Haberler

Vali Büyükersoy Abdulvahap Gazi Türbesini İnceledi

Güncelleme:

Muş Valisi Vedat Büyükersoy, merkeze bağlı Çatbaşı köyünde bulunan Abdulvahap Gazi Türbesi ve Çengelli Kilisesi'ni inceledi.

Sayın Vali;

"Doğal, tarihi ve kültürel değerleriyle önemli bir turizm potansiyeline sahip; tarihi köprüleri, camileri, kiliseleri, kaleleri, yaylaları, gölleri, ovası, lalesi, zengin florası ve el değmemiş doğal güzelliği ile bölgenin turizm merkezlerinden biri olmaya aday gösterilen Muş, çok sayıda yerli ve yabancı turisti ağırlamayı hedefliyor. Bizler Muş'umuzun sahip olduğu bu değerlerin farkındayız, farkındalık katmak istiyoruz." Dedi. Bölge insanının ne kadar misafirperver ve kadirşinas olduğunu vurgulayan Sayın Valimiz şöyle devam etti:

Yüzyıllardır birlikte yaşama kültürüne sahip bölge insanımız sadece sahip olduğu doğal güzellikler ile değil misafirperverliğiyle de ilimize gelecek olan yerli, yabancı turistlere kucak açacaktır. İlimizin her alanda olduğu gibi turizm alanında da sahip olduğu potansiyeli en iyi şekilde değerlendirmek ortak arzumuzdur."

İlgililere türbenin ve kilisenin çevre düzenlemesi ve onarımı için talimat veren Sayın Valimiz burada bulunan vatandaşlarla bir süre sohbet ettikten sonra köyden ayrıldı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Vedat Büyükersoy Muş Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title