Haberler

'Türkiye, AB Operasyonları İçin Önemli'

Avrupa Birliği Askeri Komite Başkanı Orgeneral Henry Bentegeat, Türkiye'nin Avrupa Silahlı Güçleri Açısından Son Derece Önemli Olduğunu Bildirdi.

Avrupa Birliği Askeri Komite Başkanı Orgeneral Henry Bentegeat, Türkiye'nin Avrupa silahlı güçleri açısından son derece önemli olduğunu bildirdi.

Antalya'nın Belek beldesinde başlayan İpek yolu-2007 General/Amiral Semineri çerçevesinde AB Askeri Komite Başkanı Orgeneral Bentegeat ve NATO Askeri Komite Başkanı Ray Henault ortak basın toplantısı düzenledi. Toplantıya Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt da katıldı.

Orgeneral Bentegeat, basın toplantısında, AB'nin İpek yolu-2007 General/Amiral Seminerine davet edilmiş olmasının garip gelebileceğini ifade ederek, ''AB, NATO ve çok önemli aktörlerden Türkiye'nin, stratejik açıdan aynı sahnede olması son derece önemli'' dedi. Orgeneral Bentegeat, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Siyasi zorluklar ne olursa olsun Türkiye, Avrupa silahlı güçleri açısından son derece önemlidir. AB operasyonları için son derece önemlidir. NATO ve Birleşmiş Milletler çerçevesinde gerçekleştirilen her türlü işbirliği kapsamında Türkiye ile birlikte çalışmak bizim için son derece önemlidir.''

Türkiye'nin Avrupa Güvenlik Savunma Politikası (AGSP) çerçevesinde AB'ye verdiği askeri desteği geri çekmesiyle ilgili yöneltilen bir soruya da Orgeneral Bentegeat, ''Türkiye'nin askerlerini bizim teşkilatımızdan çekmesi nedeniyle son derece üzüntülüyüm ama halen Türkiye AB operasyonlarına faal olarak katılmaktadır. Bunlar askeri ve sivil operasyonlardır ve bizim için son derece önemlidir'' yanıtını verdi.

NATO Askeri Komite Başkanı Orgeneral Ray Henault da NATO'nun teröre karşı kapsamlı bir yaklaşım benimsediğini vurgulayarak, ''Afganistan örneğinde olduğu gibi problemin tek çözümü NATO değildir. Askeri ve askeri olmayan sivil operasyonların bir arada olması son derece önemlidir. Optimal çözüm için bu gereklidir'' dedi.

Orgeneral Henault, bir soru üzerine, operasyonların daha çok Akdeniz Bölgesi'nde yoğunlaştığını, Karadeniz'de benzer operasyon gerçekleştirme planları olmadığını ifade etti.

Bir gazetecinin, ''Türkiye terör konusunda uluslararası destek alamamaktan şikayetçi. NATO ve Avrupa Birliği PKK'yı ne derece tehlike olarak görmektedir?'' sorusuna, Orgeneral Henault, şöyle cevap verdi:

''NATO, terörizmin her türlü şeklini kınıyor. Türkiye, NATO üyesi olarak terörizmle mücadeleye etkin şekilde katılmaktadır. Elbette ki Türkiye, sınırları içindeki değişik terör faaliyetleriyle mücadele etmekte, zorluklarla karşılaşmaktadır. NATO da terörizme karşı mücadelesini sürdürecektir. Beşinci maddeye göre öngörülen operasyonlar da buna dahildir.''

Orgeneral Bentegeat da aynı soruya verdiği yanıtta AB'nin terörizmle mücadelesinin NATO politikasıyla aynı olduğunu vurguladı. AB'nin Türkiye ile bu alanda sivil işbirliği yaptığını ifade eden Orgeneral Bentegeat, sivil polis ve istihbarat alanlarındaki işbirliği kapsamında Türkiye'ye yardım için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor kim kazandı? 1 Mayıs Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? TRT 1 ne zaman kuruldu? TRT kaç yıldır yayında bu yıl kaçıncı kuruluş yıl dönümü? Bir Sevdadır yok mu? Bir Sevdadır neden yok, bitti mi? Bir Sevdadır final mi yaptı 1 Mayıs Çarşamba? Şahane Hayatım final mi yapıyor? Şahane Hayatım bitiyor mu 2024? Sandık Kokusu final mi yapıyor? Sandık Kokusu bitiyor mu 2024? Taş Kağıt Makas final mi yapıyor? Taş Kağıt Makas bitiyor mu 2024? Kuruluş Osman final mi yapıyor? Kuruluş Osman bitiyor mu 2024? Sandık Kokusu 21. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 1 Mayıs Sandık Kokusu yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Taş Kağıt Makas 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 1 Mayıs Taş Kağıt Makas yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kuruluş Osman 159. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 1 Mayıs Kuruluş Osman yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Deliha 2 konusu nedir? Deliha 2 oyuncuları kimler? Deliha 2 filmi ne zaman, nerede çekildi? Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 158. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! Metro ne zaman açılıyor? 1 Mayıs otobüs, Marmaray, vapur ve tramvay ücretsiz mi? Gelinim Mutfakta kim birinci oldu, çeyrek altının kim aldı? 1 Mayıs Gelinim Mutfakta kim kazandı? Puan durumu nedir? Mayıs askerlik yerleri ne zaman açıklanacak? 2024 MSB Mayıs askerlik celp ve sevk tarihleri!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title