Haberler

Ümit Kocasakal, Arel Üniversitesi Öğrencileri ile Buluştu

Güncelleme:

İstanbul Arel Üniversitesi - Atatürkçü Düşünce Kulübü tarafından düzenlenen ''Bir Tutam Gündem, Bir Tutam Mustafa Kemal'' Etkinliğine İstanbul Baro Başkanı Ümit Kocasakal konuşmacı olarak katıldı.

Ülke değerleri, cumhuriyet, laiklik, demokrasi ve hukukun geldiği noktalara değinen Kocasakal, öğrencilere çok okumanın önemi, bugünü anlamak için yakın tarihi iyi özümsemeleri gerektiği üzerine vurgular yaptı.

Kocasakal 'Atatürk'ün ölümü ile devrimler yarım kaldı. İlerlemenin ve büyümenin önünde 3 kırılma noktası var: Atatürk'ün ölümü, Türkiye'nin Nato'ya girmesi ve 12 Eylül Askeri Darbesi. Yakın tarihi çok iyi anlamak gerekiyor. Bugün yargı, hukuk ve demokrasi üzerine iyi oldukları konusunda illüzyon yapılıyor.' dedi. Direnme Hakkı'nın kutsallığını da değinen Kocasakal 'Yakın tarihini iyi öğren, bilgilerini gerektiğinde kullan ama asla provokasyonlara gelme' diyerek öğrencileri de uyardı.
Öğrencilerin de sorularıyla aktif olduğu konferans İstanbul Arel Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Kemal Gözükara'nın Ümit Kocasakal'a katılımından dolayı plaket vermesi ile son buldu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Arel Üniversitesi Ümit Kocasakal Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title