Haberler

Vakıf Operasyonunda Gözaltına Alınan 6 Kişi Adliyede

İZMİR ve Balıkesir'de, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik eş zamanlı düzenlenen operasyonda, Raif Cilasun Eğitim ve Kültür Vakfı aracılığıyla himmet paralarını akladıkları iddiasıyla gözaltına alınanlardan 6'sı daha, adliyeye sevk edildi.

İZMİR ve Balıkesir'de, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik eş zamanlı düzenlenen operasyonda, Raif Cilasun Eğitim ve Kültür Vakfı aracılığıyla himmet paralarını akladıkları iddiasıyla gözaltına alınanlardan 6'sı daha, adliyeye sevk edildi. Daha önce adliyeye gönderilen 9 şüpheliden 4'ü tutuklanmıştı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, FETÖ/PDY mensuplarının, İzmir'de kurulu Raif Cilasun Vakfı'na sızarak, yönetimini ele geçirdikleri, vakıf aracılığıyla 'himmet' olarak alınan paraları akladıkları gerekçesiyle başlattığı soruşturma kapsamında, İzmir Emniyeti Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından İzmir ve Balıkesir'de bazı adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi. Hakkında yakalama kararı verilen 31 kişiden, aralarında, darbe girişiminin ardından açığa alınan Karabağlar İlçe eski Müftüsü Abdülcebbar Altun'un da bulunudğu 20 kişi gözaltına alındı. Hakkında gözaltı kararı bulunan vakıf yöneticilerinden 4'ünün ABD'ye kaçtıkları ortaya çıktı.

FETÖ'ye finans desteği verdiği gerekçesiyle daha önce tutuklanan ESİDEF Başkanı Mustafa Özkara'nın yakını Osman Gürbüz Özkara'nın da ABD'ye giden firarilerden birisi olduğu belirtildi.

Örgütün 'dinleme' karargahı haline çevirdiği de belirtilen vakıfta, öğrencilere burs olarak dağıtılması gereken kira gelirlerini FETÖ'ye aktardıkları, himmet paralarını da yine vakıf üzerinden akladıkları belirlendi. Örgütün, yüksek gelir elde etmek için terör örgütünün elebaşı Fethullah Gülen'in yemek yerken ağzını sildiği peçeteyi 500 bin liraya, namaz kılarken başına taktığı takkeyi ise 1 milyon liraya açık artırmada satarak, parayı yine örgüte aktardığı saptandı. Peçete ve takkenin ABD'ye giden Osman Gürbüz Özkara tarafından satın alındığı belirlendi.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüphelilerden 9'u 'silahlı terör örgütü üyesi olmak' suçlamasıyla önceki günü İzmir Adliyesi'ne sevk edildi. Savcılık sorgularının ardından Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilen zanlılardan 4'ü tutuklanırken 5'i adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Bugün de 2'si kadın 6 şüpheli daha, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi. Şüphelilerin Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Cumhuriyet Savcısı'na ifade verecekleri belirtildi.

Emniyette işlemleri devam eden diğer 5 şüphelinin de daha sonra adliyeye sevk edileceği bildirildi.

- İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Başsavcılığı Balıkesir İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 4-5 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! 5 Mayıs Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 5 Mayıs burç yorumları nedir? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 4 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Vanspor çekildi mi neden çekildi? Vanspor - Bursaspor maçında ne oldu? İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 20 Mayıs hangi burç? 20 Mayıs'da doğanlar hangi burç oluyor? 20 Mayıs tarihi hangi burç olur? Amedspor - Menemenspor CANLI İZLE! Amedspor - Menemenspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Etimesgut Bld. - İnegölspor maçı CANLI İZLE! Etimesgut Bld. - İnegölspor maçı hangi kanalda, saat kaçta?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title