Haberler

Türkoğlu: "Yeni Yasama Yılı Hayırlı Olsun"

Güncelleme:

Türkiye Büyük Millet Meclisi yaklaşık 3 aylık tatilin ardından bu hafta açıldı.

TBMM'nin 24. Dönem 3. yasama yılının açılış törenlerine katılan AK Parti Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu, Salı günü düzenlenen AK Parti Meclis Grup Toplantısı'na da iştirak etti.

TBMM'nin açılışı ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Türkoğlu, Genel Kurul'un bu haftaki en önemli gündem maddelerinden birinin sınır ötesi operasyonlar konusunda hükümete verilen yetkinin bir yıl daha uzatılmasını içeren Başbakanlık tezkeresi olacağını ifade etti.

Yerel seçimlerin 27 Ekim 2013'te yapılmasını içeren Anayasa değişikliği teklifinin, 4 Ekim Perşembe günü TBMM Anayasa Komisyonu'nda görüşüleceğini söyleyen Türkoğlu: "Malum kanun teklifi Anayasa'ya eklenecek bir geçici maddeyle, önümüzdeki ilk yerel seçimlerin 2013 yılının ekim ayının son pazar günü yapılmasını içermektedir. Bu hususta da MHP ile tam bir mutabakat halindeyiz" dedi.

TBMM'nin yeni yasama yılında en önemli sınavının yeni anayasa çalışmaları olduğuna dikkatleri çeken Türkoğlu, "Yeni anayasa çalışmalarının ön hazırlığı nihayete ermiştir. Bu çalışmaların metne dönüştürülmesi suretiyle hayata geçirilmesi, millet iradesinin tecelligahı olan meclis çatısı altındaki bütün vekillerin ortak sorumluluğudur" dedi.

TBMM çatısı altında iktidar ve muhalefet partilerinin ilk kez bir konuda uzlaşarak yeni anayasa için kurduğu Uzlaşma Komisyonu'nun çalışmalarının Aralık 2012'de son bulacağını ifade eden Türkoğlu, "Bu tarihi süreçte her birimize düşen vazife, sağduyuyu kaybetmemek ve birbirimiz arasında empati kurabilmektir. Kutuplaşmaya mahal verecek söz ve eylemlerden uzak durmak gerekir. Zira söz, alev halini aldığında, yürek yangınlarının bacayı sarması mukadderdir. Yürek yangınının ne demek olduğunu da, o ateşin içerisinde çaresizce imdat çığlıkları atanlar bilir" dedi. Türk siyasi tarihinin darbe ve muhtıralarla çevrelenmiş hazin bir öyküsünün olduğuna vurgu yapan Türkoğlu; "Bizler, büyük Türkiye'nin ikbali için 2023'leri ve 2071'leri hedef olarak seçmiş bir irade gücünü, Türk Milleti'nin tarihi köklerinden ileri gelen muhteviyatından ve Türkiye'ye ve Türk Milleti'ne hizmet sevdasını gönlümüze veren Hak'tan alıyoruz" dedi.

TBMM'nin kalbinin İdlip'te, Dera'da, Nablus'ta, Kudüs'te, Doğu Türkistan'da, Dağlık Karabağ'da ve Bağdat'ta attığını dile getiren Türkoğlu; "Dünyanın tüm mazlum halklarının muhabbetle projeksiyonlarını çevirdikleri Türkiye, gerçekleştirilmesi mukadder olan 2023 hedefleriyle de dünyada barış ve kardeşliğin teminatı olmaya devam edecektir" dedi.

Davalarının millete hizmet sevdasına endeskli olduğuna vurgu yapan Türkoğlu; "Bizim millete hizmet aşkıyla yürüdüğümüz yola, hiç kimse fitne, fesat barikatları kuramaz. Ne manşetler, ne karanlık mahfillerde yazılan senaryolar, ne de komplolar bu hizmet davasında milletle aramıza ikilik sokamaz" dedi.

Yeni yasama yılı ile Türk Milleti'nin kaderini önemli oranda etkileyecek yoğun bir mesai dönemine girildiğinin altını çizen Türkoğlu; "Yeni yasama yılının ülkemize, milletimize, demokrasimize hayırlı olmasını Allah'tan temenni ediyorum" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Hacı Bayram Türkoğlu Ak Parti Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title