Haberler

Ulubey Kanyonları Üniversiteli Dağcıları Ağırladı

Türkiye'deki farklı üniversiteden öğrenciler "Üniversteli Dağcılar Zirve Buluşması" etkinliği kapsamında Uşak'taki Ulubey Kanyonları'nı gezdi.

Türkiye'deki farklı üniversiteden öğrenciler "Üniversteli Dağcılar Zirve Buluşması" etkinliği kapsamında Uşak'taki Ulubey Kanyonları'nı gezdi.

Zirve Dağcılık Uşak Şubesi tarafından organize edilen etkinliğe İzmir Katip Çelebi Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, Türk Hava Kurumu Üniversitesi, Uşak Üniversitesi, Giresun Üniversitesi, Abdullah Gül Üniversitesi, Ege Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi'nden gelen öğrenciler ile Uluslararası Dağcılık Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Nejat Akıncı ve Zirve Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Genel Başkanı Orhan Kozan katıldı.

İki gün süren etkinliğin ilk gününde, Uşak'ın Yenişehir köyü yakınlarındaki Taşyaran Vadisi'ni gezen doğaseverler, ikinci gün de Ulubey'deki cam terası gezdi ve kanyonda 13 kilometrelik yürüyüş yaptı.

Zirve Dağcılık Uşak Şube Başkanı Ayhan Gökoğlu, bu tür etkinliklerin bölgenin tanıtılmasına katkı sağlayacağını belirterek, "Bölgeye gelen dağcılar için kamp alanları oluşturulması önemli. Her geçen gün doğa sporlarına daha fazla kişi gönül veriyor. Bu tür etkinliklerin desteklenmesini ve artmasını diliyoruz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Ulubey İzmir Uşak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title