Haberler

Genelkurmay Askeri Savcılığı'ndan Uludere İddialarına Yalanlama

Güncelleme:

Genelkurmay Askeri Savcılığı Uludere soruşturması hakkında yaptığı açıklamada, delillerin karartıldığı ya da değerlendirilmediği yönünde iddiaları yalanladı.

Genelkurmay Askeri Savcılığı, Şırnak'ın Roboski ilçesinde çoğu çocuk 34 kişinin savaş uçaklarınca bombalanarak öldürülmesi ile ilgili soruşturmada dönemin 2. Ordu Komutanlığı İstihbarat Başkanı Aygün Eker'in askeri savcılık ifadesinde İHA'ların (insansız hava araçları) geçtiği görüntülerdeki kişilerin "kaçakçı olduğu" yolundaki değerlendirmelerini üstleriyle paylaşarak uyardığına ilişkin beyanlarının yer aldığı haberler hakkında açıklama yaptı. Açıklamada, "Uludere Soruşturması kapsamında bir kısım delillerin yeni tespit edildiği mevcut delillerin karartıldığı ya da değerlendirilmediği iddiaları doğru değildir. İddialar şüpheli sıfatıyla ifade veren bir personelin beyanının bir kısmıdır" ifadelerine yer verildi.

"TEK TARAFLI YORUMLARA YER VERİLDİ"

Askeri savcılıktan yapılan yazılı açıklamada, 16 ve 17 Şubat'ta bazı basın yayın organlarında, 28 Aralık 2011'de Uludere güneyi sınır ötesinde yaşanan olay hakkında Askeri Savcılık tarafından yapılan soruşturma ile ilgili olarak bazı iddiaların yer aldığı, bu kapsamda soruşturmada yeni delil ortaya çıktığı, bazı delillerin karartıldığı ve kararda dikkate alınmadığı, sansür uygulanarak faillerin aklandığı yönünde tek taraflı yorumlara yer verildiğinin görüldüğü belirtildi.

"ANAYASA MAHKEMESİ'NE GÖNDERİLMİŞTİR"

Bahse konu haberlerde yeni delil olduğu iddia edilen ifade, soruşturma kapsamında Askeri Savcılık tarafından şüpheli sıfatıyla ifadesi tespit edilen bir personelin beyanlarının bir kısmından ibaret olduğunun kaydedildiği açıklamada, "Söz konusu ifade, olayı müteakip soruşturma yürüten Cumhuriyet Savcılıklarınca toplanan ve görevsizlik kararı ile Askeri Savcılığımıza gönderilen dosyada mevcut tüm deliller ve Askeri Savcılığımızca elde edilen şüpheli ve tanık beyanları ve diğer delillerle birlikte bir bütün olarak ele alınmış, yapılan değerlendirme sonrası karar verilmiş olup, dosyada mevcut diğer ifadelerle birlikte Askeri Mahkemeler Kuruluşu ve Yargılama Usulü Kanunu hükümlerine uygun olarak, hem dosyanın taraflarına hem de bireysel başvuru kapsamında yapılacak incelemeye esas olmak üzere Anayasa Mahkemesine gönderilmiştir." denildi.

"ÜZÜCÜ OLAY"

Askeri savcılık açıklamasını şöyle tamamladı: "Bu bağlamda söz konusu üzücü olayla ile ilgili olarak, tespit edilen tüm deliller birlikte değerlendirilerek, oluşan hukuki ve vicdani kanaat neticesinde kanun yolları açık olmak üzere "Kovuşturmaya Yer Olmadığı" kararı verilmiş ve bu karara yapılan itiraz reddedilmiştir. Soruşturma kapsamında bir kısım delilin yeni tespit edildiği, mevcut delillerin karartıldığı, sansürlendiği veya değerlendirilmediği yönündeki iddialar gerçeği yansıtmamaktadır."

Kaynak: AA / Güncel

Uludere Roboski Şırnak Ordu Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (40)

deporté:

Gün gelecek Kürtlerin gölgesinden bile kaçar olacaksınız. Katiller. .

63
21
yanıtYanıtla
yıllar sonra oldumu yani:

kaçakçılarla pkklılarda beraber gelmiş. . onlar cesetlerini gece karanlığında götürmüş. . olay zavallı kaçakçı olayına çevrildi. akp ve genelkurmay gevşek davrandı galiba. . sınırdan kaçak geçmenin cezası ölüm değil mi zaten

16
53
yanıtYanıtla
Samsunlu TürkkanmobilWeb@haberler.com:

Çok üzücü 34 Kürt çocuk hunharca öldürülüyor. Biz Türklerin kılı kıpırdamıyor yazıkki bize bizde insanız. şimdi sorayım kim terörist Bizmi Kürtlermi Artık çocuk katili kimin kimlerin okduğu açık.

17
20
yanıtYanıtla
roboskiymiş:

Gecenin bir vakti sınır ötesinden sınıra hareket edenler kaçakçı değil de ne olabilir? Yürüyüşe çıkmış masum köylüler mi? TSK gidip evlerini bombalayıp mı öldürmüş? Adam gibi işinde evinde olana TSK niye bomba atmıyorda bunlara atmış? Hertürlü alçaklığı yapıpta sonra geberince masum rolü oynamayın !!!

23
12
yanıtYanıtla
Büyük Türk Timurlenk Mobil-IOS:

35 PKK'lı ÖLDÜRÜLDÜ mükemmel bir operasyondu bu operasyon yapılmasaydı PKK bir karakol basıp kaç tane vatan evladı şehit edecekti

16
18
yanıtYanıtla
DİYARBAKIRLI:

BİRAZ İNSAN OL TC EVLADI. . . .

yanıt3
yanıt11
metehan:

sen kimsin lan yahudi uşagı. . provakatör

yanıt2
yanıt0
O BÖLGE BİTMİŞ:

GÜNLÜK YAPTIKLARI KAÇAKÇILIĞIN HESABINI ÇIKARIN NAIL PARA KAZANDIKLARINI ANLARSINIZ. ÜRETMEYİ SEVMİYORLAR, TATLI GELİYOR KAÇAK. . HERKESİN EİNDE KELEŞ VAR. KADINLAR BİLE KELEŞ ÇEKİYORLAR DÜŞMANLARINA. . O BÖLGE BİTMİŞ MAALESEF. . KANSER HER TARAFI SARMIŞ, TEDAVİ İSTEMİYOR HASTA

15
17
yanıtYanıtla
İŞTE YAŞAMLARI BÖYLE:

işte hain uludereliler ve paçavraları. nasılsa çocuk çok orda. . üzülmez bunlar. parayı aldımı sesleri kesilir yazıkkk. zateb ana baba olsalardı kaçağa göndermezlerdi

15
16
yanıtYanıtla
Evet:

iyi yapmislar. Haketikleri cezalari almislar!

15
15
yanıtYanıtla
Tüm 40 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title