Haberler

Türkiye'nin Londra Büyükelçiliği Yeni Fahri Konsolosları Tanıttı

Büyükelçi Çeviköz: "İleride yeni fahri konsolosluklar açmayı planlıyoruz"

Türkiye'nin Belfast Fahri Konsolosu olarak atanan Robert David Stewart Campbell ile Cardiff Fahri Konsolosu olarak atanan Charles Robert Vincent Norris, Türkiye'nin Londra Büyükelçiliği Rezidansı'nda düzenlenen törenle görevlerine başladılar.

Törende konuşan Türkiye'nin Londra Büyükelçisi Ünal Çeviköz, " Türkiye'nin iki yeni fahri konsolosunu sizlerle tanıştırmak istiyoruz. İleride yeni fahri konsolosluklar açmayı planlıyoruz. Campbell, Kuzey İrlanda fahri konsolosumuz olarak Belfast'ta bulunacak. Üç yıldan fazladır kendisini tanıyorum. Türkiye'nin dostlarındandır. Geçmişte Türkiye ile işte yapmış bir kişidir kendisi" ifadelerini kullandı.

Geçmişte özellikle Gelibolu'ya sıklıkla turlar düzenlediğini, ülkeyi ziyaret ettiğini beirten Stewart Campbell ise, "Büyük bir onur. Kuzey İrlanda'da Türk nüfusu ağırlıklı olarak servis sektöründe çalışıyor. Fahri konsolosluğumuzla onlara da hizmet edebileceğiz" dedi.

Campbell zaman içerisinde Türkiye ve Kuzey İrlanda'nın daha yakın ilişkiler içerisinde olmasını istediğini belirterek, Türkiye'nin gelişen ekonomisi ile yabancı yatırımlar için önemli bir alan olabileceğini, bu konuda Türkiye'nin daha iyi tanıtılması için çalışacağını vurguladı.

Türkiye'nin Cardiff Fahri Konsolosu Charles Robert Vincent Norris ise, "Türkiye'yi daha yakında tanımak istiyorum. Umuyorum bu görevi hakkıyla yerine getirebilirim" dedi.

Türkiye'nin Londra Başkonsolosu olarak görevine yeni başlayan Emirhan Yorulmazlar da konuşmasında Fahri Konsoloslara başarılar dileyerek, "Tüm vatandaşlarımıza mesajım bize güven duymalarıdır. Vatandaşı ile barışık devlet anlayışı ile hizmet edeceğiz. Londra Başkonsolosu olarak gönlümüz ve kapımız İngiltere'deki toplumun bütün kesimlerine açıktır" diye konuştu. - London, City of

Kaynak: AA / Güncel

Londra Büyükelçiliği Kuzey İrlanda Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title