklıklarını kırdı. Kulaklıkların tanesi 14 bin lira olduğu ve toplamda 28 bin lira tutan kulaklık parasını karşılamayan ailenin basında yer alan haberleri üzerine Sakarya'ya atanan Vali Hüseyin Avni Coş, aileye yardım talimatı verdi.

EKSİK PARAYI TAMAMLADI

Yapılan incelemede devletin kulaklık parasının 22 bin lirasını karşıladığı tespit edildi. Ailenin 6 bin lira ödeme yapacak gücünün bulunmaması üzerine Vali Coş, devreye girerek geri kalan parayı da kendisi karşılayıp çocuklara kulaklık alınmasını sağladı. Zeynep Kaya Vali Coş'a çok teşekkür ederek, "Çocuklarım artık duyabiliyor. Duyma sonucunda kısa sürede daha da iyi konuşacaklar. Bunu bilmek insana huzur veriyor" dedi.

"BİZİ MUTLU ETTİ"

Baba Hakkı Kaya ise çocuklarının duymasını sağlayan ve ilerde de konuşmasına vesile olan Vali Coş'a çok teşekkür ettiğini, valinin kendilerini mutlu ettiğini kaydetti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Hüseyin Avni Coş Zeynep Kaya Sakarya Politika Güncel Haberler

Kulisleri hareketlendiren iddia: Asgari ücret temmuz ayında 21 bin 320 liraya çıkacak

Kulisleri hareketlendiren iddia: Asgari ücret temmuz ayında 21 bin 320 liraya çıkacak

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi: Lüks aracın Gençlik ve Spor Bakanlığı'yla hiçbir ilgisi yok

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi: Lüks aracın Gençlik ve Spor Bakanlığı'yla hiçbir ilgisi yok

Bir bomba hizmet daha! Kaza tespit tutanakları artık e-Devlet'ten oluşturulacak

Bir bomba hizmet daha! Kaza tespit tutanakları artık e-Devlet'ten oluşturulacak

Bakmadan Geçme

Trafik kazası tespit tutanağı nasıl doldurulur? Kaza raporu E-devlet sorgula! Kaza Tespit Tutanağı nedir, nasıl yazılır? Resmi Gazete bugün (23 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 23 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Ergin Ataman kimdir? Ergin Ataman kaç yaşında, nereli? Ergin Ataman hayatı ve biyografisi! LoL çöktü mü? 23 Mayıs LoL giriş ekranı neden açılmıyor? Vedat Zorba kimdir? Şehit Piyade Sözleşmeli Er Vedat Zorba nereli, memleketi neresi? Valorant Gece Pazarı ne zaman? Gece Pazarı başladı mı? 23 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 23 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 23 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 23 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 23 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 23 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 23 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 23 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
Çocuk istismarı şüphelisinin ölümünde 2 polis ve bekçiye hapis cezası

Çocuk istismarı şüphelisinin ölümünde 2 polis ve bekçiye hapis cezası

500

Yorumlar (9)

Pratisyen.:

Türkiyenin en cirkin insani COS

15
3
yanıtYanıtla
muhsin:

çoooook kötü bişey yapmış aileye yardım edin demiş talimat vermiş ülen adamı kötülemek için elinizden geleni yapıyonuz lakin fayda etmiyor

5
9
yanıtYanıtla
ALLAHA YÖNEL:

sayın vali allahtan kork namazını kıl eşin de başını kapatsın hacca git paran vardır tövbe et bu milletin yakasın dan düşün yoksa okadar mazlumun bedduası sizi mahvu perişan edip rezil rüsva oldunuz zaten birde chenmeme gide4rsiniz

8
3
yanıtYanıtla
RAZKOYİNN:

SAYIN VALİ İNSAN OĞLU ÇELİŞKİYLE TEZATI BİRARADA YAŞAYABİLİR ,BUDA SİZİN İNSANLIK TARAFINIZ OLABİLİR ,HER NEYSE RAZKOYİN SİZE TEŞEKKÜR EDİYOR BU ÇOCUKLARA VERDİNİZ KULAK VE İNSANLAR MUTLU OLMAK LENNNNNNNN SUSUNNN SADECE TEŞEKKÜR EDİN ŞİMDİ DEDİMMM LENNNNNNNN

9
0
yanıtYanıtla
ewt:

şüayip abi kırk yılda bi işe yaramış......

5
0
yanıtYanıtla
hasan ali kaldirim:

sakaryadaki vatandaslara bari kavat demese masayi mara gezginiz

4
0
yanıtYanıtla
veli:

çoş ali çoş....

3
0
yanıtYanıtla
ADANALI:

Sayın Vali ÇOŞ; Baştan beri Adana halkı ile doğru pozitif bir iletişim kuramadı. Oldum olası , Valinin yukardan bakması halkı küçümsemesi, hatta halkı temsil eden Yerel yöneticileri uluorta küçümseyen bir tavır içine girmesdi, kendisini ve itibarını Adanada bitirdi bakmayın siz giderayak arkasından ve yanında methiye düzenlere, velhasıl Adanaya yaramadı, Adana için bunun dönemi bir kayıp yıllar olarak anılacaktır. Temennimiz burdaki yanlışları Sakaryada yapmaz, bu onun son şansı

2
0
yanıtYanıtla
hala görevdemi bu vali:

böyle adamlar yüzünden devlette soğudum..hastane gidincede bakan yok,hoşgörü yok,itina güler yüz yok paraya gelince devlet zorla borçlamndırır..vallahi devletten soğudum

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title