Haberler

Uçağın Pilotu Konuştu

Antalya-istanbul seferini yaparken üzerinde bomba olduğunu söyleyen İbrahim Övünç'ün eylem yaptığı uçağın pilotu Mustafa Fırat ve uçak personelinin Atatürk Havalimanı Şube Müdürlüğü'nde ifadesine başvuruldu.

Antalya-istanbul seferini yaparken üzerinde bomba olduğunu söyleyen İbrahim Övünç'ün eylem yaptığı uçağın pilotu Mustafa Fırat ve uçak personelinin Atatürk Havalimanı Şube Müdürlüğü'nde ifadesine başvuruldu. Çıkışta basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Mustafa Fırat, "Korktunuz mu" şeklindeki soruya, "Neden korkayım. Ben korkarsam herkes korkar" dedi.

Olayın adli bir vaka olduğunu bu nedenle gerekli açıklamayı polisin yapması gerektiğini söyleyen Mustafa Fırat, " İçerde neler yaşandı" şeklindeki soruya, "Detaya girmek istemiyorum ama usuller gereği gibi sağlandı. Hem uçağın hem de yolcuların güvenliği sağlandı" diye konuştu.

"Büyük bir panik yaşandı mı şeklindeki soruya Fırat, "Yok ama tabii ki olağanüstü bir durum. Bizim için değil ama yolcular rahatsız olmuştur. Ancak gerekli usuller uygulandı ve yolcuların panik yaşaması önlendi" diye cevap verdi.

Polisin operasyondan önce kendisiyle irtibata geçtiğini ve gerekli usullerin uygulandığını belirten Fırat, "Böyle şeyler olur. Hazırlıklı olmak lazım" diye konuştu.

Kabin amiri ve diğer görevliler ise soruları yanıtsız bıraktı.

İbrahim Övünç halen Atatürk Havalimanı Şube Müdürlüğü'nde tutuluyor. İlerleyen saatlerde Övünç'un sağlık kontrolü için hastaneye götürülmesi bekleniyor. - İstanbul / Bakırköy

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Fırat Antalya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title